Licențiat în fizică medicală și radiologie

Generalități

Programul de descriere

Rezumatul cursului

Medicinii fizicieni și radiologi lucrează în multe domenii diferite legate de sănătatea umană pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Ei sunt familiarizați cu aspectele radiațiilor ionizante și neionizante utilizate pentru medicina radiațiilor. Ei sunt familiarizați cu diverse forme de oncologie radiologică terapeutică, precum și cu diferite metode de imagistică a radiațiilor diagnostice și cu mecanismele de modul în care o astfel de radiație interacționează cu corpul uman. De asemenea, aceștia sunt familiarizați cu tehnologiile noi de medicină prin radiații care sunt dezvoltate pentru îmbunătățirea continuă a tratamentului bolilor umane.

Acest grad

Bachelorul de Fizică Medicală și de Radiație este foarte practic, cu componente practice mari în toate disciplinele studiate, pentru a completa principiile fizice teoretice care stau la baza acestora.

Pentru a asigura cel mai înalt nivel de implicare în industrie, fizicienii medicali profesioniști din spitalele majore și vorbitorii principali din industrie vor preda prelegeri și lucrări practice, precum și vor coordona proiecte de cercetare.

In al doilea an, veti obtine experienta in domeniul fotonilor, neutronilor si fizicii particulelor incarcate in laboratoarele de fizica si va face excursii la facilitatile de accelerare precum Organizatia de Stiinta si Tehnologie Nucleara din Australia (ANSTO). În cel de-al treilea an, veți câștiga și experiență practică, în special în domeniul fizicii medicale electronice și radiologice, la centrele de tratament pentru cancer și prin ANSTO.

Veți absolvi cu un fundal puternic în fizică, precum și competențe teoretice, practice și de programare în medicina radiațiilor, care sunt necesare pentru a găsi locuri de muncă în spitale, laboratoare de cercetare sau industriile conexe. Dacă vă continuați studiile la o diplomă de onoare sau master, veți afla despre medicina nucleară, radiobiologia și protecția împotriva radiațiilor în spitale.

Ce veți studia

Veți învăța unde fizica medicală contează cel mai mult: în spitale, clinici și instalații de cercetare în domeniul științelor nucleare. În acest curs, veți dobândi cunoștințe în domenii legate de medicina nucleară, fizica radioterapiei, modelarea fizicii transportului radiațiilor, fizica detectorului și instrumentației și analiza datelor.

Cursul rezultatelor învățării

Cursul Rezultatele învățării sunt declarații ale rezultatelor învățării care sunt exprimate în ceea ce se așteaptă ca elevul să cunoască, să înțeleagă și să poată face după încheierea unui curs. Elevii care urmează cursul vor putea să demonstreze:

 1. Identificați instrumentele medicale legate de radiații și aplicați tehnici asociate cu imagistica diagnostică și oncologia radiațiilor.
 2. Comparați informațiile teoretice, practice și profesionale și comunicați cunoștințele, ideile și procedurile altor profesioniști din domeniul sănătății / practicienilor, cercetătorilor și altor părți interesate cheie.
 3. Identificați efectele biologice ale radiațiilor și aplicarea lor pentru siguranța radiațiilor și pentru tratamentul cu radiații.
 4. Aplicați cunoștințele despre structura și funcția de bază a corpului uman, relevante pentru imagistica clinică de diagnosticare și oncologia radiațiilor.
 5. Clasificați radiațiile și radioactivitatea, proprietățile, unitățile de măsură, conceptele și metodele de dozimetrie.
 6. Identificați practicile și procedurile de siguranță a radiațiilor asociate cu imagistica diagnostică și oncologia radiațiilor.
 7. Angajați strategii de învățare independente pentru a autoevalua și actualiza cunoștințele profesionale ale inovațiilor în fizica radiațiilor medicale
 8. Aplicați cunoașterea legilor fizice fundamentale pentru a analiza comportamentul și proprietățile unei varietăți de sisteme fizice.

