Master în Erasmus Mundus în domeniul sănătății publice în caz de dezastre

Generalități

Programul de descriere

Oportunități profesionale


Obiectivul programului de masterat este acela de a construi, prin cunoaștere, experiență și cercetare, capacități care să reducă riscurile dezastrelor și să contribuie la o mai bună și mai bine direcționată asistență medicală bazată pe dezastre.

Programul EMMPHID cuprinde o serie de capacități care să permită studenților să demonstreze cunoașterea și înțelegerea rolului Sănătății Publice în situații de dezastru, incluzând atât o largă cunoaștere a domeniului, cât și o cunoaștere mai aprofundată a domeniilor specifice, precum și o cunoaștere a cercetării și de dezvoltare și să demonstreze cunoștințe metodologice mai aprofundate legate de piesa de studiu aleasă.

În acest sens, obiectivul este de a instrui profesioniștii care își pot desfășura activitatea în domeniul sănătății publice în situații de urgență și dezastre în cadrul agențiilor publice sau private, agențiilor și companiilor care lucrează în domeniul prevenirii, răspunsului, recuperării, reabilitării și planificării dezastrelor, organizațiilor internaționale , ministere sau birouri guvernamentale legate de apărarea civilă și de urgență, organizații neguvernamentale, cercetători sociali etc.

Silabă


EMMPHID este un curs de un an de 60 de credite ECTS. Acest Master va fi predat în principal în limba engleză și structura acestuia are trei componente: (I) Componenta principală a dezastrelor de la Universidad de Oviedo (Oviedo, Spania), care se axează pe evaluarea riscului de dezastru, gestionarea riscurilor și reducerea riscurilor, sistemele și studiul tipurilor de dezastre; (II) O componentă electivă a căii cu două opțiuni posibile pentru studenți: răspunsul la sănătatea publică la dezastru de la Karolinska Institutet (Stockholm, Suedia) sau epidemiologia și cercetarea de la Université Catholique de Louvain (Bruxelles, Belgia); și (iii) stagiul și teza de masterat.


Subiecte:

Universidad de Oviedo

 • Curs introductiv (2 ECTS)
 • Evaluarea, managementul și reducerea riscului de dezastre (7 ECTS)
 • Tipuri de dezastre (3 ECTS)
 • Răspuns general la dezastre (8 ECTS)

Karolinska Institutet

 • Răspunsul la disfuncția sănătății publice (20 ECTS)

Université Catholique de Louvain

 • Epidemiologie avansată în caz de catastrofe și metode de cercetare (20 ECTS)

Toate

 • Stagiu (5 ECTS)
 • Teza de masterat (15 ECTS)


Cerințe de acces


Programul EMMPHID vizează o gamă largă de profesioniști care desfășoară sau intenționează să își desfășoare activitatea în domeniul sănătății publice în situații de urgență și de dezastre, atât din domeniul operațional, cât și al cercetării.

Pentru a fi eligibil pentru acest program master, solicitantul trebuie să dețină o diplomă primară recunoscută în domenii legate de sănătate, management și administrație sau științe sociale (un studiu de cel puțin trei ani la o universitate și cel puțin 180 ECTS sau echivalent în conformitate cu reglementările din țara de origine și reglementările europene).

Mai mult decât atât, candidații trebuie să dovedească un nivel de limbă C1 (IELTS (scor minim 6.0 cu cel puțin 5.0 puncte în fiecare secțiune), TOEFL (pe suport de hârtie) cel puțin 575 puncte cu 4.0 în secțiunea de scris, TOEFL (IBT) cel puțin 17 puncte în fiecare secțiune). Candidații din țările vorbitoare de limbă engleză trebuie să furnizeze o scrisoare oficială din partea Universității din care au absolvit, care să ateste că limba engleză este mijlocul de instruire, care trebuie evaluat de către Comitetul Academic.


Modalitate: este necesară prezența

Centrul de predare:

 • Universidad de Oviedo (Oviedo, Spania)
 • Karolinska Institutet (Stockholm, Suedia)
 • Université Catholique de Louvain (Leuven, Belgia)


Taxe de școlarizare

Taxele de școlarizare pentru Programul Master EMMPHID vor fi:

 • Taxele de școlarizare pentru studenții europeni (studenți de categoria B): 4 000 EUR pe semestru, 8 000 EUR pentru programul universitar complet
 • Taxe de școlarizare pentru studenții din clasele A de țară terță (elevii din categoria A): 6 000 EUR pe semestru, 12 000 EUR pentru întregul program academic

Diferitele taxe de școlarizare sunt legate de reglementările universității și de faptul că acestea sunt parțial finanțate prin impozite naționale. Comitetul Consorțiului poate stabili o politică de bursă și de renunțare. Taxele pot fi revizuite pentru alte ediții ale programului de masterat.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Oviedo is a public institution of higher education and research in the Principality of Asturias. With over 400 years of history, it offers a full range of undergraduate degrees adapt ... Citeste mai mult

The University of Oviedo is a public institution of higher education and research in the Principality of Asturias. With over 400 years of history, it offers a full range of undergraduate degrees adapted to the European Higher Education Area (EHEA) in all branches of knowledge and postgraduate degree programmes in collaboration with national and international universities and more than 250 companies. Citește mai puţin