Master în Neuroștiințe

Generalități

Programul de descriere

Aflați despre complexitatea creierului

Păstrează-ți capul rece
Afecțiunile cerebrale, în special bolile neurodegenerative și bolile mintale, sunt printre cele mai răspândite și debilitante boli ale vremii noastre. Acestea sunt de obicei cauzate de interacțiunea factorilor de mediu și de variația genetică a mai multor gene, care este în prezent cartografiat de inițiativele internaționale majore. Cercetările viitoare ale creierului ar trebui, prin urmare, să se concentreze pe proiecte de integrare ca un pas următor în caracterizarea acestei interacțiuni complexe de mediu / genetice și în dezvăluirea modului în care se traduce prin funcția și / sau boala creierului. Pentru a avea succes, avem nevoie de o nouă generație de neuroștiinți, capabili să integreze informațiile de la gene și proteine la sinapsele și de la rețele până la funcția și disfuncția creierului complexă. Ești pregătit pentru provocare?

Program de studiu

Oferim studenților cunoștințele, abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea ca profesionist în domeniul neuroștiințelor. Un profesionist independent care va fi un candidat potrivit pentru o poziție de doctorat. După finalizarea programului, veți dezvolta o abordare științifică critică și o conștientizare a aspectelor etice și sociale ale neuroștiințelor.

Programul pe scurt
Master in Neurosciences este un program de doi ani, full-time. Predarea cuprinde prelegeri, seminarii de cercetare, grupuri de lucru, demonstrații, vizite de laborator și practici. Pentru mai multe detalii, consultați Ghidul de studiu:

Primul an
Primul an constă în cursuri obligatorii, pentru a vă oferi o bază temeinică în disciplinele relevante. Aceste cursuri sunt urmate de un stagiu de 5 luni. Veți avea o gamă largă de oportunități de stagiu pentru a alege, în cadrul Amsterdam Neuroscience și institutele afiliate.

Al doilea an (specializarea cercetării)
Al doilea an începe cu 4 electivi, pentru a vă extinde cunoștințele despre anumite domenii. Am construit două piese, care vă oferă un început perfect ca cercetător într-un anumit domeniu al neuroștiințelor.

Puteți alege una dintre următoarele piese, fiecare constând din 4 cursuri:

 • Neuroștiințe fundamentale
 • Neuroștiințe clinice și translaționale

În plus, la aceste piese, puteți compune propriul set de 4 cursuri opționale.
În ultimele cinci luni ale programului, vă desfășurați al doilea stagiu. Programul vă încurajează să finalizați al doilea stagiu în afara VU Amsterdam și, dacă este posibil, la un institut din străinătate.

Perspectivele de carieră

Marea majoritate (70%) absolvenți ai programului de master în Neuroștiințe continuă să se înscrie la un program de doctorat fie la VU Amsterdam fie la un alt institut academic din Olanda sau din străinătate. Un doctorat vă va pregăti

 • o poziție de vârf la o universitate
 • un institut de cercetare cum ar fi Institutul olandez de neuroștiință
 • sau în sectorul corporativ, cu companii precum Philips și Janssen Pharmaica

Studii postuniversitare
Gradul de master oferă acces la o serie de programe de doctorat la VU Amsterdam sau în altă parte.


Programe de doctorat
Programele de doctorat sunt organizate în mai multe școli de cercetare din cadrul facultății:

 • Școală absolvită Neuroștiințe Amsterdam Rotterdam (ONWAR)

Programul de doctorat constă întotdeauna în realizarea unui proiect de cercetare care conduce la o teză de doctorat / disertație și a mai multor module de curs obligatorii sau elective.

De ce VU Amsterdam ?

Principali profesioniști
Membrii personalului nostru didactic superior sunt membri respectați la nivel internațional al comunității științifice. Mediul profesional pe care îl oferim este consolidat prin reunirea tuturor domeniilor de expertiză în Neuroștiința din Amsterdam.

Integrarea disciplinelor
Programul de master în Neuroștiințe la VU Amsterdam este o inițiativă comună a Facultății de Științele Pământului și ale Vieții, Facultatea de Științe ale Comportamentului și Mișcării și Amsterdam UMC (VU Medical Center).

Programul este încorporat în Amsterdam Neuroscience și, prin urmare, vă oferă șansa de a integra întreaga gamă de discipline de neuroștiință.

