Citește Descrierea Oficială

Educatie medicala de curs (M. A.) orientat ca cursul de studii de master privind conținutul și structura organizatorică a studiilor pentru profesia didactică în școlile profesionale din Turingia (§ 14 ThürLbG).

bl

Cerințele de admitere

 • Completat (recunoscut la nivel național) de formare profesională într-o profesie specializată a calificărilor profesionale de sănătate și servicii de asistență socială sau de un nivel comparabil și
 • Dovada de grad academic în educație medicină (licență) sau un grad comparabil (inclusiv. Internship și interesele educaționale)

Detalii cu privire la modelul de studiu

Educatie medicala de curs (M. A.) este oferit ca un program de studiu part-time, d. h. există sesiuni de prezență comprimate, care pot fi conectate cu o activitate profesională bine. În perioada dintre cele două perioade de participare vă consolida conținutul predării prin ghidat de auto-studiu. Timpul prezenței la universitatea noastra include 5 week-end-Block pe semestru, care au loc de joi până luni.

semestru în străinătate

Poti studia cu Erasmus + după finalizarea primului an de studii la o universitate europeană într-o altă țară participantă, acolo să se extindă abilitățile sociale și culturale și de a optimiza perspectivele de locuri de muncă. Vei invata sistemul universitar la o universitate străină și știu cât de metodele de predare și de învățare. Serviciile furnizate în cadrul unui semestru cursuri academice în străinătate pot fi recunoscute în mod corespunzător.

Conținut, obiectivele și sfârșitul studiului

În timpul Bachelor calificat pentru predarea bazată pe muncă, este necesară o diplomă de master pentru a fi utilizate în cadrul lecțiilor teoretice și pentru luarea examenelor la școlile profesionale din sectorul sanitar. Pentru aceasta transmitem cunoștințele și abilitățile care îndeplinesc standardele înalte de formare a cadrelor didactice.

Prin modificarea legilor profesionale ale profesioniștilor din domeniul sănătății astfel. b. paramedicul Act (NotSanG) 2013, cererile privind calificările academice ale profesorilor. În timpul gradul de licență la cursuri practice profesionale calificate pentru a fi utilizate în cadrul lecțiilor teoretice și pentru luarea examenelor la școlile profesionale din cerința de studii de master de asistenta medicala. Cu ajutorul programului de Master consecutiv Educație Medicală (M. A.) întâlnim celelalte cerințe guvernamentale de calitate pentru profesori de la școlile profesionale din sectorul sanitar. Cu toate acestea, condițiile prevăzute în cerințele legile de stat pentru recrutarea de educatori medicale pot fi diferite. Prin urmare, studenții ar trebui să caute statul relevant pentru ministerele de resort în acest scop, o informație.

Educație medicală (MA) - Conținutul cursului

Programul de master consecutiv se bazează pe cunoștințele și abilitățile de o diplomă de licență Medicină Pedagogie deja dobândită și este ea extinde în continuare, în scopul de a satisface nivelul așteptat pentru profesori de înaltă calificare.

Conținutul textual al modulelor se atribuie pe 12/03/2008 trei piloni pe baza legii Turingiană de formare a cadrelor didactice.

Prin urmare, programul de Master Medical Education are trei priorități principale:

 • Educație Știință și Educație Profesională
 • În primul rând profesional Știință subiect Sănătate
 • În al doilea rând de îngrijire subiect profesional și Știință tratament

Educație Știință și Educație Profesională

La centrul de greutate "Educație Știință și Educație Profesională" sunt proiectarea profesională a situațiilor de predare și învățare și activități de cercetare educaționale.

Continutul cursului sunt mediate prin metode de predare educaționale într-o unități interactive de învățare și interdisciplinare și sub formă de învățare bazată pe problemă. Aceasta include achiziționarea de metode de predare didactice și abilități didactice pedagogice. Prin intermediul unor grupuri de învățare mici bazate pe proiecte, hands-on abordări pot fi integrate în designul seminarului și exercițiile fizice.

Universitatea noastră este cursuri practice și de învățare orientate spre competențe și predare. În fiecare week-end bloc lucrati intens, cu o întrebare practică. Metodele de examinare de predare și precum și învățarea și predarea se bazează ferm axate pe obiectivele de învățare. Proprietatea asupra a studenților în programul de gradul de master este punctul central: Numai cei care sunt responsabili și învață el însuși, cunoștințele pot depăși și să dobândească abilități și își asumă responsabilitatea - pentru ei înșiși și pentru alții.

dobândesc, plus și să aprofundeze cunoștințele lor privind predarea profesională și procesele de învățare, psihologia educației și a sănătății la structurile și conceptele și care alăptează acțiunea didactică. Pentru a dezvolta orientate către profesioniștii din domeniul sănătății competențe, abilități de a achiziționa educaționale și de predare, care îndeplinesc standardele înalte pentru formarea și practica a cadrelor didactice în aplicarea lor în educația adulților, cât și în dezvoltarea curriculum-ului și de școală.

Primul subiect profesional stiinte medicale

În această focalizare a dobândi cunoștințe aprofundate și abilități de teme de sanatate stiintei. Accentul aici este activitatea independentă a unui proiect interdisciplinar in stiinte medicale. Te descurci cu un proiect de cercetare, în care problemele de sănătate mintală, în contextul muncii și de organizare, de sănătate în ciclurile de viață și adresa de epidemiologie și sănătate în muncă științific.

profesionale de îngrijire și terapie subiect Științe a doua

Îngrijire abilități științifice și terapie științifice, planuri de acțiune pentru reabilitarea neurologice si pentru afectiuni cronice si profesionale de acțiune în situații critice, metode clinice de diagnostic și didacticii specifice profesioniștilor din domeniul sănătății sunt evidențiază în continuare în programul de gradul de Educație Medicală (M. A.). Aici lucrezi la caz și orientat spre auto-angajat la conținutul selectat justificată în mod științific (bazate pe dovezi) medicale moderne și educaționale.

perspectivele de carieră

Ca rezultat al procesului de la Bologna și dezvoltarea asociată profesorilor de educație în viitor va fi permis să predea cu studii superioare corespunzătoare la școlile de sănătate publică. Având în vedere că formarea nu este standardizată în școlile de sănătate din statele federale individuale, există, de asemenea, diferite cerințe formale de calificare pentru profesori. Cerințele de setare specifice fiecărei țări pentru aplicarea lor.

Programul de Master Educație Medicală vă pregătește pentru activitatea didactică în teorie și practică înainte de:

 • la școlile profesionale de sănătate (sănătate și Kinderkranken- / asistență medicală, asistență medicală geriatrică, asistență medicală de maternitate, educație pentru sănătate asistență medicală, terapie ocupațională, fizioterapie, terapie de vorbire, asistență medicală și de salvare de urgență, MTAF, radiographer, MTLA)
 • în formarea extracurriculară și intra-companie

In plus, sa calificat pentru a studia activitățile de educație profesională în diverse instituții și companii, cum ar fi:

 • în personal și de dezvoltare organizațională și calitatea managementului companiilor de asistență medicală
 • în asociații, organizații, companii de asigurări de sănătate, printre altele, instituțiile de sănătate și servicii sociale
 • Managementul echipelor multi-profesionale în materie de sănătate și servicii sociale
 • CIU ajutoare profesionale, pacientii si familiile lor in centrele de ingrijire ambulatorie
Program predat în:
Germană

Vezi 10 mai multe cursuri de la SRH Hochschule für Gesundheit Gera »

Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Oct 2019
Duration
5 semestre
Part time
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date