Master în Științe ale Sănătății

Generalități

Programul de descriere

Master în Științe ale Sănătății

În programul de Master în Științe ale Sănătății, veți învăța să analizați diferiții factori complexi care contribuie la sănătate. Veți depăși problemele individuale de sănătate pentru a aborda problemele de sănătate în moduri diferite. Obezitatea poate fi abordată prin medicamente sau proceduri de reducere a stomacului. Oamenii de știință din domeniul sănătății, însă, analizează alte metode, cum ar fi creșterea impozitelor pe alimentele grase, reducerea numărului de dulciuri și băuturi răcoritoare pe care copiii le pot cumpăra la școală, proiectând zone rezidențiale, astfel încât să existe locuri pentru a se juca și educa oamenii despre alimentația sănătoasă și exercițiu.

Programul de studiu

Scopul acestui program de master de un an în Științele Sănătății este de a oferi studenților cunoștințe și abilități în domeniul larg al științelor sănătății. Programul de Master în Științe ale Sănătății este un program academic, se adresează carierei profesionale din interiorul și din afara cercetării universitare. Acesta cuprinde 60 de credite ECTS (European Credit Transfer System).

Programul este structurat astfel:

 • 5 specializări, fiecare constând din 5 cursuri de o lună
 • Trei cursuri obligatorii în cadrul unei specializări
 • Două sau trei cursuri sunt opționale și pot fi alese din alte specializări
 • 5 luni de stagiu științific și articol

Cinci specializări

Puteți alege una sau o combinație din două dintre următoarele specializări:

 • Politica în domeniul sănătății
 • Prevenirea și sănătatea publică
 • Boli infecțioase și sănătate
 • Nutriție și sănătate
 • Sănătate publică internațională

Perspectivele de carieră

Științele Sănătății abordează multe aspecte ale societății, astfel încât să puteți urma o carieră în multe domenii diferite. Cu abilități analitice excelente, o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra sistemului de sănătate și cunoștințe și abilități specializate, veți fi un atu valoros pentru mulți angajatori din sectorul sănătății.

Perspectivele dvs. de locuri de muncă după masterul dvs. includ:

 • Cercetător la o universitate, TNO (Institutul de Cercetare Aplicată) sau RIVM (Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu)
 • Polițist de asigurări de sănătate cu un asigurător de sănătate
 • Ofițer de politică pentru prevenirea îmbolnăvirii la o filială a serviciilor de sănătate municipale
 • Consilier de comunicare pe probleme de sănătate
 • Manager la un centru de activitate sau instituție medicală
 • epidemiolog
 • Consilier pentru sănătate pentru o ONG
 • Consultant

După ce ai terminat programul de Master în Științe ale Sănătății, poți decide, de asemenea, să-ți continui studiile la un nivel mai avansat. Opțiunile includ cursuri post-doctorate la Școala olandeză de cercetare în îngrijirea primară (CaRe) sau la Institutul olandez de științe ale sănătății (NIHES). Puteți aplica și la un doctorat. program la o universitate sau un institut de cercetare.

Cerințele de admitere


Admitere cu diplomă de licență în Științe ale Sănătății

 • Toți studenții cu diplomă de licență în Științe ale Sănătății de la Vrije Universiteit Amsterdam , Universitatea Twente, Universitatea Wageningen și Universitatea Maastricht vor fi admiși în programul de master. Studenții de la Universitatea Erasmus Rotterdam sunt admiși numai la specializările Politica și organizarea asistenței medicale și a sănătății publice internaționale. Dacă diploma de licență universitară nu este în totalitate relevantă pentru programul de master, puteți totuși obține admiterea printr-un program pre-master.

  Acest program va fi elaborat individual și va dura până la un an, în funcție de relevanța educației dvs. anterioare. Comitetul de examinare va lua decizia finală cu privire la admiterea dvs. Studenții care dețin o diplomă de licență universitară în Știința Mișcării, Științe Biomedicale, Medicină și Psihologie au voie să intre în program dacă urmează cursul în Epidemiologie (mai 2013) și cursul necesar înainte de specializarea aleasă, oferită în iunie (numai în olandeză) )
  • Gezondheidseconomie
  • Infectieziekten en gezondheid
  • Voedingsonderzoek in de praktijk
  • Volksgezondheid internațional
  • Gezondheidscommunicatie
 • Dacă credeți că ați îndeplinit aceste cerințe sau dacă doriți sfaturi personale sau informații suplimentare cu privire la admitere, vă rugăm să contactați Marianne Donker. Studenții cu studii universitare de licență sau hbo nu trebuie să facă o evaluare înainte de a începe programul de pre-master.

 • Admitere cu diplomă de licență sau master la o altă materie.
  Dacă ați finalizat deja un program de licență sau de master într-un subiect legat de Științele Sănătății, curriculumul dvs. va fi examinat pentru a decide dacă puteți fi admis direct la program sau dacă aveți nevoie să luați materii suplimentare pentru a vă duce la nivelul de intrare . Comitetul de admitere va lua decizia finală cu privire la admiterea dvs.


 • Admitere cu o calificare profesională superioară (hbo)
  Studenții cu o calificare profesională superioară sunt întâi obligați să ia un program pre-master pentru a-i aduce la nivelul de intrare. Programul pre-master este disponibil în prezent numai pentru studenții care au finalizat un program profesional de patru ani mai mare în Fizioterapie, Terapie ocupațională, Nutriție și Dietetică, Terapie Mensendieck, Terapie Cesar, Imagistică Medicală și Tehnici de Radioterapie, Asistență medicală, Optometrie sau Igienă orală.


 • Hbo-licențieri individuali cu alte calificări
  Studenții cu o calificare profesională superioară la o altă materie pot fi capabili să ia un program de licență structurat individual cu scutiri. Dacă acest lucru se aplică dvs., vă rugăm să trimiteți detaliile programului dvs. de studiu curent consilierului nostru de studiu înainte de 1 mai, inclusiv o scurtă descriere a programului, subiectele pe care le-ați luat și numărul de credite ECTS obținute. Pe baza acestor informații, comisia de admitere va decide dacă vă calificați pentru derogări.


 • Cerințe de competență în limba engleză
  VU Amsterdam
  solicită solicitanților internaționali să treacă un test de competență în limba engleză.


NB Studenții care au nevoie de viză (MVV) pentru a intra în Țările de Jos trebuie să fi trecut testul și să depună certificatul de testare original înainte de 1 iunie. Toți ceilalți studenți trebuie să depună certificatul de testare cel mai târziu înainte de 1 septembrie.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Citeste mai mult

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Citește mai puţin