Veți studia fațete ale neuroștiințelor, de la gene la comportament, atât din punct de vedere fundamental, cât și din punct de vedere clinic. În programul nostru de ani am construit două piese, fiecare concepută pentru a vă oferi începutul perfect ca cercetător într-un anumit domeniu al neuroștiințelor.

Program de schimb de nivel superior
În plus față de master-ul principal în Neuroștiințe, există și un program de schimb de master de nivel superior, care este deschis doar studenților remarcabili și extrem de motivați.

Orientare internațională
Programul de master în Neuroștiințe este partener în programul mixt al Erasmus Mundus Master în Neuroștiință, care include Bordeaux (Franța), Göttingen și Berlin (Germania) și Quebec (Canada).

Toți acești parteneri sunt centre de excelență în neuroștiință, cu o evidență dovedită de colaborare strânsă.

Admitere și aplicare

Admiterea se bazează pe o procedură de selecție strictă. Consiliul de Admitere al Facultății va decide admiterea dvs. după ce va evaluat cererea completă online. Dacă ați citit criteriile de admitere de mai jos și vă simțiți eligibil pentru admitere, urmați pașii următori pentru a vă trimite cererea. Rețineți că procedura inițială de solicitare este pe deplin online și că sunt necesare scanări ale documentelor dvs. relevante.

Pasul 1: îndeplinește criteriile de admitere

Pentru a obține admiterea la unul sau la programele de master, va trebui să aveți cel puțin o diplomă de licență de la o universitate de cercetare acreditată, incluzând cel puțin trei ani întregi de studii academice în valoare de minimum 180 ECTS sau echivalent. Nu necesită un punctaj de test GRE sau GMAT.

Cerințe specifice de admitere pentru programul MSc Neurosciences:

Pentru a fi luat în considerare pentru admiterea la programul de Master în Neuroștiințe, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

 1. Deține o diplomă universitară de licență în Biologie, Științe Biomedicale sau Psihologie cu un profil de Psihologie Biologică sau Neuropsihologie. Dacă dețineți o diplomă de licență într-o disciplină strâns legată (de exemplu, științele mișcării, inteligența artificială sau medicină), sunteți eligibil să aplicați
 2. Aveți note bune: o medie minimă pentru punctele de licență de 7,5 (sau echivalent internațional, de exemplu, un B sau un GPA de 3,4); și o notă minimă de 8 (sau echivalent internațional, de exemplu, A, sau un GPA de 4.0), atât pentru teza de licență, cât și pentru cursurile legate de neuroștiință.
 3. Dispune de abilități academice bine dezvoltate, inclusiv abilități de scriere și prezentare, capacitatea de a evalua și aplica cunoștințe și capacitatea de a se implica în gândirea critică.
 4. Aveți un interes activ în cercetarea neuroștiinței și aveți idei clare despre o viitoare carieră în neuroștiință.


Dacă informațiile din cererea dvs. indică îndeplinirea cerințelor de admitere, veți fi invitați la un interviu. Decizia finală de admitere în primul an al programului de Master în Neuroștiințe se va baza pe o apreciere a motivației dvs. dezvăluite în timpul acestui interviu. În toate cazurile, deciziile vor fi luate în termen de 6 săptămâni de la depunerea cererii complete.

Numai în circumstanțe excepționale ne putem abate de la cerințele specifice de admitere. Dacă considerați că cazul dvs. este supus unor astfel de circumstanțe excepționale, vă rugăm să ne explicați în scrisoarea de cerere.a lua legatura

În cazul în care doriți să contactați coordonatorul Master pentru informații sau sfaturi, trebuie să știți că nu pot fi obținute drepturi din răspunsul dat de coordonator cu privire la admiterea dvs. Doar cu „e-mailul de admitere” veți fi anunțat oficial despre admiterea dvs. condiționată sau necondiționată.

