Maestru în Științele fizioterapiei musculo-scheletice

Generalități

Programul de descriere

MSc în fizioterapie musculo-scheletică

Dacă sunteți interesat de cercetarea clinică și de sănătatea musculo-scheletică, programul de Master Științele fizioterapiei musculo-scheletice ar putea fi exact ceea ce căutați.

Afecțiunile musculo-scheletice sunt principala cauză pentru dizabilități funcționale și tratament de fizioterapie. Cercetările științifice privind sănătatea musculo-scheletică au crescut exponențial în ultimii 10-15 ani, atât ca volum, cât și ca calitate. În calitate de clinician sau terapeut, citirea literaturii este o modalitate de a rămâne la curent. Cu toate acestea, veți înțelege și aprecia mai bine aspectele și cercetările cercetării științifice atunci când veți face singuri cercetări.

În programul nostru de Master, veți învăța cum să efectuați cercetări de înaltă calitate în domeniul fizioterapiei musculo-scheletice; de la căutarea dovezilor teoretice ale problemelor clinice până la traducerea cunoștințelor în soluții clinice. Veți efectua cercetări pre-clinice într-un mediu de laborator și veți aplica cunoștințele și abilitățile dobândite în propriul proiect de cercetare (clinic). Acest program de master este unic prin concentrarea sa multidisciplinară pe cercetarea clinică experimentală în fizioterapie musculo-scheletică. Iti ofera expertiza stiintifica necesara pentru a avansa practicile de fizioterapie.

Program de studiu

Programul de masterat Științele fizioterapiei musculo-scheletice este un program de un an, cu normă întreagă (pentru opțiuni part-time, vezi mai jos). Programul este predat în engleză. Sunt utilizate diverse formate didactice: prelegeri, practici, grupuri de lucru, seminarii și învățare dirijată autoguidată. Diferitele formate vă îmbunătățesc cunoștințele teoretice și abilitățile de cercetare și le integrați în contextul problemelor relevante legate de fizioterapie. Programul implică, de asemenea, un proiect de cercetare substanțial individual de 5 luni. Acest proiect poate fi realizat în laboratoarele facultății noastre proprii sau în practici clinice care fac parte din rețeaua științifică VU. Studenții selectați își pot conduce proiectul de cercetare în străinătate. Indiferent de locație, veți fi supravegheat de un membru al personalului cu experiență din facultatea noastră.

Programul
Programul de Master este format din 60 EC. Sarcina de studiu a majorității cursurilor este de 6 CE, cursurile elective sunt de 3 CE și proiectul de cercetare de 24 CE. Programul este distribuit pe 6 blocuri. În blocul 1-3 (septembrie - ianuarie), programul educațional va începe cu cursuri de cercetare experimentală clinică legate de subiecte „fierbinți” actuale, cum ar fi durerea, corpul și mintea, artroze, îmbătrânire, dureri de spate scăzute și fiziologia exercițiilor clinice. Principiile de bază ale achiziției și procesării datelor în măsurarea mișcării umane vor fi instruite și susținute de cunoștințe avansate privind metodologia cercetării (proiectare, statistici și evaluare). Accentul se va concentra pe traducerea acestor cunoștințe și abilități în practica clinică. În blocurile 4-6 (februarie - iunie) vă veți pregăti și realiza proiectul dvs. individual de cercetare. În paralel, puteți selecta două cursuri elective în funcție de interesul dvs. individual.


Studierea part-time
Programul de master poate fi, de asemenea, urmat cu normă parțială pe o perioadă de doi ani. Vă rugăm să contactați consilierii academici pentru a discuta posibilitățile de a ajusta această opțiune part-time la situația dvs. individuală.

Perspectivele de carieră

Cu un master în Științele fizioterapiei musculo-scheletice vă așteaptă o gamă largă și variată de oportunități de carieră. Absolvenții programului își pot folosi perspectiva științifică și pregătirea pentru a se alătura sau a reveni la practica clinică, fiind mai competitivi pentru posturi (mai înalte și de conducere). Posibilitatea unui master de la o instituție de conducere poate fi utilă atunci când solicitați posturi de conducere sau de luare a politicilor în fizioterapie, terapie de exercițiu, terapie ocupațională sau medic / specialist de îngrijire. Alții pot aspira la o carieră de cercetare academică sau comercială. Programul este un preparat ideal pentru a începe un doctorat în Fizioterapie sau domenii conexe în Științele Sănătății.

