MSc în științe biomedicale

Generalități

Programul de descriere

Ce cauzează boala? Care este fondul (epi) genetic al tulburărilor? Cum contribuie microorganismele din intestin la sănătate și boli? Care sunt mecanismele care stau la baza bolilor și ce strategii noi pot fi concepute pentru a vindeca bolile?

În timpul programului de master în Științe Biomedicale, veți fi instruiți pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări. Programul este puternic orientat către fondul științific al sănătății, bolilor și cercetărilor preclinice. Veți întâlni un mediu interdisciplinar de cercetare științifică de bază la facultatea de știință și inginerie și mediul mai orientat medical al centrului medical universitar.

Dacă aveți o diplomă de licență într-o zonă biomedicală relevantă, puteți aplica pentru programul nostru de doi ani și să excelați în cariera dvs. de cercetător în biomedicină sau de specialitate biomedicală. Oferim piese legate de biologia cancerului și sistemul imunitar, biologia alimentelor și nutriției, biologia îmbătrânirii și neuroștiința. În plus, oferim o opțiune unică pentru a crea un program biomedical realizat la comandă, care să răspundă ambițiilor tale. Exemple sunt programe dedicate virologiei, (epi) geneticii, medicinei regenerative, managementului datelor mari, biologiei computaționale și a multor alte domenii în care University of Groningen are o poziție de lider la nivel mondial.

Pentru cei care au ambiția de a intra în industrie, elaborarea de politici, de a deveni consultant sau de a urmări o poziție biomedicală în orice alt domeniu care nu are legătură cu cercetarea, oferim și pista Science, Business și Policy (SBP). Atât programele de cercetare cât și traseul SBP sunt adaptate pentru a alinia ambițiile și perspectivele de carieră ale fiecărui student și sunt proiectate sub supravegherea unui profesor experimentat (asociat).

Un aspect unic al programului de cercetare este faptul că până la 75% din program pot fi cheltuite în proiecte de cercetare independente în care vă alăturați unui grup de cercetare pentru a experimenta știința în conformitate cu principiul „învățare făcând”, sub îndrumarea unui cercetător. Veți fi încorporat într-un grup de cercetare și veți experimenta pe deplin ceea ce este nevoie pentru a fi cercetător. Pentru cei care au aspirația de a deveni cercetător industrial, există și opțiunea de a face un proiect de cercetare în cadrul unei companii.

Pe lângă oferirea de proiecte de cercetare, oferim o varietate de cursuri pentru a învăța despre microbiota, biologia computațională, managementul datelor mari etc ... și orice alt domeniu inedit în domeniul emergent al științelor biomedicale. Aplicați la programul nostru de licență dacă sunteți în căutarea unui master dinamic și unic, cu perspective excelente de carieră.

De ce să studiezi acest program în Groningen?

 • Sistem de mentor în care un profesor dedicat vă ghidează prin program
 • Opțiune unică de a compune un program care se potrivește intereselor personale, ambițiilor sau carierei tale
 • Opțiunea de a realiza un proiect de cercetare în străinătate, folosind rețeaua globală extinsă de oameni de știință
 • Urme în „biologia îmbătrânirii”, „biologia cancerului și a sistemului imunitar”, „biologia alimentelor și a nutriției” și „neuroștiința”
 • Cadrul unic multidisciplinar al oamenilor de știință și specialiștilor biomedicali de frunte

Program

Curriculum

Program de 2 ani; credite pe an: 60 ECTS; majoritatea cursurilor sunt 5 ECTS.

A studia in strainatate

 • Studiul în străinătate este recomandat
 • Pentru o medie de 20 de săptămâni
 • Maximum 60 EC

Schimb: Toate programele noastre de știință și inginerie oferă posibilități de studiu în străinătate la o serie de instituții partenere. Partenerii noștri includ top-100 de universități din Europa (de exemplu, în Germania, Marea Britanie și Suedia) și în SUA, China, Asia de Sud-Est și America de Sud.

Cerințele de admitere

Diploma olandeza

Cerințe specifice Mai multe informatii
Cunostinte minime Este necesară competența suficientă a limbii engleze la nivel de VWO.
Educație anterioară Universitatea de licență în Științe Biomedicale sau un domeniu aferent, axat pe cunoștințe și abilități la interfața biologiei moleculare și celulare, chimie organică și biochimie, fiziologie și comportament integrator și științe medicale.

Diplomă internațională

Cerințe specifice Mai multe informatii
Subiect suplimentar Biroul de admitere va consilia consiliul de admitere cu privire la cererea dvs., după care consiliul va decide dacă îndepliniți cerințele de admitere în termeni de nivel general de educație anterioară și cunoștințe specifice de pregătire.
Educație anterioară

Diplomă de licență în Științe Biomedicale sau domenii conexe, concentrându-se pe cunoștințe și abilități la interfața biologiei moleculare și celulare, chimie organică și biochimie, imunologie și fiziologie, eventual cu elemente ale neuroștiințelor comportamentale. Experiența de laborator și dovada abilităților de scriere științifică academică (cum ar fi teza sau raportul de cercetare) sunt necesare. Consiliul de admitere stabilește dacă conținutul specific al acestui / acestor cursuri / ele satisface cerințele de admitere ale programului de master pentru care ați solicitat.

Cerințe de limbă

Examen Scor minim
IELTS banda de ansamblu 6.5
Pe hârtie TOEFL 580
TOEFL bazat pe computer 237
TOEFL bazat pe internet 92

Procedura de înregistrare

Consiliul de admitere va decide dacă puteți fi admis la programul de masterat. Aplicațiile sunt evaluate în mod continuu. Nu trebuie să așteptați până la data limită de depunere a cererii.

Termene de depunere a cererilor

Tipul de student Termen limita Începeți cursul
Studenți olandezi

01 mai 2021

01 septembrie 2021

Studenți din UE / SEE

01 mai 2021

01 septembrie 2021

studenți non-UE / SEE

01 mai 2021

01 septembrie 2021

Taxe de școlarizare

Naţionalitate An taxă Formular de program
UE / SEE 2020-2021 2143 € cu normă întreagă
non-UE / SEE 2020-2021 17500 € cu normă întreagă

Perspective de locuri de muncă

Perspectivele dvs. de carieră sunt cercetător într-o varietate de organizații precum:

 • Universități
 • Spitale universitare și universitare
 • Industrii biomedicale, farmaceutice sau alimentare

Poziții care leagă științele biomedicale de o strategie de afaceri sau de politică într-o organizație socială, cum ar fi Fundația Heart și Fondul pentru Diabet. De asemenea, puteți lucra pentru guvern într-o poziție consultativă.

Cercetare

Cel puțin 60% din programul de master efectuează cercetări independente

În cadrul programului de masterat Științe biomedicale puteți efectua cercetări în următoarele domenii de expertiză:

 • Mecanismele de inflamație și imunitate, alergii și tumori
 • Aplicațiile de transplant ale celulelor stem embrionare
 • Cum influența nutriția asupra sănătății
 • Boli ale creierului și ale sistemului nervos
 • Aspecte biologice ale tulburărilor emoționale și afective, cum ar fi depresia, anorexia nervoasă și obezitatea
 • Biologia moleculară celulară care stă la baza patologiilor legate de vârstă.

Și mult mai mult!

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Citeste mai mult

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Citește mai puţin
Groningen , Leeuwarden + 1 Mai mult Mai Puțin