Master în științe biomedicale

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

ACTUALIZARE CORONAVIRUS: Se iau măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea Coronavirusului. Platformele noastre de educație online sunt utilizate în cea mai mare măsură, în timp ce măștile obligatorii și distanțarea socială ne protejează studenții din campus. Datorită naturii incerte a pandemiei, nu putem determina dacă aceste măsuri vor fi în vigoare în anul universitar următor. Vom urma liniile directoare furnizate de autorități pentru a asigura un mediu sigur studenților noștri internaționali.

Secolul 21 a început ca secolul științelor moleculare ale vieții. Încă din anii 1990, când oamenii de știință ne-au îmbunătățit considerabil cunoștințele despre baza moleculară a proceselor de viață, științele vieții s-au dezvoltat la un ritm extraordinar. Diferite descoperiri, inclusiv cartografierea genomului uman, conduc la dezvoltarea rapidă a inter-relațiilor dintre disciplinele științifice foste autonome, cum ar fi genetica, medicina, farmacologia, biologia și știința mediului.

Acest lucru creează noi perspective pentru lumea academică și de afaceri. Investițiile sunt imense: peste tot în lume, universități, institute de cercetare și întreprinderi lansează noi inițiative de cercetare, programe de predare și activități legate de afaceri.

În conformitate cu Strategia sa de la Lisabona , care vizează o consolidare mai ambițioasă a economiei bazate pe cunoaștere a Europei, UE sprijină ferm dezvoltarea în continuare a genomicii și a biotehnologiei. Și acestea sunt doar două dintre multele evoluții științifice viitoare în domeniul științelor vieții, inclusiv proteomica, bioinformatica, bioelectronica și imagistica, toate având numeroase aplicații pentru sănătatea umană, bunăstare și prosperitate.

Masterul în Științe Biomedice se concentrează pe metodologia de vârf, cunoștințele, perspectivele și abilitățile academice, permițând absolvenților să descopere mecanismele moleculare ale sănătății și bolilor în calitate de cercetători independenți. Programul oferă studenților cunoștințele și abilitățile necesare pentru proiectarea corectă a unui proiect de cercetare științifică.

Sunt oferite trei specializări:

 • Bioelectronică și nanotehnologie
 • Științele mediului în domeniul sănătății
 • Științe moleculare clinice

Cerințe specifice de admitere

Toți solicitanții ar trebui să dețină cel puțin o diplomă universitară sau un certificat de diplomă sau o diplomă de învățământ superior echivalentă cu o diplomă de licență (180 de puncte de credit ECTS), la începutul programului de master în septembrie.

Solicitanții trebuie să dețină o diplomă de licență sau o diplomă în științe biomedicale, biologie, medicină sau chimie. Solicitanții cu studii medii diferite, cum ar fi ingineria electronică și medicală, trebuie să contacteze coordonatorul pentru reglementări specifice.

Comitetul de examinare al programului evaluează fiecare cerere în mod individual cu privire la dosarul academic al solicitantului. Este necesară cunoașterea suficientă a limbii engleze și trebuie confirmată printr-un interviu de admitere sau prin prezentarea unui scor suficient la un test de limbă
precum TOEFL sau IELTS. Preînregistrarea online este obligatorie. Comisia de examinare va lua în considerare numai dosarele de cerere completate corespunzător.

Termen limită pentru depunere:

 • pentru studenții SEE: 15 august
 • pentru studenții care nu fac parte din SEE: 1 mai

Solicitanții vor fi informați cu privire la decizia comisiei de examinare cât mai curând posibil. Înregistrarea devine activă după plata taxei de școlarizare, majorată cu o primă pentru asigurarea de sănătate pentru studenții care nu fac parte din SEE.

Perspectivele de carieră

Bioelectronică și nanotehnologie

 • Cercetare aplicată și fundamentală la universități, spitale și centre de cercetare.
 • Cercetare și dezvoltare în companii specializate în domeniul farmaceutic, diagnostic, biotehnologie și inginerie medicală.
 • Autoritățile și centrele guvernamentale care se concentrează pe sănătatea publică, conservarea mediului, genetică și servicii de informare.
 • Studii doctorale în discipline științifice și biomedicale.

Științele mediului în domeniul sănătății

 • Cercetare fundamentală și aplicată la universități, spitale, centre de cercetare
 • Autoritățile și centrele guvernamentale axate pe sănătatea publică și conservarea mediului
 • Agenții de siguranță alimentară
 • Cercetare și dezvoltare în companii specializate în domeniul farmaceutic, diagnostic și științe ale sănătății mediului
 • Doctorat programe în discipline științifice și biomedicale
 • Educaţie

100% dintre absolvenți au avut un loc de muncă în domeniile menționate mai sus în termen de 1 an de la absolvire.

Științe moleculare clinice

 • Cercetare fundamentală și aplicată la universități, spitale, centre de cercetare
 • Autorități și centre guvernamentale axate pe agenții de sănătate publică, genetică și relații publice
 • Cercetare și dezvoltare în industriile farmaceutice și biotehnologice
 • Doctorat programe în discipline științifice și biomedicale
 • Educaţie
Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Citeste mai mult

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Citește mai puţin
Hasselt , Diepenbeek + 1 Mai mult Mai Puțin