Master în Management și Sănătate Management

Generalități

Programul de descriere

Master în Management și Sănătate Management

Master online în managementul afacerilor din sectorul sănătății.

Companiile de sănătate, publice și private, necesită profesioniști cu abilități și abilități de management care să permită optimizarea utilizării resurselor și eficiența rezultatelor clinice. Schimbările continue ale modelului cererii pentru îngrijirea sănătății și, pe de altă parte, introducerea continuă a noilor tehnologii atât la nivel clinic, cât și la nivel de informații și comunicare, a dus la o transformare constantă a paradigmelor de management în sector. de sănătate.

În acest scenariu, este necesară o instruire a managerilor din sectorul sănătății bazată pe o cunoaștere aprofundată a caracteristicilor specifice ale managementului organizațiilor și serviciilor de sănătate, completată cu noi instrumente pentru a aborda schimbările care au loc deja și modificările aduse că ne vom confrunta în anii următori.

Profesioniștii din management în sectorul sănătății provin din diferite discipline de sănătate și non-sănătate. Pentru a-și exercita responsabilitățile, trebuie să aibă în permanență pregătirea necesară și adecvată pentru a-și exercita funcția. Această instruire este dobândită prin cunoașterea instrumentelor necesare și aplicarea lor în contextul adecvat, de obicei în schimbare.

Cunoștințele trebuie să fie dobândite de la cei care, avându-i, îi îmbogățesc adăugând experiența lor profesională ca personal didactic al acestui master.

Aceste cunoștințe sunt grupate în trei mari arii generice. Primul, cel al „Politicilor de sănătate, modelelor și sistemelor de sănătate”, transferă elevului cunoștințele necesare pentru a explica relația cauză-efect dintre deciziile politicii de sănătate și modelele și sistemul de sănătate care sunt consecința acestora. În acest domeniu, cunoștințele de bază în economia sănătății este un element esențial pentru a explica corelația dintre cererea de sănătate, resursele disponibile și răspunsul dat în conformitate cu politicile stabilite și modelele și sistemele ulterioare. Odată ce este cunoscut contextul în care este cunoscută o organizație de furnizori de servicii de sănătate, al doilea domeniu, „Managementul organizației”, abordează cunoștințele și utilizarea instrumentelor necesare gestionării unei organizații de sănătate de orice fel. Cunoscând instrumentele de bază ale managementului unei organizații de sănătate, a treia zonă specifică aplicarea sa în diferitele domenii de asistență medicală în furnizarea de servicii de îngrijire a sănătății, cu un accent deosebit pe managementul integrat al acestora.

Profilul participanților la program:

Se adresează conducătorilor și profesioniștilor care aspiră să-și dezvolte cariera profesională sau să-și îmbunătățească capacitățile în cadrul administrației și managementului organizațiilor și centrelor de sănătate cu contribuția unei viziuni inovatoare și eficiente:

 • Profesioniștii care ocupă responsabilități de management în organizațiile de sănătate și trebuie să-și dezvolte abilitățile și să-și consolideze abilitățile.
 • Profesioniști a căror vocație este conducerea instituțiilor de sănătate și trebuie să-și completeze pregătirea profesională cu cunoștințe de management specifice în sectorul sănătății.
 • Profesioniștii de îngrijire a căror carieră profesională îi va conduce să-și asume responsabilități de management în servicii și instituții clinice.
 • Managementul profesioniștilor din alte sectoare cu așteptări de progres în cariera lor profesională.
 • Profesioniști cu practică profesională în companii legate de sectorul sănătății și care au nevoie de cunoștințe extinse despre structura și funcționarea acestuia.
Beneficiile Masterului în Managementul și Managementul Sănătății:

Obiectivul acestui master este de a oferi competențe suficiente, atât transversale, cât și specifice, necesare dezvoltării funcției manageriale de conducere la diferite niveluri ale organizațiilor din sistemul de sănătate sau în celelalte domenii ale sectorului sănătății în care își desfășoară activitatea profesională.

Toate acestea prin cunoașterea factorilor politici, economici, sociali și ai științei sănătății care determină fiecare dintre modelele și sistemele de sănătate existente și prin cunoașterea instrumentelor de bază ale planificării și gestionării resurselor atât la nivel general ca la un nivel specific de un nivel, o zonă de servicii de sănătate.

Din aceste cunoștințe, studentul va obține o pregătire mai mare pentru luarea deciziilor care concurează în domeniul său de responsabilitate prezent sau viitor.