Cerințe de limbă

VU Amsterdam solicită, de asemenea, candidații internaționali să facă un test de engleză. Cu toate acestea, puteți începe cererea dvs. fără a avea rezultatele testului. Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că poate dura mult timp pentru a primi rezultatele testelor de competență în limba engleză, așa că planificați-vă la timp! În cazul în care nu ați făcut încă un test, vă recomandăm să planificați o dată cât mai curând posibil. Termenele de trimitere a rezultatelor testului sunt următoarele:

Studenți care necesită viză: 1 iunie

Studenții care nu necesită viză: 30 august

Mai jos veți găsi scorurile minime ale testului de engleză pentru programul Neurosciences:

IELTS (academic):
Scor minim de bandă generală 6,5
- Ascultare sub-scor minim 6,0
- Scor minim de scor 6,0
- Scriere sub-punctaj minim 6,5
- Sub-scor minim Vorbind 6,0


TOEFL:
Test pe bază de hârtie; 580
- Structura sub-punctajului minim / Expresia scrisă: 59

Test bazat pe internet; 92
- Lectură sub-scor minim 18
- Ascultare sub-scor minim 19
- Vorbire sub-punctaj minim 19
- Scriere sub-punctaj minim 24


Cambridge English:
Cambridge Advanced Exam A, B, C
Cambridge Proficiency Exam A, B, C

Copii ale rezultatelor testelor dvs. în limba engleză pot fi trimise la următoarele adrese:

 • Pentru titularii olandezi: toelating.beta@vu.nl
 • Pentru titularii non-olandezi: masters.fs@vu.nl

Vă rugăm să consultați pagina web privind cerințele de limbă pentru cerințele generale privind competența lingvistică.

Pasul 2: Pregătiți documente și aplicați online

Vă rugăm să pregătiți următoarele documente. Puteți găsi o explicație a fiecărui document pe pagina aplicației. Toate documentele trebuie furnizate în limba engleză.

 • Copia pașaportului sau a ID-ului dvs. valabil (numai pentru rezidenții UE)
 • Curriculum vitae
 • Scrisoare de intentie
 • Transcriere (Furnizați o traducere certificată dacă nu este în engleză)
 • O descriere a cursurilor relevante pe care le-ați luat în timpul învățământului superior anterior
 • O listă a literaturii principale utilizate în timpul învățământului superior anterior
 • Teza (sau un alt eșantion de scriere academică)
 • 2 Scrisori de recomandare
Cerințe specifice pentru documentele de aplicare pentru Neuroștiințe:
 • Scrisoarea de motivație (maximum două pagini) ar trebui să includă:
  1) De ce vrei să urmezi o carieră în neuroștiințe;
  2) De ce alegi să studiezi Neuroștiințele la VU Amsterdam .
 • Scrierile dvs. de recomandare trebuie să fie scrise de persoane calificate; de exemplu, supervizorul tezei de licență sau coordonatorul principalelor cursuri de licență.
 • Dacă ați obținut deja o diplomă de master, încărcați, de asemenea, diploma de master și transcrierea înregistrărilor.

Puteți găsi toate informațiile generale despre admitere și aplicare la programele de master aici. După ce ați completat cererea, consilierii noștri studenți internaționali vă vor contacta prin e-mail.

Pasul 3: Așteptați decizia privind admiterea

Comitetul de admitere va examina cererea dvs. imediat ce va fi finalizată. În mod normal, acest lucru durează aproximativ patru săptămâni, dar este posibil să dureze mai mult în perioadele aglomerate, așa că asigurați-vă că aplicați cât mai curând posibil. Dacă sunteți admis, veți primi o scrisoare de admitere condiționată prin e-mail. Puteți începe să vă planificați mutarea în Amsterdam!

Pasul 4: Finalizați înregistrarea și treceți la Amsterdam!

Asigurați-vă că finalizați înregistrarea ca student înainte de începerea programului. Când toate condițiile de admitere vor fi îndeplinite, veți fi gata să începeți programul la VU Amsterdam !

Prezentare generală Neuroștiințe.

 • Limba de instruire: engleză
 • Termenul de depunere a cererii: 1 iunie pentru studenții olandezi și UE. 1 aprilie pentru studenții non-UE. N pentru studenții olandezi UE / SEE, cu o diplomă internațională, care nu au nevoie de servicii de locuință prin VU Amsterdam pot solicita încă până la 1 iunie
 • Data începerii: 1 septembrie
 • Tipul studiului: Full-time
 • Specializări: Neuroștiințe fundamentale, Neuroștiințe clinice și translaționale.
 • Domeniul de interes: sănătate și mișcare
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Citeste mai mult

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Citește mai puţin