MSc în Inginerie biomedicala

Generalități

Programul de descriere

Sunteți curioși despre cum este să studiați la LiU? Alătură-te la noi pentru o discuție despre cum este să trăiești și să studiezi în campusurile noastre din Suedia. Oferim webinarii și înregistrări gratuite atât pentru studenții potențiali, cât și pentru cei admiși pe tot parcursul anului. Click aici pentru a afla mai multe!

Urmăriți webinarul - octombrie 2019

 • Început: august 2021
 • Locul de studiu: Linköping
 • Nivel: al doilea ciclu
 • Codul cererii: LIU-91102

Acest program combină concepte și cunoștințe fundamentale în inginerie, biologie și medicină pentru a dezvolta tehnologii, materiale, procese și sisteme inovatoare, cu scopul de a îmbunătăți asistența medicală.

Îți vei extinde abilitățile și cunoștințele în inginerie, matematică, fizică, generarea multidimensională a semnalului și analiză și vei combina informatica medicală cu modelarea și simularea biomedicală aplicată anatomiei umane.

Intersecția dintre științele naturii, medicină și tehnologie este un loc dinamic. Conduși de cereri pentru asistență medicală echitabilă și eficientă și îmbunătățirea permanentă a calității vieții, dezvoltarea tehnologică aduce beneficii umanității și ajută la crearea unui viitor durabil. Cu un istoric de cercetare și educație interdisciplinară de pionierat, Linköping University oferă oportunități excelente pentru dezvoltarea unei înțelegeri fundamentale și funcționale a ingineriei biomedicale. Bazându-ne pe bazele matematice și fizice solide, cunoștințe medicale utile și un spirit ingineresc, ne-am propus să dezvoltăm tehnologie care îmbunătățește sănătatea și sănătatea - și face diferența.

Trei piese

Primul an este în principal un segment larg obligatoriu, cu cursuri în anatomie și fiziologie, sisteme de informații medicale și teoria semnalelor. Al doilea an oferă specializare aprofundată de-a lungul a trei piese:

 • Semnalizări și instrumentații biomedicale
 • Imagistica medicala
 • Informatică medicală

Fiecare piesă cuprinde aproximativ 25 de credite ECTS obligatorii și 15 credite elective. În semestrul final, scrieți o teză în specializarea aleasă, la departament sau într-un spital sau industrie.

Closeup of microscopeMichael Longmire / Unsplash

Învățarea centrată pe studenți

Rezultatele învățării sunt obținute prin mediul tematic al învățării centrate pe elev, folosind metode de predare care includ grupuri de tutoriale și examene la domiciliu. După absolvire, veți avea abilitățile de a formula și rezolva probleme de inginerie în domeniul biomedical, implementați și operați procese și sisteme și veți evalua instrumentele de inginerie aplicate în medicină.

Scop

Ingineria Biomedicală cuprinde concepte fundamentale în inginerie, biologie și medicină pentru a dezvolta abordări inovatoare și dispozitive noi, materiale, implanturi, algoritmi, procese și sisteme pentru evaluarea și evaluarea tehnologiei; pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolii; pentru îngrijirea și reabilitarea pacientului și pentru îmbunătățirea practicilor medicale și a serviciilor medicale.

Scop

Programul de Inginerie Biomedicală susține și susține Ingineria pentru Sănătate printr-un amestec relevant de cursuri obligatorii și elective aranjate într-o structură de cale. Acest lucru permite studii aprofundate, precum și pe bază largă.

Cerințe de intrare

 • Licență în inginerie biomedicală, electrică, fizică, biologică sau informatică, electronică sau fizică sau echivalent. Diploma de licență (echivalentă cu un Kandidatexamen suedez) este de la o universitate recunoscută internațional.
 • Cel puțin 30 de credite ECTS în matematică / matematică aplicată și / sau aplicare de matematică, inclusiv algebră liniară, teorie statistică, calcul vector și funcții complexe.
 • Cel puțin 10 credite ECTS în fizică, inclusiv mecanică.
 • Engleză corespunzătoare nivelului de engleză în învățământul secundar suedez (engleză 6 / B). Acest lucru este atestat în mod normal printr-un test recunoscut internațional.

Selecția pentru runda de candidatură din ianuarie se bazează pe ratingul de merit (tariful de grad) la trei niveluri. Dacă este necesar, candidații din cadrul aceluiași grup de merite vor fi selectați prin tragere la sorți.

 • Grupa 1: Mare
 • Grupul 2: Bun
 • Grupa 3: Scăzut

Oportunități de carieră

Inginerii biomedicali sunt angajați în întreaga industrie în spitale, agenții guvernamentale și facilități de cercetare, proiectând diverse materiale, dispozitive, algoritmi, procese sau sisteme. Adesea au funcții de coordonare sau de interfațare, iar unele sunt implicate în predare. Un master în inginerie biomedicală este, de asemenea, o calificare formală pentru studii postuniversitare. Mulți dintre studenții noștri și-au continuat studiile până la o diplomă de doctorat.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the ... Citeste mai mult

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the same spirit, the university offers many innovative educational programs, many of them with a clear vocational focus, leading to qualification as, for example, doctors, teachers, economists, and engineers. Citește mai puţin
Linköping , Norrköping , Linköping , Linköping , Lidingö + 4 Mai mult Mai Puțin