Locații: Madrid - ValenciaOre: SD
Calificare: Maestru în terapia miofuncțională emis de ISEP
despreTerapia miofuncțională este una dintre aplicațiile terapiei de vorbire orientată spre vindecarea modificărilor legate de funcționalitatea mușchilor. În prezent, este considerată una dintre cele mai avansate terapii și cu cea mai mare cerere.
Aplicarea sa poate fi activă, cu participarea voluntară a pacientului sau pasivă, cu aplicarea de tehnici și manevre diferite de către terapeut. Există multe aplicații atât la copii, cât și la adulți: înghițire atipică, respirație în gură, patologii neurologice sau neuromusculare, disfagie, anterior și / sau ulterior intervențiilor chirurgicale plastice reconstructive, TCE etc.
Nevoia de instruire este detectată în absența informațiilor privind incidența tulburărilor orofacial miofuncționale și a altor tulburări de deglutiție, precum și lipsa de cunoaștere a terapiei. Cu acest maestru veți dobândi cunoștințele necesare pentru a analiza diferitele comportamente orofacialale normale și patologice ale structurilor care intervin în funcțiile de bază (respirație, mestecare, înghițire, vorbire) și să proiectați un plan de intervenție miofuncțional individualizat pentru fiecare patologie prin aprofundarea, extinderea a cunoștințelor, a dezvoltării competențelor și a producției de cercetare.Programul de masterat în terapia miofuncționalăModulul 1: Conceptul terapiei miofuncționale. Cadrele teoretice și domeniile de aplicare. Anatomie și fiziologie. Morfofiziologia ATM, centura umărului și a craniului. Biomecanică, manipulare și palpare.
Modulul 2: Evaluarea miofuncțională și clasificarea tulburărilor de înghițire. Analiza cazurilor.
Modulul 3: Lanțuri musculare. Abordarea pacientului în funcție de morfotipul său. Stretching analitic manual și stretching global activ.
Modulul 4: Examen clinic dentar pediatric. Aparate ortodontice.
Modulul 5: Intervenție logopedică în tulburări funcționale; respirație a gurii, înghițire atipică. Proceduri și materiale. Analiza cazurilor.
Modulul 6: Aplicarea terapiei miofuncționale în tulburările de vorbire și limbaj.
Modulul 7: Abordarea miofuncțională a nou-născutului prematur.
Modulul 8: Sindroame craniofaciale și fisuri buzo-palatine. Patologie, intervenție medico-chirurgicală și trimitere interdisciplinară. Intervenția logopedică în sindroamele cranio-faciale.
Modulul 9: Intervenție în tulburările neurodezvoltării: paralizie cerebrală.
Modulul 10: Intervenție miofuncțională în modificările genetice. Sindromul Down.
Modulul 11: Logopedie și intervenție miofuncțională în tulburări neurologice: dobândite și degenerative.
Modulul 12: Intervenție miofuncțională în disfagie și în tulburări miofuncționale în paralizia cordonului, laringectomii, tumori și intervenții chirurgicale reconstructive.
Modulul 13: Atelier practic despre disfagie și hrănire.
Modulul 14: Conducător ISEP. Dezvoltă-ți proiectul profesional și marca personală.
Modulul 15: Practică / Memoria practicilor.
Modulul 16: Proiect final de masterat.Director al Maestrului în terapia miofuncționalăMilagros Velasco. Profesor și logoped. Expert în reabilitare vocală, terapie miofuncțională și SAAC (sisteme de comunicare alternative și / sau augmentative) și în evaluare și intervenție în tulburări specifice ale limbajului. Logoped la Asociația Cuenca pentru scleroză multiplă (ADEMCU). Logoped și Director al centrului LEA-Logopedia.Competențele Maestrului în terapia miofuncționalăVeți stăpâni tehnicile pentru a explora, evalua și diagnostica posibilele modificări și va efectua o intervenție eficientă miofuncțională.
Veți identifica și recunoaște aspectele fundamentale ale anatomiei, fiziologiei și biomecanicii.
Veți proiecta și stabili un program de intervenție cu o abordare interdisciplinară care să includă strategiile cele mai potrivite.
Veți interpreta rezultatele unui diagnostic clinic.
Veți examina, extinde și pune în practică diferite tehnici de intervenție miofuncțională în diferite patologii.Destinatarii de masterat în terapia miofuncționalăMaster în Terapia Myofunctional este destinat absolvenților sau absolvenților în domenii specifice, cu cursuri de formare în logopedie printr-un curs postuniversitar, masterat sau diplomă.