Structura cursului

Toți studenții trebuie să completeze numărul necesar de puncte de credit (144) și să îndeplinească toate cerințele de curs pentru grad, în conformitate cu structura cursului de mai jos. Licențiatul Facultății de Medicină și Radiație durează, în mod normal, trei ani pentru a fi finalizat dacă este inițiat în sesiunea de toamnă. Toți elevii trebuie să respecte în mod special Regulile cursului cu privire la rata minimă de progres.

Listă de subiecte principale

Anul 1

Codul subiectului

Plus ONE electivă (6cp) aleasă din programul general.

Anul 2

Codul subiectului

Anul 3

Codul subiectului

Plus ONE electivă (6cp) aleasă din programul general.

Onoruri

Înainte de a finaliza studenții cu un WAM de 80 sau mai multe pot aplica pentru admiterea la Bachelor of Medical și Radiație Fizica Avansat (Onoruri). Pentru informații suplimentare, vă recomandăm să discutați cu coordonatorul de program.

Acreditare

Diplomă de licență de fizică medicală și Radiație se conformează cerințelor de membru al Institutului de Fizică australian și al Colegiului australian de fizicieni și ingineri în medicină.

De ce să alegeți acest curs

Când studiați la UOW, vă alăturați unei comunități vibrante, formată din principalii cercetători și profesori de fizică fizică și fizică a radiațiilor medicale. Veți face parte din Școala de Fizică UOW, care se situează pe locul "superior performanței standardului mondial" de către Excelența în Cercetare pentru Australia (ERA) în fizica materiei condensate și fizica radiologică medicală.

Programul nostru de radiologie medicală (MRP) este susținut de asociații clinice cu spitale locale și Sydney ", în timp ce 50% din fizicienii medicali care practică curent în NSW au fost educați și instruiți la UOW.

Legăturile noastre puternice cu industriile și laboratoarele guvernamentale, cum ar fi ANSTO și CSIRO, vă asigură că veți beneficia de expunerea în industrie pe toată durata studiilor.

Oportunități de carieră

 • Inginer Biomedical
 • Computer Architect
 • Inginer sisteme informatice
 • Inginer constructor
 • Director de constructii
 • Inginer electronist
 • Inginer electric
 • Inginer de mediu
 • Inginer geotehnic
 • Inginer materiale
 • Inginer mecanic
 • Metalurgist
 • Inginer in minerit
 • Inginer de retea
 • inginer de productie
 • Inginer de securitate
 • Inginer de software
 • Inginer structural
 • Analist de sisteme
 • Inginer Telecomunicatii
 • Inginer de Transport
 • Managerul calității apei

Admitere

O gamă de opțiuni de admitere sunt disponibile pentru studenții de toate vârstele și medii academice. Procedurile care reglementează admiterea sunt definite în procedurile de admitere ale UOW și în politica UOW College Admissions.

Pentru orice sfaturi sau întrebări specifice referitoare la o aplicație, vă rugăm să contactați echipa Future Students.

Credit pentru învățarea anterioară

Dacă puteți demonstra că ați îndeplinit rezultatele învățării pentru subiecții noștri prin învățarea anterioară, cum ar fi calificările anterioare terțiar sau TAFE, puteți fi eligibil pentru obținerea creditului pentru gradul dvs. Dacă este relevant pentru gradul UOW, poate fi acordat un credit specific pentru un anumit subiect; în cazul în care nu este relevant pentru gradul, se poate acorda un credit nespecificat.

English Cerințe pentru studenții străini

Următorul nivel de limba engleză este necesar pentru a avea acces la acest program:

IELTS Academic

 • Scorul general: 6.0
 • Citirea: 6.0
 • Scrierea: 6.0
 • Ascultarea: 6.0
 • Vorbind: 6.0

TOEFL (bazat pe Internet)

 • Scorul general: 70
 • Citirea: 18
 • Scrierea: 18
 • Ascultarea: 17
 • Vorbind: 17

Colegiul UOW: limba engleză pentru studii terțiar: credit (media medie ponderată de 50 de ansamblu și minim 50 în lectură și scriere academică)

Pot fi luate în considerare și alte calificări. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul web al cerințelor privind limba engleză.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Citeste mai mult

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Citește mai puţin
Wollongong , Liverpool + 1 Mai mult Mai Puțin