MAN-IMAL Master - "De la animal la om: analiza și gestionarea riscurilor pentru sănătate și alimentație"

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Proiectat de o echipă pedagogică de peste 80 de experți: profesori de cercetare dintr-o varietate de discipline (agronomie, medicină, studii veterinare, biologie, farmacie, drept, economie) și numeroși profesioniști din aceleași domenii, programul beneficiază de sprijinul fiecărui unitățile de cercetare ale partenerilor.

Curriculum-ul accentuează puternic utilizarea pedagogică a ICTE * care permite o progresie maximă, individuală în cadrul programului și a proceselor de învățare. Datorită focusului internațional al MAN-IMAL, toate cursurile sunt predate în limba engleză, iar studenții, precum și profesorii din întreaga lume sunt bineveniți.

Ca atare, programul oferă un schimb bogat între diferite culturi și o perspectivă internațională asupra subiectelor de sănătate publică.

Pentru a fi eligibili, toți candidații trebuie să fi absolvit cel puțin un an de studii postuniversitare (echivalentul a 60 de credite ECTS) în științe farmaceutice sau biologice, studii medicale sau veterinare, inginerie alimentară sau agricultură.

Cum să accesați programul nostru

Pentru a fi eligibil pentru diploma de master MAN-IMAL, candidații trebuie să fi absolvit cel puțin un an de studii postuniversitare (echivalentul a 60 de credite ECTS) în:

  • farmaceutice sau biologice
  • studii medicale
  • studii veterinare
  • tehnologia alimentară sau agricultura

Solicitanții care au absolvit doar o diplomă de licență pot fi eligibili în condiții stricte. Dacă un solicitant a absolvit o perioadă de 36 de luni de activitate profesională, prin care a dobândit competențele necesare la nivel de masterat, acesta poate fi eligibil pentru a aplica la Master's *.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să valideze un nivel minim în limba franceză și engleză: nivelul B2 pentru limba engleză (nivelul intermediar superior) și nivelul A1 / A2 pentru francez (începător sau elementar). Certificatele oficiale în ambele limbi vor fi solicitate în timpul procedurii de înscriere.

Rețineți că toți candidații cu acest profil vor fi studiați de la caz la caz.

* Sub rezerva unui proces riguros de screening .

Taxa de școlarizare a maestrului MAN-IMAL este de 270 euro *.

Taxa de școlarizare a magistraților MAN-IMAL pentru candidații care și-au întrerupt studiile de peste doi ani este de 6000 de euro (4800 de euro pentru șomeri).

* Taxă care ar putea evolua în funcție de indicele din anul curent.

Conținutul masteratului

Anul universitar este împărțit în două semestre:

1

Elevii vor urma cursuri în cele cinci unități principale de predare:

  • Epidemiologie
  • Organizația și politicile de sănătate, managementul și comunicarea
  • Lanțuri de producție
  • Riscuri biologice și chimice
  • Riscul și contaminarea nutrițională / transferurile

În plus, elevii vor lucra pe proiecte tutelate în grupuri multidisciplinare. Fiecare grup va fi în contact cu o organizație / întreprindere pentru a lucra pe teme specifice legate de temele One Health.

a 2-

Al doilea semestru se concentrează în întregime pe stagiul studenților într-un mediu profesional. Studentul va trebui să scrie o teză bazată pe stagiu. Rezultatele muncii sale vor fi expuse într-o teză de apărare în fața tutorelui de internship și a profesorilor de îndrumare. Stagiul trebuie să dureze 5 luni. Poate fi finalizat în străinătate, precum și în Franța.

Studenti internationali

Toți studenții internaționali trebuie să se asigure că toate vizele sunt îndeplinite înainte de a ajunge în Franța. Vă sugerăm cu tărie să vă cereți viza, dacă este cazul, după aplicarea în programele noastre.

Cetățenii din anumite țări sunt obligați să se aplice pentru viză prin intermediul platformei CEF.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the ... Citeste mai mult

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the highest level and, in 2015 took a spot in the Times Higher Education World University Ranking. Université de Nantes is ranked among the top 25 French universities. In these 50 years, we have considerably progressed. Citește mai puţin
Nantes , Hanoi , Bruxelles , Saint-Nazaire + 3 Mai mult Mai Puțin