Master în Biotehnologie Industrială Durabilă

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

APLICA ACUM!

Inovare și durabilitate

Departamentul de Excelență al Chimiei Biotehnologiei și Farmaciei Universității din Siena este un nou Master Master al celui de-al doilea ciclu în domeniul biotehnologiei farmaceutice industriale durabile (SIPhaB).

Accentul nostru este pus pe sectorul biotehnologic-farmaceutic industrial, unde Italia ocupă primul loc în Europa pentru export și producție și pe primul loc în lume pentru contracte inovatoare.

Pentru a menține avantajul concurențial, este necesară o schimbare paradigmatică pentru educație, unde trebuie incluse elemente cruciale în sustenabilitatea socio-ambientală-economică, precum și în transformarea digitală profundă a Sănătății și Industriei 4.0.

SIPhaB este un program educațional inedit, conjugând bio-chimice cu cunoștințe de management și dezvoltare durabilă.

Un profesionist în roman

Avem ambiția de a educa un nou rol polivalent, multi-competent, transversal, care joacă roluri de responsabilitate profesională pentru sectorul biotehnologiei.

Prin urmare, studentul SIPhaB va dobândi cunoștințe multifactoriale și multidisciplinare, pe o bază științifică bio-moleculară avansată, pe cel mai inovator și durabil scenariu bio-industrial verde.

Un absolvent cu management internațional dobândit și competențe de reglementare legate de dezvoltarea durabilă.

În cele din urmă, un absolvent care deține cele 10 deprinderi de top indicate de a treia World EconomicForum.

Un model educațional roman

Pentru a conjuga eficient cunoștințele și know-how-ul, am proiectat SIPhaB cu departamentele universitare umaniste și economice și în principal cu partenerii noștri industriali.

Programul SIPhaB oferă timp educațional larg pentru etape, seminarii și webinarii în colaborare cu lumea extra-academică și industrială pe probleme descoperite altfel în orice alt program universitar.

Adoptăm metode de învățare inovatoare și imersive, exploatând laboratoarele teritoriale industriale, favorizând dezvoltarea pasiunii, a interesului, a curiozității, a înțelegerii emoționale, a capacității de lucru în echipă versus programe universitare convenționale individuale.

Vă propunem un model educațional integrat și flexibil nou.

APLICA ACUM!

Cerințe de intrare

Candidații sunt obligați să dețină o diplomă de licență / licență de trei ani (sau mai mare).

(BA) într-unul din următoarele domenii de studiu:

 • Biotehnologie
 • Științe biologice
 • Agricultură și silvicultură
 • Științe și tehnologii agricole
 • Științe și tehnologii chimice
 • Știință și tehnologii farmaceutice
 • Științe fizice și tehnologii

Admiterea studenților internaționali va fi evaluată de CE prin Transcriere și Curriculum, integrată eventual printr-un interviu online.

Acceptarea pre-înscrierii

Comitetul SIPhaB evaluează Transcrierea și curriculum-ul fiecărui solicitant.

Test de evaluare selectivă

Solicitanții evaluați cu succes participă la o evaluare selectivă obligatorie.

După evaluare

Odată ce solicitantul va trece Evaluarea Selectivă, va primi o scrisoare oficială de acceptare de la University of Siena necesară pentru cererea VISA, acolo unde este necesar.

APLICA ACUM!

Arhiva fotografie Università di Siena / Shutterstock

APLICA ACUM!

Calendar academic

Departamentele de la University of Siena au adoptat un sistem semestru.

Anul universitar este împărțit în două etape: din octombrie până în ianuarie și din martie până în mai. La sfârșitul fiecărui termen este programată o perioadă de examinare.

Cu toate acestea, fiecare departament are un calendar academic propriu, care poate fi găsit pe site-ul departamentelor (la secțiunea "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

Calendarul academic 2020-2021

Termenul de toamnă (primul semestru)

 • Perioada de prelegere: 1 octombrie 2020 - 18 ianuarie 2021
 • Perioada de examinare: 21 ianuarie - 1 martie 2021

Primăvară (semestrul 2)

 • Perioada de prelegere: 4 martie - 14 iunie 2021
 • Perioada de examinare: 17 iunie - 31 iulie 2021

APLICA ACUM!

Taxe de școlarizare

Determinarea sumelor contribuțiilor

Suma contribuției datorată fiecărui student înscris la cursuri de licență, cursuri de masterat sau cursuri de master cu ciclu unic oferite de University of Siena este definită pe baza următoarelor elemente:

 • Categoria la care aparține cursul;
 • Situația economică a familiei imediate a elevului, deoarece aceasta este exprimată prin indicatorul echivalent al situației economice (ISEE) pentru anul imediat precedent anului de înscriere;
 • Anul de înscriere;
 • Credite universitare obținute (credite ECTS) în cele douăsprezece luni anterioare datei de 10 august.

Cursul de studiu se încadrează în una dintre cele trei categorii de mai jos:

 • Studii umaniste-sociale (SUA)
 • Tehnico-științific (TS)
 • Asistența medicală reglementată de UE (UE)

Notă: Pentru studenții care sunt cetățeni ai unor țări nemembre UE și care nu sunt rezidenți ai Italiei și pentru studenții cărora calculul ISEE nu este aplicabil familiei lor imediate, se poate aplica un coeficient de ajustare în funcție de țara de origine.

University of Siena pune la dispoziție o pagină de calcul a taxelor de școlarizare: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Arhiva fotografie Università di Siena / Shutterstock

O puternică misiune internațională

În cele opt secole ale sale de istorie, University of Siena produce o gamă largă de studii în multe domenii culturale diferite.

De-a lungul anilor, University of Siena a îmbunătățit strategia de internaționalizare, urmărind să-și consolideze relațiile academice internaționale și să atragă studenți și cercetători din diferite părți ale lumii.

La începutul secolului 21, această instituție istorică a fost capabilă să facă față provocărilor legate de globalizarea învățării, a cunoștințelor și a cercetării cu un număr mare de colaborări internaționale.

Noi acorduri și proiecte de colaborare internațională stabilite în fiecare an, creșterea numărului de diplome și cursuri predate în limba engleză, deținând o bună plasare în clasamentele naționale și internaționale; acestea sunt câteva dintre punctele forte University of Siena .

Bun venit în Siena

University of Siena este una dintre cele mai vechi universități din Europa, fiind fondată în 1240.

Istoria sa a evoluat alături de tradiția culturală a Toscanei din Evul Mediu până în timpurile moderne.

Siena este situată în inima Toscanei în mijlocul unui peisaj de dealuri ușor rulante. Construit pe trei dealuri abrupte și înconjurat de ziduri străvechi, este un oraș unic în care studenții pot petrece o perioadă de studiu profitabilă, plină de oportunități pentru îmbogățirea personală.

APLICA ACUM!

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Citește mai puţin