Master în cataliză avansată și modelare moleculară (MACMoM)

Generalități

Programul de descriere

IQCC oferă Master in Advanced Catalysis and Molecular Modeling (MACMoM) cu angajamentul de a transfera cele mai recente cercetări în domeniul chimiei computationale și catalizei viitorilor profesioniști.

Studenții potențiali sunt în principal absolvenți în chimie, dar masterul este deschis și absolvenților în biotehnologie, inginerie chimică și știința materialelor, care doresc să urmeze o carieră în cercetare, inovare și dezvoltare, atât în industrie, cât și la universitate, prin acces la studii doctorale.

Cursul oferă studenților abilitățile necesare pentru abordarea proiectării noii sinteze de produse bazate pe procese catalizate de metale de tranziție, integrând cele mai inovatoare rute sintetice și direcționând studenții către metodologii catalitice mai durabile, eficiente și economice. Acest master oferă, de asemenea, studenților oportunitatea de a face o abordare mai teoretică sau de calcul a subiectului.

laboratory, analysis, chemistryjarmoluk / Pixabay

Structura cursului

MACMoM structurează curriculum-ul cu o formare dublă: aplicarea catalizei menite să dezvolte noi procese durabile în sinteza chimică, și chimia computatională aplicată în special pentru înțelegerea și îmbunătățirea acestor procese.

Este un curs orientat internațional, care cuprinde 60 de credite ETCS (un an universitar complet, din octombrie până în iunie), care este predat în întregime în engleză. Cursul este proiectat în jurul unui sistem modular de predare și evaluare, cu module care acoperă atât teoria și aplicațiile catalizei. Cursul este împărțit în trei perioade, fiecare acoperind aproximativ un cvadrimestru.

Prima perioadă (din octombrie până în decembrie) este dedicată majorității modulelor de bază ale cursului. A doua perioadă (ianuarie-februarie) cuprinde un nucleu și modulele opționale (până la 12 ECTS). Ultima perioadă (martie-iunie) este apoi cheltuită în esență pentru proiectul de cercetare al masterului. Acestea din urmă pot fi efectuate a) în laboratoarele IQCC din Parcul Științific și Tehnologic al Universității din Girona, b) în colaborare cu industria chimică sau farmaceutică, în principal în regiunea Girona / Barcelona, sau c) în alta Universitatea Europeană / centru de cercetare.

Un modul special de comunicare științifică și transfer de tehnologie se întinde în cea mai mare parte a anului universitar.

Evaluarea și calificarea modulelor pot suferi modificări minore în fiecare an academic. Detalii particulare pentru fiecare an universitar și materiale sunt furnizate prin intermediul intranetului UdG (numai pentru studenți)

Primul Quadrimester

 • Fundamentele catalizei (6 ECTS)
 • Bazele chimiei computationale (6 ECTS)
 • Laboratoare teoretico-experimentale integrate: caracterizare structurală și spectroscopică (6 ECTS)
 • Provocări în sinteza organică modernă (6 ECTS)

Al doilea Quadrimester

 • Laboratoare teoretico-experimentale integrate: mecanisme de reacție (6 ECTS)
 • Comunicare științifică și transfer de tehnologie (6 ECTS)

Plus 12 ECTS dintre care să alegeți:

 • Cataliză durabilă (4 ECTS)
 • Cataliză pentru producția de energie (4 ECTS)
 • Proiectarea și simularea moleculelor bioactive (4 ECTS)
 • Instrumente noi pentru analiza lipiciilor chimice (4 ECTS)
 • Practici externe în industrie (12 ECTS)

Al treilea Quadrimester

 • Teza de master (12 ECTS)

Proiectul de cercetare de master va fi ales dintr-o listă de opțiuni propuse de personalul de cercetare al Institutului de Chimie Calculativă și Cataliză, de obicei într-o zonă de interes actual de cercetare. În mod alternativ, proiectul de cercetare poate fi realizat pe laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale uneia dintre companiile noastre partenere sau universitățile europene.

Materialele de curs online pot fi accesate prin sistemul Intranet Moodle al Universității (numai pentru utilizatorii UdG).

Teza de master - academică

Studenții pot efectua teza de masterat sub îndrumarea personalului nostru academic sau a altor cercetători ai Institutului de Chimie Calculativă și Cataliză și / sau a Departamentului de Chimie din Universitat de Girona . Proiectele de teză de master pot fi realizate și în alte universități de centre de cercetare, printr-un acord corespunzător. În cadrul UE, această posibilitate poate fi finanțată parțial cu programul Erasmus + pentru programul de stagiu.

Studenții înscriși sunt încurajați să contacteze direct grupurile de cercetare pentru a-și stabili profesorul și proiectul de teză de master. Alocarea oficială a proiectelor pentru studenți va fi efectuată intern folosind platforma pentru teza de licență / MSc și stagiile Facultății de Științe a UdG în timp util.

Studenții sunt așteptați să dedice full-time tezei de masterat de la mijlocul lunii martie până la apărarea publică, la mijlocul lunii iulie sau la mijlocul lunii septembrie.

Internship în companii

Internship-ul într-o companie este un modul opțional al masterului (modulul B7, 12 ECTS). Predarea în clasă începe până la sfârșitul lunii septembrie și se încheie până în februarie a anului următor. În acest moment, studenții pot efectua un stagiu cu normă întreagă într-o companie de până la 4-5 luni și în total 750h. Venitul obișnuit începe de la 400 € / mol.