Lista scurtă de oportunități de carieră:

 • Clinician / fizioterapeut pregătit academic
 • Analist de mișcare clinică
 • Fiziolog de exerciții clinice
 • Om de știință încorporat
 • Lector în învățământul superior
 • Cercetător (doctorat)
 • Manager / factor de decizieRețineți că, deoarece programul de Master Științele Fizioterapiei musculo-scheletice este un program academic, nu este inclusă pregătirea clinică. Prin urmare, nu veți primi un certificat de înregistrare (înregistrare BIG) în cadrul programului.

De ce VU Amsterdam ?

Un program cu accent unic
Vrije Universiteit Amsterdam este prima universitate din Olanda (și probabil din lume) care oferă un program de Master științific dedicat în cercetarea clinică experimentală în fizioterapie musculo-scheletică. Este o etapă excelentă pentru o carieră clinică sau de cercetare.


Aflați și faceți echipă cu cei mai buni
Avem o lungă tradiție de a oferi educație și cercetare excelente. Personalul nostru este recunoscut ca experți internaționali și lideri în diverse domenii, cum ar fi fizioterapia, științele mișcărilor umane, psihologia clinică, biomecanica și fiziologia.


O abordare integrată
Efectuăm cercetări clinice aplicate și cercetări fundamentale pentru a descoperi, diagnostica și gestiona contribuabili plauzibili din punct de vedere biologic la patologia tulburărilor musculo-scheletice. Sunt considerați atât factori biologici, cât și psihosiți. Datorită integrării științelor clinice de bază și aplicate - adesea în cadrul unui grup de cercetare - descoperirile în laborator influențează practica clinică, iar întrebările de cercetare clinică determină experimente de laborator. Scopul general este de a avansa practicile de fizioterapie.


O rețea națională și internațională
Avem o vastă rețea națională și internațională. Programul de master este legat de catedra profesorală în fizioterapie musculo-scheletică de la VU Amsterdam , care este susținută de Asociația olandeză de fizioterapie (KNGF). Facultatea noastră are o rețea științifică națională de practici clinice de fizioterapie care participă activ la cercetare. Studenții (schimbul) și personalul colaborează strâns cu partenerii internaționali din Europa, Australia și Statele Unite.


O atingere personală în timp ce faceți parte dintr-un grup internațional
Apreciem interacțiunea personală și bunăstarea elevilor. Programul are flexibilitate datorită cursurilor opționale și unei game largi de alegeri pe teme de cercetare. Apreciem interacțiunile strânse între studenți, lectori și cercetători. De asemenea, este de inspirație să faci parte dintr-un grup internațional de oameni cu gândire similară care doresc să avanseze practicile de fizioterapie. Clubul social studențesc al facultății îmbunătățește în continuare mediul prietenos și primitor.


Bucurați-vă de timpul petrecut în Amsterdam
Amsterdam este un oraș inspirat și vibrant, care oferă o mulțime de oportunități pentru relaxare, pentru a vă face prieteni și pentru a vă extinde orizonturile. Locuirea în acest oraș fermecător va oferi un impuls suplimentar experiențelor tale de student internațional.

Admitere și cerere

Pentru a intra în program, avem 3 cerințe:

În primul rând, pentru a obține admiterea în program, avem nevoie de cunoștințe și cunoștințe suficiente despre raționamentul clinic. Solicitanții care au finalizat cu succes următoarele programe de licență în știință îndeplinesc această cerință:

 • Fizioterapie
 • Terapie ocupațională sau de exercițiu (Cesar Mensendieck)
 • Medicament

În al doilea rând, sunt necesare suficiente cunoștințe privind abilitățile matematice și analitice de bază pentru a finaliza cu succes programul nostru de master academic. Această cerință poate fi îndeplinită în oricare dintre următoarele moduri:

