Maestru al Tehnologiei Inovatoare pentru Sănătate (Leuven)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Dezvoltarea noilor tehnologii a fost mult timp un factor cheie în avansarea asistenței medicale moderne. Tehnologii care permit mai bine medicilor, terapeuților și altor furnizori de îngrijiri să identifice simptomele, să facă diagnostice, să efectueze intervenții chirurgicale, să vindece bolile, să facă terapie de program și să urmărească progresul pacienților.

Astăzi, există o industrie globală care dezvoltă tehnologii noi pentru a promova în continuare asistența medicală contemporană. Masterul avansat al tehnologiei inovatoare pentru sănătate își propune să contribuie la această evoluție, oferind studenților oportunitatea de a se specializa în acest domeniu versatil și divers, unde vor învăța să proiecteze, să dezvolte și să implementeze soluții tehnologice practice și pragmatice pentru sectorul sănătății.

Acest program se concentrează în mod special pe integrarea diferitelor tehnologii și metodologii în sisteme utilizabile. Tendințele recente în senzorii purtabili, bioelectronică, inteligență artificială, robotică și aplicații de asistență medicală sunt combinate pentru a inspira studenții să conceapă și să implementeze noi soluții integrate care pot fi testate și utilizate de pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății.

Program

Master Advanced of Science in Innovative Health Engineering este un program de un an care corespunde la 60 ECTS.

Este format din unități de opt cursuri:

  • Un curs pe corpul uman
  • Patru cursuri axate pe tehnologia ingineriei
  • Una pe tema antreprenoriatului
  • Un singur proiect bazat pe echipă
  • O teză de master combinată cu un stagiu

Perspectivele carierei

Progresele științifice și tehnologice recente în domeniul sănătății au creat numeroase noi roluri, funcții și oportunități de angajare în companii de tehnologie medicală, institute de sănătate, spitale și centre de cercetare. Acestea includ domenii precum managementul identității pacienților, mobilitatea asistenței medicale și informații de afaceri, cercetarea medicală aplicată, proiectarea, dezvoltarea și testarea prototipurilor și instalațiilor și configurarea instrumentelor medicale etc.

În domeniul evaluării tehnologiei în sănătate (HTA), există o cerere din ce în ce mai mare de experți pentru a oferi factorilor de decizie informații bazate pe dovezi cu privire la problemele medicale, economice, organizaționale, sociale și etice legate de utilizarea tehnologiei medicale.

burse de studiu

Grupul T - Academia, o organizație privată afiliată KU Leuven , oferă în cadrul unor burse, care acoperă: taxe de școlarizare, călătorii, locuințe și cheltuieli de locuit în Leuven.

Bursele sunt acordate tinerilor membri ai personalului luminos din universitățile partenere internaționale, care vizează dezvoltarea unei tehnologii de sănătate accesibile în regiuni mai puțin înstărite.

Cerințele de admitere

Master Advanced of Science of Innovative Health Technology vizează studenții care au finalizat un program de master în tehnologie (bio) de inginerie sau echivalent. Admiterea se face pe baza unei proceduri de selecție care include un interviu.

Candidații trebuie să depună o cerere care să conțină un CV, realizările academice, o scrisoare de motivație și o dovadă a competenței în limba engleză. Studenții internaționali ar trebui să solicite mai întâi programul prin intermediul serviciului de admitere al KU Leuven .

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Citeste mai mult

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Citește mai puţin
Vizitează site-ul școlii