În acest caz, teza de master va fi asociată cu activitatea desfășurată în cadrul companiei. Acesta va fi co-tutorat de persoana responsabilă a companiei și de un membru al IQCC (deci poate fi parțial efectuat și în laboratoarele de cercetare ale IQCC)

Unele oferte de stagii de la partenerii noștri vor fi postate pe acest site web (de asemenea, urmați-ne pe Twitter sau Facebook pentru actualizări). După înregistrare și după începerea cursului de masterat, ofertele oficiale vor fi postate folosind sistemul online intern dezvoltat de Facultatea de Ciențe pentru teza B Sc și M Sc și stagii. Studenții interesați trebuie

 1. Contactați coordonatorul Maestrului. Vor fi mai multe oferte decât cele postate pe site-ul nostru.
 2. Continuați prin Înregistrare la master, alegând „Internship în companie” ca modul opțional

Companiile vor efectua selecția dintre cererile primite. Candidații selectați vor fi informați în mod corespunzător, iar apoi trebuie să contacteze coordonatorul maestrului pentru a confirma acceptarea acestora.

Ultimul pas este formalizarea unui acord de cooperare între universitate, companie și student, care să stabilească condițiile stagiului, cum ar fi prelungirea, remunerația, etc.

Cum să aplicați

Acces și admitere

Candidații trebuie să dețină o diplomă națională care să acorde nota de licență într-un domeniu compatibil cu cel al cursului de masterat ales sau un titlu echivalent.

Oficialul B.Sc. gradul cu acces direct la master este Chimie. Studenții care dețin B.Sc. Diplome precum Farmacie, Biochimie, Biotehnologie, Inginerie Chimică sau Știința Materialelor pot accesa, de asemenea, masterul, cu condiția să aibă cunoștințe dovedite în Chimie Organică, Kinetică Chimică și Termodinamică

Sunt necesare cunoștințe de engleză echivalente cu nivelul B2 al Cadrului european comun de referință a limbilor. Nivelul B2.1 obținut după finalizarea B.Sc în universitățile catalane este, de asemenea, acceptat.

Dacă este necesar, Comisia de admitere poate aranja interviuri cu candidații care nu dețin titlul necesar pentru a evalua dacă studentul va putea sau nu urmări conținutul cursului.

Aplicația implică mai mulți pași.

Pre-înregistrare

Studenții interesați să se înscrie la acest master sunt încurajați să contacteze mai întâi coordonatorul de master sau orice persoană a echipei de coordonare pentru informații actualizate.

O preînregistrare online trebuie completată prin intermediul site-ului web al Universității din Girona. Preînregistrarea este deschisă de obicei din februarie până chiar și după începutul cursului de master, în octombrie.

Studenții sunt încurajați să înceapă cu procesul de pre-înregistrare cât mai curând posibil, chiar înainte de finalizarea diplomei de licență. Formularul de cerere poate fi accesat întotdeauna și fișierele necesare sunt actualizate. Cu toate acestea, preînregistrarea este luată în considerare de comisia de admitere numai după ce toate documentele necesare au fost încărcate (prin urmare, după finalizarea diplomei de licență) și după plata ca. S-au emis 30 €.

În cazul internațional B. Sc. studenți, documentația va fi necesară pentru pre-înregistrarea la master:

 • Pașaport sau carte de identitate sau document național.
 • Calificare universitară - diplomă sau diplomă - care vă permite să accesați masterul.
 • Certificat academic care cuprinde subiectele / modulele finalizate, notele acordate și numărul de ore / credite. De asemenea, ar trebui să furnizeze informații despre sistemul de clasificare utilizat.
 • Traducere oficială a B.Sc. punctaj la sistemul 0-10 utilizat în Spania, folosind această aplicație online a Ministerului Educației spaniol.
 • Un document care atestă că gradul dvs. vă permite să accesați un master în țara în care a fost acordat. Chiar dacă nu este strict necesar în toate cazurile, vă sugerăm să obțineți un astfel de document.
 • Curriculum vitae.
 • O scurtă scrisoare de motivație.

În unele cazuri, documentele trebuie traduse în engleză / spaniolă / catalană și pot fi, de asemenea, legalizate corespunzător.

Înregistrare

După finalizarea preînregistrării, studentul va fi notificat prin e-mail cu decizia de admitere.

Studenții admiși trebuie să se înregistreze înainte de termenul de înscriere. Există perioade diferite de înregistrare, cea obișnuită de la mijlocul lunii iulie până la sfârșitul lunii august. În a doua jumătate a lunii septembrie, există o altă perioadă de înregistrare, chiar înainte de începutul prelegerilor. Înregistrarea poate fi efectuată online, dar studenții trebuie să aducă documentele originale care au fost solicitate pentru înregistrare înainte de o dată la Girona.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el des ... Citeste mai mult

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el desarrollo de la sociedad mediante la creación, transmisión, difusión y crítica de la ciencia, la técnica, las humanidades, las ciencias sociales y de la salud y las artes. Es motor económico y cultural de su entorno, y expresa la vocación de universalidad y de apertura a todas las tradiciones, avances y culturas del mundo. Citește mai puţin