 • Prin finalizarea cu succes a unui program academic de licență în știință
 • Prin finalizarea cu succes a cursurilor de abilități matematice și analitice la nivel academic. Consiliul de admitere va stabili dacă cursurile parcurse sunt la un nivel suficient.
 • Prin completarea unui test GMAT. Pentru admitere, este necesar un punctaj minim de 300 pentru a fi eligibil pentru admitere. Rețineți că studenții de succes ai programului de master Științele fizioterapiei musculo-scheletice au de obicei un scor GMAT de cel puțin 450. Dacă scorul dvs. este între 300-450, vă recomandăm prin urmare să urmăriți un program educațional suplimentar pentru a îndeplini standardele matematice și analitice necesare.

Mai multe informații despre GMAT și costuri. Vă rugăm să rețineți că este nevoie de timp pentru a face un test GMAT și pentru a primi rezultatele! În medie, procesul va dura trei luni. Costul acestui test este de aproximativ 250 de dolari americani.

În al treilea rând, VU Amsterdam solicită ca toți candidații la un program de master, predat în engleză, să aibă un nivel suficient de engleză. Prin urmare, toți solicitanții trebuie să facă un test de limba engleză și să depună punctajul lor ca parte a cererii lor.

O excepție este făcută pentru:

 • Studenții care și-au încheiat studiile în Canada, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă sau Australia

Cerințele minime de competență în limba engleză pentru admitere sunt:

 • IELTS: 6.5 - rețineți că candidații trebuie să susțină testul academic și nu cel general!
 • Test pe bază de hârtie TOEFL: 580
 • Testul TOEFL pe Internet: 92
 • Certificat Cambridge în engleză avansată (CAE): A, B, C
 • Certificat de competență în limba engleză Cambridge (CPE): A, B, C
 • Competență în limba engleză test VU: ITE TOEFL: 580

Pentru a solicita programul de Master Științele fizioterapiei musculo-scheletice, trebuie să completați formularele corespunzătoare și să le depuneți împreună cu documentele necesare. Vă rugăm să consultați procedura completă de admitere. Vei primi o scrisoare de la comisia de admitere cu decizia lor de admitere în termen de 4 săptămâni.

Următoarele documente sunt necesare (pentru a fi prezentate în engleză):

 • Copia pașaportului dvs. valabil
 • Copie a diplomei dvs.
 • Transcrierea înregistrărilor din programul de licență
 • Cursuri relevante în statistici și metodologie și utilizarea SPSS
 • Rezultatele testelor în limba engleză

Ce se întâmplă dacă nu îndepliniți toate criteriile de admitere? Dacă nu îndepliniți criteriile de admitere, comisia de admitere poate decide că sunteți admis după ce v-ați eliminat deficiențele. Aceste deficiențe depind de mediul dvs. educațional. Vă rugăm să ne contactați cât mai curând posibil pentru a afla dacă acesta este cazul pentru dvs. și ce opțiuni trebuie să deveniți admis înainte de începerea noului mandat.

 • Pentru studenții internaționali care au obținut o diplomă de licență relevantă în învățământul superior în Olanda, acest lucru implică admiterea directă. Diplomele de licență relevante obținute în Olanda sunt:
  • Fizioterapie
  • Ergoterapie
  • Terapie de exercițiu (Mensendieck, Cesar)
  • Medicament

Pentru studenții cu un alt nivel de licență sau de master decât cei enumerați mai sus, comisia de admitere va decide dacă sunteți admis sau nu după ce ați eliminat deficiențele specifice.

 • Consiliul de admitere va stabili, de asemenea, dacă cursurile abilităților matematice și analitice au un standard adecvat.

Prezentare generală Științe de fizioterapie musculo-scheletică.

 • Limba de predare: engleză
 • Durata: 2 ani
 • Termenul limită de depunere a cererilor: 31 mai pentru studenții olandezi și studenții din UE / SEE cu diplomă internațională care nu au nevoie de servicii de locuință prin Vrije Universiteit
 • Data începerii: 1 septembrie
 • Tipul studiului: Full-time
 • Domeniul de interes: sănătate și mișcare
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Citeste mai mult

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Citește mai puţin