Maestru de cercetare în științele medicale - Specializare în epidemiologie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Prezentare generală

Programul de Master în Cercetare în domeniul sănătății urmărește să ofere studenților o înțelegere aprofundată a metodelor în cercetarea clinică sau publică în domeniul sănătății. Specializările includ epidemiologia clinică, epidemiologia, epidemiologia sănătății publice, epidemiologia genetică și moleculară și analiza economică a sănătății. După finalizare, candidații vor avea cunoștințele, înțelegerea și abilitățile de a propune studii de ultimă oră, de a scrie protocoale excelente de studiu, de a efectua cercetarea, de a analiza datele folosind tehnici statistice moderne, de a face inferențe de cauzalitate, de a ajunge la concluzii justificate , și să scrie lucrări de cercetare remarcabile. În funcție de alegerea specializării, candidatul se va concentra pe studii clinice, studii de populație, intervenții în domeniul sănătății publice sau studii de modelare.

Acest program este acreditat de NVAO. Pentru mai multe informații, vizitați Organizația de Acreditare Olandeză-Flamanda (NVAO) la www.nvao.net.

Obiective

Elevii dobândesc următoarele competențe:

  • Capacitatea de a formula o problemă clinică sau de sănătate publică și de a o traduce într-o întrebare științifică.
  • Capacitatea de a efectua un studiu extins al literaturii referitoare la o problemă.
  • Capacitatea de a traduce o întrebare științifică într-un protocol de cercetare.
  • Achiziționarea de abilități cantitative.
  • Capacitatea de a face inferențe cauzale.
  • Capacitatea de a evalua în mod critic cercetările publicate.
  • Capacitatea de a efectua cercetarea, de a colecta și analiza date și de a trage concluzii.
  • Abilitatea de a scrie o teză de masterat, inclusiv obiectivul (obiectivele) investigației, rezumatul literaturii, materialelor, metodelor, rezultatelor, discuțiilor și concluziilor proiectului de cercetare și prezentarea acestor constatări la ședințele științifice. Este încurajată publicarea rezultatelor cercetărilor într-un jurnal internațional revizuit.

Oportunități de carieră

Gradul te pregătește pentru o carieră în cercetarea medicală internațională sau pentru funcții executive sau consultative în medicina clinică, sănătate publică, cercetare farmaceutică sau politică de sănătate.

Ești eligibil (ă)?

Ar trebui să îndepliniți următoarele criterii:

  • Aveți o diplomă de licență sau o diplomă de master relevantă dintr-o disciplină din sau în legătură cu medicina clinică sau sănătatea publică (medic, științe ale sănătății, nutriție, biologie medicală, chimie, farmacie, științe ale mediului, științe ale mișcărilor umane, sociologie, economie , psihologie etc.) sau o educație vastă a burlacului cu suficiente discipline de bază în disciplinele menționate mai sus.
  • Aveți o bună cunoaștere a limbii engleze, atât oral cât și scris.

Specializarea Conținutul de epidemiologie

Director de program

Profesor Arfan Ikram, doctor în doctorat.

Descriere

Epidemiologia joacă un rol esențial în aplicarea cercetării medicale la populații, interacționând cu aproape orice altă specialitate.

Epidemiologia studiază incidența, cauzele, consecințele și controlul bolilor, precum și oamenii, pacienții și populațiile. Este o disciplină fundamentală pentru medicina clinică și sănătatea publică. Poate, împreună cu știința de bază și cercetarea clinică, să ofere instrumente pentru a învăța despre etiologia și consecințele bolilor, posibilitățile de prevenire și tratament și profilurile de risc ale indivizilor și populațiilor. Folosind metode avansate, cum ar fi analize statistice, cercetări de teren și tehnici complexe de laborator, epidemiologii cartografiază diverse elemente ale bolii și modurile în care acestea sunt legate.

Obiectivul programului de epidemiologie este de a pregăti candidații pentru o poziție de cercetare (de exemplu, un proiect de doctorat) în domeniul medicinei clinice sau al sănătății publice sau, de exemplu, o carieră mai orientată către politici în domeniul sănătății. Programul cuprinde cursuri obligatorii direcționate către proiectarea studiului, biostatistică și analiza datelor. În plus, este necesară o specializare suplimentară în anumite domenii ale cercetării epidemiologice. Pregătirea extinsă, în pachetele statistice utilizate pe scară largă, este de asemenea o parte importantă a curriculumului. O mare parte a programului este dedicată cercetării.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Citeste mai mult

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Citește mai puţin
Rotterdam , Amsterdam + 1 Mai mult Mai Puțin