Aplicații profesionale

 • Profesioniști, manageri intermediari și manageri ai administrațiilor publice.
 • Directorii corporațiilor publice sau private de sănătate.
 • Conducători de unități, centre sau servicii de sănătate.
 • Responsabil pentru anumite zone ale unităților, centrelor sau serviciilor de sănătate
 • Profesioniști în sectorul asigurărilor de sănătate.
 • Profesioniști din domeniul sănătății din domenii clinice cu vocație managerială.
 • Manageri și manageri intermediari ai furnizorilor și serviciilor pentru sectorul sănătății.
 • Profesioniști în domeniul farmaceutic.
 • Profesioniști din sectorul tehnologiei medicale.
 • Profesioniști din sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

obiective

 • Înțelegeți noile provocări cu care se confruntă administrația de sănătate.
 • Analizați diferiții agenți care alcătuiesc sectorul sănătății și observați modificările care apar în unele dintre sistemele de sănătate de referință.
 • Cunoașteți cheile de gestionare a afacerilor aplicate caracteristicilor organizațiilor de sănătate.
 • Instrumente de decizie de master pentru optimizarea corectă a centrelor de sănătate.
 • Gestionați pentru asigurarea calității unui serviciu eficient și social responsabil.

Curriculum

Curriculumul este structurat în 10 module sau discipline care acoperă toate procesele și domeniile de cunoștințe necesare pentru managementul și managementul sănătății.

Modulele cu subiectele și subiectele lor sunt grupate în trei domenii principale. Un prim loc care plasează funcția managerială în contextele sociale și economice existente. O secundă pentru a cunoaște instrumentele de bază ale managementului organizațiilor de sănătate care permit studentului să gestioneze resursele organizației de sănătate. În cele din urmă, o treime de natură operațională care permite studenților să vadă, pe baza unei cunoștințe a contextului și a instrumentelor de management, să dobândească abilități în legătură cu aplicarea lor la gestionarea directă a centrelor, unităților și serviciilor.

Programul se încheie cu finalizarea unui proiect final care este Proiectul de Master Final. Proiectul trebuie să fie în conformitate cu învățarea dobândită și transferul acestuia către un plan de management în oricare dintre domeniile sectorului sănătății. Proiectul trebuie să aibă o abordare și o dezvoltare în care, pe baza unei probleme sau situații, elevul să ajungă la rezoluții.

I. Domeniul politicilor, modelelor și sistemelor de sănătate pentru sănătate

 • Determinanți ai sănătății: sănătate în toate politicile. Sănătate publică
 • Modele și sisteme de sănătate. Economia sănătății, planificarea sănătății.

II. Zona de management de bază a organizațiilor

 • Teoria organizației. Managementul afacerilor organizațiilor de sănătate. Planificare strategică
 • Sisteme informatice și management TIC
 • Informații și comunicare internă și externă
 • Managementul resurselor umane și capitalul cunoștințelor
 • Managementul resurselor economice, financiare și de capitaluri proprii
 • Managementul construcțiilor și renovarea echipamentelor sanitare
 • Managementul serviciilor de asistență
 • Acreditare, politici de calitate și evaluarea rezultatelor
 • Participarea pacientului și cadrul etic al organizațiilor

III. Zona de management a serviciilor de asistență medicală și managementul clinic

 • Îngrijiri primare și comunitare
 • Spital și îngrijiri de specialitate
 • Asistența socio-sanitară
 • Îngrijirea sănătății mintale
 • Management clinic Inovația medicală
 • Managementul medicamentelor
 • Predarea. Cercetări medicale

TFM

Cerințele masterului în managementul și managementul centrelor de sănătate

Obiectivul fundamental al procesului nostru de admitere este asigurarea adecvării candidaților. Toți participanții trebuie să profite la maximum de această experiență de învățare, printr-un context în care este posibilă dezvoltarea unei relații pe termen lung cu colegii, profesorii și absolvenții.

Acestea sunt etapele procesului de admitere:

 1. Condiții preliminare pentru admitere
 2. Cerere de admitere
 3. Interviu personal
 4. scrisoare de motivație
 5. Evaluarea Comitetului de admitere
 6. înregistrare
Master în Management și Management în Sănătate

Persoanele care trec evaluarea programului și îndeplinesc cerințele academice stabilite de UB, vor obține propriul grad de la UB (Universitatea din Barcelona).

Pentru a obține propria diplomă UB este necesară o diplomă universitară (inginerie, licență sau diplomă). Dacă nu aveți o diplomă universitară, după ce ați trecut diferitele evaluări, veți obține o diplomă de extensie universitară de la UB.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mer ... Citeste mai mult

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mercado de habla hispana y con un importante know-how en e-learning, con la colaboración del partner estratégico: Citește mai puţin
Barcelona , Madrid + 1 Mai mult Mai Puțin