Maestru al științei în domeniul sănătății mintale și psihoterapie

Generalități

6 locații disponibile

Programul de descriere

Menținerea și restabilirea sănătății mintale este o sarcină socială importantă. Cursul nostru cu multiple fațete Master împuternicește pentru a fi boli mentale active în diverse contexte profesionale de prevenire și de reabilitare.

fhiò

Cerințele de admitere

 • universitate generală, universitate tehnică sau gem de admitere la facultate. § 60 ThürHG
 • Gradul întâi în psihologie de sănătate sau psihologie
 • grade mai psihologie (de exemplu, de comunicare sau de psihologie de afaceri), după examinarea de către excluderea centrală de examinare

Conținut, obiectivele și sfârșitul studiului

Tulburări mintale sunt consecințe grave și comune - pentru persoane fizice, ci și pentru societate. Bolnav la fiecare punct de vedere statistic a doua sau a treia persoană din Germania, la un moment dat in viata lor de boli mintale. În plus față de restabilirea sănătății mintale după o boală este, de asemenea, prevenirea tulburărilor mintale este de o importanță imensă. Luați în considerare modul în care putem obține sănătatea mentală, prin urmare, joacă un rol major în promovarea sănătății și într-o varietate de alte aplicații. Păstrarea sănătății mintale și tratamentul tulburărilor psihice sunt punctul central al programului de Master noastre în sănătate mintală și Psihoterapie.

Exigențele asupra sanatatii noastre mentale în viața profesională și cea privată sunt enorme. Nu fără motiv este povara socială globală a tulburărilor psihice de zeci de ani în creștere.

În 2005 a postulat OMS: "Nu există sănătate fără sănătate mintală".

Exact în acest context, este cursul de masterat privind sănătatea mintală și Psihoterapie. Acest principiu se aplică tuturor domeniilor vieții și pe întreaga durată de viață. Fie că un copil se teme la școală sau la un adult cu probleme de șomaj sau prea mare un volum de muncă are, este menținerea sănătății mintale în centrul atenției. În plus față de acești factori de stres externi, de asemenea, domeniul psihologiei medicale capătă o importanță. Într-o societate au în câștigarea așa-numitele boli ale stilului de viata, cum ar fi diabetul și obezitatea în importanță ca în cauză este, de asemenea, mai important să se ocupe de boli somatice. Din nou, asistență psihologică profesională dovedit utilă și ajută la atenuarea consecințelor negative ale bolii. Optim, este vorba printr-o prevenire direcționată nu se obține apariția tulburărilor mintale și de sănătate mintală.

gradul de master de Sanatate Mintala si Psihoterapie la institutia noastra dedicata promovarii si mentinerea sanatatii mintale si tratamentul tulburărilor psihice și acest lucru se uita la diferite grupuri de pacienți, precum și diverse setări la locul de muncă, la managementul sănătății la locul de muncă.

perspectivele de carieră

Odată cu finalizarea programului de master de sănătate mintală și psihoterapie sunt deschise multe oportunități de carieră.

Gradul de Master in Sanatate Mintala si Psihoterapie te califică pentru o gamă largă de aplicații, de exemplu, în domeniile:

 • Prevenirea tulburărilor mintale, de exemplu, în mediul școlar și de muncă
 • Promovarea sănătății, de exemplu, prin consiliere de sanatate si coaching
 • Psihologie Clinică
 • consiliere psihologică
 • Reabilitare medicală (ambulatoriu și staționar)
 • Autoritățile de îngrijire a sănătății (personal)
 • Școli, de asigurări de sănătate
 • supraveghere
 • Educație, formare și educație
 • Dezvoltarea și selecția personalului
 • Leadership (Master ca o condiție prealabilă pentru activitățile în domeniul managementului superior)
 • De cercetare, de ingrijire a sanatatii in special de prevenire, de utilități și de cercetare terapeutică

În plus, veți primi gradul de Master "Sanatate Mintala si Psihoterapie" la Universitatea SRH de Stiinte Aplicate pentru Sănătate Gera, Turingia (prezența simultană a unei Psihologie universitare în sănătate sau studii universitare de invatamant superior în Psihologie) accesul la formare in psihoterapie la copii și zona de adolescent după Psychotherapeutengesetz.

In plus, trebuie să înceapă cu concluzia oportunității o educație în următoarele terapii: terapia familiala sistemica, Gestalt sau psihoterapie.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Unsere Hochschule ist mit über 900 Studierenden in 12 Bachelor- und Masterstudiengängen die einzige private, staatlich anerkannte und vom Wissenschaftsrat institutionell akkreditierte Hochschule im Fr ... Citeste mai mult

Unsere Hochschule ist mit über 900 Studierenden in 12 Bachelor- und Masterstudiengängen die einzige private, staatlich anerkannte und vom Wissenschaftsrat institutionell akkreditierte Hochschule im Freistaat Thüringen. Citește mai puţin
Gera , Bonn , Stuttgart , Heidelberg , Karlsruhe , Düsseldorf + 5 Mai mult Mai Puțin