Maestru de Stiinte Biomedicale

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Secolul 21 a început în secolul al stiintelor vietii moleculare. Încă din anii 1990 când oamenii de știință îmbunătățit foarte mult descoperiri noastre in baza moleculara a proceselor vitale, stiintele vietii s-au dezvoltat într-un ritm extraordinar. Diverse descoperiri, inclusiv cartografierea genomului uman, duc la dezvoltarea rapidă a inter-relațiilor dintre discipline științifice anterior autonome cum ar fi genetica, medicina, farmacologie, biologie, și știința mediului.

Acest lucru creează noi perspective pentru lumea academic și de afaceri. Investițiile sunt imense: în întreaga lume, universitățile, institutele de cercetare și întreprinderile lansează noi inițiative de cercetare, programe de predare și activități legate de afaceri.

În conformitate cu Strategia sa de la Lisabona , care vizează o consolidare mai ambițioasă a economiei bazate pe cunoaștere a Europei, UE sprijină ferm dezvoltarea în continuare a genomicii și a biotehnologiei. Și acestea sunt doar două dintre numeroasele dezvoltări științifice viitoare în domeniul științelor vieții, inclusiv proteomica, bioinformatica, bioelectronica și imagistica, toate acestea având numeroase aplicații pentru sănătatea umană, wellness și prosperitate.

Master of Science Biomedical se concentrează pe metodologia de ultimă oră, cunoștințe, cunoaștere și abilități academice, care să permită absolvenților de a dezvălui mecanismele moleculare ale sănătății și a bolilor ca cercetători independenți. Programul oferă studenților cunoștințele și abilitățile necesare pentru proiectarea corectă a unui proiect de cercetare științifică.

Sunt oferite trei specializări:

 • Bioelectronica si Nanotehnologie
 • Mediu Științe ale sănătății
 • Stiinte clinice moleculare

Cerințe specifice de admitere

Toți solicitanții trebuie să dețină cel puțin o diplomă universitară sau o diplomă de studii superioare echivalente cu o diplomă de licență (180 de credite ECTS), la începutul programului de masterat în luna septembrie.

Solicitanții trebuie să dețină o diplomă de licență sau diplomă în științe biomedicale, biologie, medicină sau chimie. Solicitanții cu un profil educațional diferit, cum ar fi ingineria electronică și medicală, ar trebui să contacteze coordonatorul pentru reglementări specifice.

Comisia de examinare a programului evaluează fiecare cerere individuală în ceea ce privește înregistrarea academică a solicitantului. Este necesară o cunoaștere suficientă a limbii engleze și trebuie confirmată printr-un interviu de admisie sau prin prezentarea unui scor suficient pentru un test de limbă
cum ar fi TOEFL sau IELTS. Preînregistrarea online este obligatorie. Comisia de examinare va lua în considerare doar dosarele de cerere completate corespunzător.

Data limita pentru depunerea:

 • pentru studenții SEE: 15 august
 • pentru studenții din afara SEE: 1 mai

Solicitanții vor fi informați cât mai curând posibil cu privire la decizia consiliului de examinare. Înregistrarea devine activă după plata taxei de școlarizare, majorată cu o primă pentru asigurările de sănătate pentru studenții din afara SEE.

Perspectivele de carieră

Bioelectronica si Nanotehnologie

 • Cercetare fundamentală și aplicată la universități, spitale și centre de cercetare.
 • Cercetare și dezvoltare în companii specializate în domeniul farmaceutic, diagnostic, biotehnologie și inginerie medicală.
 • Autorități și centre guvernamentale care se concentrează asupra sănătății publice, conservării mediului, geneticii și serviciilor de informare.
 • Studii doctorale în discipline științifice și biomedicale.

Mediu Științe ale sănătății

 • Cercetare fundamentală și aplicată la universități, spitale, centre de cercetare
 • Autorități și centre guvernamentale care se axează pe sănătatea publică și conservarea mediului
 • Agenții de siguranță alimentară
 • Cercetare si dezvoltare in companii specializate in domeniul farmaceutic, diagnostic si stiintific in domeniul sanatatii mediului
 • Programe de doctorat în discipline științifice și biomedicale
 • Educație

100% dintre absolvenți au avut un loc de muncă în domeniile mai sus menționate în termen de 1 an de la absolvire.

Stiinte clinice moleculare

 • Cercetare fundamentală și aplicată la universități, spitale, centre de cercetare
 • Autorități și centre guvernamentale care se axează pe sănătatea publică, genetică și agențiile de relații publice
 • Cercetare și dezvoltare în industria farmaceutică și biotehnologie
 • Programe de doctorat în discipline științifice și biomedicale
 • Educație
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Citeste mai mult

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Citește mai puţin
Hasselt , Diepenbeek + 1 Mai mult Mai Puțin