Maestru al tulburărilor de cefalee

Generalități

Programul de descriere

Deveniți specialist în cefalee

Maestrul de tulburări de cap este un program de dezvoltare profesională continuă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cum ar fi studenții medicali, neurologi, medicii generaliști, specialiști în durere, stomatologi, asistente medicale, psihologi și fizioterapeuți.

Programul a fost dezvoltat de către University of Copenhagen și Centrul de Dureri de cap din Danemarca. Centrul de Dureri de cap din Danemarca este primul centru de dureri de cap din Scandinavia pentru a oferi o abordare multidisciplinară a diagnosticului și tratamentului pacienților cu tulburări de cefalee rare sau severe și nevralgii craniene.

Ca student, veți fi învățat de unul dintre cele mai importante grupuri de cercetare pentru dureri de cap din lume și are peste 30 de cercetători care lucrează într-un mediu de cercetare translațional care acoperă modele experimentale in-vitro și in-vivo, genetică și epidemiologie umană, dureri de cap și dezvoltarea de noi modalități de tratament.

Acest program de masterat medical cuprinde module care acoperă epidemiologia durerii de cap, diagnosticul, mecanismele fiziopatologice, investigațiile și managementul, organizarea tratamentului pentru dureri de cap și cercetarea.

"Nu pot pune în cuvinte cât de mare este acest program. Este extrem de bine structurat și este atât de unic în lărgimea și adâncimea subiectelor pe care le acoperă "

- Carl Göbel, neurolog la Departamentul de Neurologie, Spitalul Universitar Lübeck, Germania

Profiluri participante

Tratamentul de durere de cap la cel mai bun este multidisciplinar. Acest lucru este evident în centrele terapeutice moderne moderne, care constau în asistenți medicali specializați, medici, psihologi, psihiatri, farmaciști, dentiști și fizioterapeuți.

Programul de Master vă va califica pentru a deveni un specialist-cheie în tratamentul tulburărilor de cefale în locuri cum ar fi:

 • Centre terapeutice de cefalee;
 • Clinici neurologice de zi specializate;
 • Private clinici de dureri de cap;
 • Practica medicală generală;

Maestrul de tulburări de cap de cap invită aplicații cu gradele menționate mai sus și experiența în domeniul medicamentelor pentru durerile de cap pentru a aplica pentru admitere.

Structura programului

Part-time studiu pentru angajați cu normă întreagă

Programul de 60 de credite ECTS (echivalentul unui an de studiu cu normă întreagă) este conceput pentru a fi finalizat în doi ani de studiu cu frecvență redusă.

Programul necesită un minim de 6 vizite individuale la Copenhaga, Danemarca, pe o perioadă de doi ani.

Module de curs

Cele mai multe module de curs au cateva locuri disponibile pentru studentii cu un singur curs. Termenul de aplicare pentru modulele de curs individual este cu 8 săptămâni înainte de începerea cursului.

E-learning înainte de prelegeri în campus

 • Modulele 1 până la 4: Perioada de auto-studiu în domeniul e-learning, urmată de o săptămână de sesiuni față-în-față la University of Copenhagen , Danemarca.
 • Modulul 5: Curs clinic de trei săptămâni la Centrul de Dureri de cap din Danemarca, Copenhaga, Danemarca.
 • Modulul 6: o teză de master, care este completat cu un examen oral în Danemarca.

"Îmi place discuțiile de grup pe care le avem pentru că simt că ne dau ocazia de a ne reflecta asupra temelor zilei și de a traduce astfel cunoștințele în practica clinică"

- Susie Lagrata, asistentă de dureri de cap, Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie, Regatul Unit110702_modules.png

Rezultatul invatatului

Competențe științifice și clinice

În timpul modulelor de șase cursuri, veți obține o combinație de competențe științifice și clinice pentru a diagnostica și trata o durere de cap, împreună cu abilitățile organizatorice de a înființa și de a conduce un centru de cefalee.

Acest program vă oferă posibilitatea de a:

 • Diagnosticați, efectuați lucrul adecvat și stabiliți un plan de tratament bazat pe dovezi pentru fiecare pacient individual.
 • Găsiți și includeți fundalul științific, dezvoltarea și metodele din medicina cefalee.
 • Lucrați într-un cadru multidisciplinar, pentru a oferi fiecărui pacient cea mai relevantă și cea mai bună îngrijire necesară.
 • Înființează și conduce o clinică de durere de cap.

Taxe de școlarizare110703_fees.png

Taxa de școlarizare este diferențiată, dar încă fixă - negocierea nu este o opțiune

Guvernul danez plătește o subvenție pentru studenții UE / SEE, în timp ce ceilalți studenți trebuie să plătească prețul cursului integral.

 • Preț complet al cursului: cetățenii din afara UE / SEE (costuri reale)
 • Preț redus al cursului: cetățeni UE / SEE (costuri parțial acoperite printr-o subvenție acordată de Minister)

Sponsorii acordă subvenții

Datorită generozității sponsorilor noștri, studenții înscriși la stagiul Disfuncții de cefalee pot solicita o subvenție pentru a acoperi o parte din taxa de studiu și o parte din costurile de călătorie. Puteți găsi mai multe informații prin intermediul site-ului web al programului, www.mhd.ku.dk.

University of Copenhagen nu oferă scutiri de școlarizare, burse sau burse

Admitere și aplicare

Criteriul de admitere pentru Master de tulburări de cefalee

Atât elevii cu program complet cât și elevii cu un singur curs trebuie

 • Țineți o diplomă de licență sau de masterat relevantă sau un echivalent
 • Aveți minim 2 ani de experiență de muncă relevantă
 • Fii expert în limba engleză
 • Să aibă cunoștințe despre statistici echivalente cu nivelurile matematice de liceu A sau B

Procesul de aplicare

Programul admite solicitanții numai în al doilea an (chiar și ani) și, prin urmare, este deschis pentru cererile din ianuarie până în mai 1, chiar și ani.

Completați formularul de candidatură prin intermediul site-ului web al programului Master, www.mhd.ku.dk și rețineți documentația necesară.

Sunt disponibile module individuale de curs

Cele mai multe module au cateva locuri disponibile pentru studentii cu un singur curs. Termenul limită pentru depunerea cererilor este de obicei cu 8 săptămâni înainte de data de începere.

Permisele de ședere și vizele

Elevii din țările din afara UE / SEE trebuie să obțină o viză înainte de a intra în Danemarca. Cerințele privind vizele pentru intrarea în țară diferă, deci trebuie să consultați ambasada sau consulatul danez din zona dvs.

Admiterea la un program de studiu cu frecvență redusă nu justifică un permis de ședere ca student. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați serviciul danez de imigrație.

 • TYPE: Continuarea dezvoltării profesionale
 • PLACE: University of Copenhagen și Centrul de Dureri de cap din Danemarca, Danemarca
 • DURATA: 2 ani de studiu part-time
 • Limba: engleză
 • PARTICIPANȚI: Profesioniști din domeniul sănătății care lucrează cu tulburări de cefalee
 • ADMITERE: La fiecare doi ani (chiar ani)
 • INFORMAȚII SUPLIMENTARE: www.mhd.dk

Durata și prețul

Data de începere: octombrie 2020

Durata: 2 ani, part-time

Pret: 70.000 DKK pentru cetățenii UE / SEE. DKK 110,865 pentru cetățenii din afara UE / SEE.

Data limită: 1 mai 2020

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With it ... Citeste mai mult

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With its 5,000 researchers and 39,000 students, the University boasts an international research and study environment and is highly ranked on the leading ranking lists of the world's best universities. Citește mai puţin