Maestru în fizica medicală

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Prezentare generală

Programul constă în principal în studiul impactului radiațiilor asupra persoanelor, mediului și materialelor, cu accent pe utilizarea radiațiilor ionizante pentru tratarea și diagnosticarea bolilor oncologice și protecția persoanelor și a mediului împotriva radiațiilor nerezonabile. Cunoștințele, abilitățile și competențele absolvenților sunt reglementate de Directiva CE 2013/59 / EURATOM; prin urmare, au perspective unice pentru dezvoltarea internațională și cariera.

De ce @KTU?

Combinație de fizică și științe medicale

Programul de studiu este implementat împreună cu Universitatea Lituaniană de Științe ale Sănătății și este armonizat cu programele de studii de fizică medicală ale altor universități din Europa și lumea de la www.iomp.org.

Facilități bine echipate cu cele mai recente instrumente software

Laborator de dozimetrie bine echipat și o posibilitate de a lucra și de a efectua investigații cu acceleratoare liniare, radiografii, CT, RMN, PET și alte facilități de imagistică, camerele gama (SPECT).

Cunoștințele dobândite sunt aplicate în practică

O parte semnificativă a studiilor este efectuată împreună cu echipele interdisciplinare de radioterapeuți / radiologi din spitale și centre de asistență medicală.

Carieră

Competențele studenților:
- Aplicarea și îmbunătățirea tehnologiilor și metodelor de radiații în medicină și industrie;
- Planificarea dozelor pacienților în radioterapie și furnizarea de recomandări privind dozimetria;
- cunoașterea și aplicarea strategiei de protecție împotriva radiațiilor, factorii și măsurile de protecție;

Competențele studenților:
- Capabil să aplice metode și concepte fizice cunoscute în practica medicală și să dezvolte altele noi, să ofere recomandări pacienților în ceea ce privește dozimetria;
- posibilitatea de a lucra individual cu echipamente și tehnologii de radiații care să garanteze calitatea serviciilor medicale radiologice și implementarea măsurilor de optimizare a radiațiilor;
- Abilitatea de a lucra în echipă în timp ce dezvoltă și implementează strategii de management pentru expunerea pacienților pe baza activităților de cercetare-practică și își asumă responsabilitatea personală.

Cerințe de intrare

Competența în limba engleză

IELTS ≥6,0, TOEFL ≥85, CEFR ≥C1 sau echivalent

Eligibilitate CGPA Certificat de licență universitară universitară

Diplomă de licență (sau mai mare) cu min. este eligibilă 180 de ECTS (3 ani de studii).

De multe ori puteți obține o copie adecvată din școala dumneavoastră. Dacă nu este cazul, veți avea nevoie de traduceri oficiale împreună cu copii verificate ale originalului.

Documentele de calificare la intrare sunt acceptate în următoarele limbi: engleză / rusă.

Documentele trebuie să fie legalizate (Apostille) de către Ministerul Afacerilor Externe al țării în care au fost eliberate documentele. Această cerință nu se aplică documentelor emise în UE și Belarus, Ucraina.

Gradul mediu (CGPA)

Pentru mai multe informații despre acest program, vă rugăm să vizitați pagina lor web aici .

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Citeste mai mult

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Citește mai puţin