Master în științe în sănătate - Specializare în biostatistică

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Prezentare generală

Programul de Master în Cercetare în domeniul sănătății urmărește să ofere studenților o înțelegere aprofundată a metodelor în cercetarea clinică sau publică în domeniul sănătății. Specializările includ epidemiologia clinică, epidemiologia, epidemiologia sănătății publice, epidemiologia genetică și moleculară și analiza economică a sănătății. După finalizare, candidații vor avea cunoștințele, înțelegerea și abilitățile de a propune studii de ultimă oră, de a scrie protocoale excelente de studiu, de a efectua cercetarea, de a analiza datele folosind tehnici statistice moderne, de a face inferențe de cauzalitate, de a ajunge la concluzii justificate , și să scrie lucrări de cercetare remarcabile. În funcție de alegerea specializării, candidatul se va concentra pe studii clinice, studii de populație, intervenții în domeniul sănătății publice sau studii de modelare.

Acest program este acreditat de NVAO. Pentru mai multe informații, vizitați Organizația de Acreditare Olandeză-Flamanda (NVAO) la www.nvao.net.

Obiective

Elevii dobândesc următoarele competențe:

  • Capacitatea de a formula o problemă clinică sau de sănătate publică și de a o traduce într-o întrebare științifică.
  • Capacitatea de a efectua un studiu extins al literaturii referitoare la o problemă.
  • Capacitatea de a traduce o întrebare științifică într-un protocol de cercetare.
  • Achiziționarea de abilități cantitative.
  • Capacitatea de a face inferențe cauzale.
  • Capacitatea de a evalua în mod critic cercetările publicate.
  • Capacitatea de a efectua cercetarea, de a colecta și analiza date și de a trage concluzii.
  • Abilitatea de a scrie o teză de masterat, inclusiv obiectivul (obiectivele) investigației, rezumatul literaturii, materialelor, metodelor, rezultatelor, discuțiilor și concluziilor proiectului de cercetare și prezentarea acestor constatări la ședințele științifice. Este încurajată publicarea rezultatelor cercetărilor într-un jurnal internațional revizuit.

Oportunități de carieră

Gradul te pregătește pentru o carieră în cercetarea medicală internațională sau pentru funcții executive sau consultative în medicina clinică, sănătate publică, cercetare farmaceutică sau politică de sănătate.

Ești eligibil (ă)?

Ar trebui să îndepliniți următoarele criterii:

  • Aveți o diplomă de licență sau o diplomă de master relevantă dintr-o disciplină din sau în legătură cu medicina clinică sau sănătatea publică (medic, științe ale sănătății, nutriție, biologie medicală, chimie, farmacie, științe ale mediului, științe ale mișcărilor umane, sociologie, economie , psihologie etc.) sau o educație vastă a burlacului cu suficiente discipline de bază în disciplinele menționate mai sus.
  • Aveți o bună cunoaștere a limbii engleze, atât oral cât și scris.

Specializarea Conținutul biostatistic

Director de program

Dr. Dimitris Rizopoulos, doctorat.

Descriere

În ultimii ani, datele colectate în cercetarea clinică și sănătatea publică au crescut în volum și complexitate. Acest lucru este amplificat și mai mult de revoluția științifică în domeniul biologiei moleculare și geneticii și a impactului acesteia asupra sănătății și mediului. În acest context, este extrem de important ca datele să fie analizate prin tehnici statistice solide care să respecte natura lor și să răspundă în mod adecvat la întrebările științifice de interes. Acest lucru a condus la o nevoie crescută de biostatisticieni bine pregătiți, capabili să facă față provocărilor din analiza datelor din epoca modernă.

Obiectivul specializării NIHES în Biostatistică este de a ține pasul cu aceste evoluții și de a echipa viitoarea generație de cercetători cu instrumente moderne și esențiale de știință a datelor. Această specializare va combina un studiu solid al metodologiei statistice moderne cu informații actualizate privind subiecte precum designul studiului, studiile clinice, sănătatea publică, analiza longitudinală a datelor, analiza supraviețuirii, inferența cauzală și instrumentele pentru cercetarea reproductibilă. Cursurile sunt predate de o facultate internațională de statisticieni și epidemiologi de renume mondial din Olanda, Belgia și Statele Unite. Acestea includ, printre altele, editorii din trecut și actuali ai revistelor biostatistice emblematice și președinții anteriori ai unor societăți internaționale majore de biostatistică.

Specializarea este destinată studenților ambițioși cu o diplomă de licență relevantă, cu o motivație puternică în știința datelor pentru aplicații biomedicale.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Citeste mai mult

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Citește mai puţin
Rotterdam , Amsterdam + 1 Mai mult Mai Puțin