Licențiat în dietetică

Generalități

Programul de descriere

Gdansk College of Health vă invită la cursul de dietetică la nivel de licență. Facem studii de 3 ani în moduri full-time și extramurale. Veți obține diploma de licență atunci când absolviți.

120365__DSC6782.jpg

Organizația Mondială a Sănătății raportează că în prezent există peste 400 de milioane de adulți care suferă de obezitate și aproximativ 1,6 miliarde de persoane care au supraponderale. În plus, obezitatea este clasificată ca una dintre primele zece boli - factori de risc care cresc numărul deceselor. Din acest motiv, ele sunt numite ciuma secolului XXI.

Principalele cauze ale morbidității sunt alimentația precară, inclusiv supraalimentarea, lipsa de grijă pentru o compoziție bună a alimentelor, alimentația inexactă și pripită și stilul de viață: lipsa de exerciții fizice și stres excesiv. Deci cum să mâncăm pentru a rămâne sănătos și plin de energie? Cum să ajute o persoană care suferă deja de acest tip de boală? Răspunsul poate fi dat de un dietetician - un specialist care are cunoștințe despre alimentația adecvată cunoaște principiile funcționării corpului uman și, în același timp, are predispoziții terapeutice.

Rezultatele preconizate ale învățării nu sunt doar fizice, ci și psihologice. Studiind dietetica, veți afla cum funcționează corpul uman și ce procese au loc în el. Veți învăța cum să proiectați o dietă adecvată atât pentru persoanele bolnave, cât și pentru cele sănătoase, ținând cont de caracteristicile lor genetice, intoleranțele alimentare, alergii, stilul de viață și preferințele private. Veți obține cunoștințe despre proiectarea și conducerea proceselor tehnologice utilizate în producția de alimente. Veți cunoaște metodele de evaluare a nutriției și a alimentației tinerilor, adulților, persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate, persoanelor care practică diferite sporturi și trăiesc în condiții de mediu diferite. Veți afla, de asemenea, cum ar trebui să arate comunicarea cu pacientul (și familia sa), ce trebuie să priviți și ce să urmați atunci când vorbiți cu ei.

În decursul a trei ani de studiu veți dobândi multe abilități noi - printre altele, veți învăța cum să efectuați un interviu nutrițional, să oferiți sfaturi individuale și de grup, să operați și să folosiți dispozitive speciale concepute pentru a identifica ingredientele alimentare selectate și pentru a pregăti mâncarea. Veți putea planifica și implementa un management alimentar adecvat pentru a preveni și trata bolile legate de dietă. Veți învăța, de asemenea, principiile interacțiunii dintre medicamente și alimente.

În calitate de colegiu cu profil practic, punem mare accent pe activități practice și experiență de muncă. Avem un cadru didactic care să asigure cea mai bună achiziție posibilă a abilităților necesare și un personal cu înaltă calificare, care include specialiști de top din Tricity. Studiați Dietetica în normă întreagă sau extramurală - permiteți-ne să vă arătăm cum să ajutați oamenii.

119662_Dietetics02.jpg

Obiective didactice

 • pregătirea documentației nutriționale în instituțiile medicale și pentru catering,
 • oferind cunoștințe și abilități cuprinzătoare în domeniile științelor medicale, farmaceutice și ale sănătății și în educația fizică, ceea ce va dota studenților cunoștințele și abilitățile profesionale din domeniul dieteticii și le va permite, de asemenea, să înțeleagă și să pună în aplicare prevenirea și tratamentul dietei - boli legate, precum și să efectueze educație pentru sănătate care promovează alimentația adecvată ca o componentă importantă a sănătății publice;
 • dezvoltarea abilităților în planificarea, îndrumarea și supravegherea nutriției individuale și colective atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru persoanele bolnave,
 • pregătirea pentru muncă independentă cu oameni sănătoși și bolnavi în domeniul tehnologiei de nutriție și preparare a alimentelor,
 • dezvoltarea atitudinilor sociale cu privire la standardele etice și deschiderea la diversitatea culturală;
 • dezvoltarea abilităților în evaluarea stării nutriționale, a alimentației și a cerințelor nutriționale pentru persoanele sănătoase și bolnave, organizarea și supravegherea tuturor etapelor producției de alimente, inclusiv analiza pericolelor și punctele critice de control, sfaturi dietetice și activități educaționale în domeniul nutriției .

După absolvire, vă puteți deschide propria practică de consiliere nutrițională sau puteți continua o carieră profesională în:

 • instituții de îngrijire a sănătății publice și non-publice
 • unități de masă și unități care furnizează alimente spitalelor și altor catering
 • organizațiile de consumatori
 • facilitati sportive
 • în învățământ - după terminarea specializării didactice (în conformitate cu standardele învățământului care se pregătesc pentru profesia de profesor).

Durata studiilor

Studiile de licență în dietetică durează 6 semestre (3 ani). Studiile sunt efectuate în regim full-time sau extramural.

Taxe

 • Taxa de administrare (nerambursabilă): 200 €
 • Taxe de școlarizare: 2000 € / an

120355__DSC6403.jpg

Stagiu de student:

Experiența profesională este un atu crucial pentru piața muncii. Un stagiu de student este necesar ca parte a studiilor cu normă întreagă și extramural. Puteți selecta, de asemenea, un stagiu în străinătate sau cu programul Erasmus +.

În timpul stagiului, vă veți familiariza cu:

 • o zonă specifică a organizației, structura acesteia și operațiunile zilnice,
 • sarcinile diviziunilor și unităților din organizație,
 • regulile de respectare a secretului profesional,
 • organizarea fluxului de informații și documente,
 • regulile de cooperare cu alți angajați.

Mai mult, veți:

 • prezentați-vă unui potențial angajator,
 • dobândiți experiență profesională valoroasă,
 • cunoașteți mediul de lucru viitor într-o anumită industrie,
 • câștiga contacte profesionale importante.

Durata stagiilor studenților pentru dietetică este de minimum 6 luni.

A lua legatura:

Alicja Kowalewska
Biroul de stagii și carieră
camera 201
telefon: + 48 (58) 769 08 69
fax: + 48 (58) 769 08 19
e-mail: praktyki@wsz.pl

119661_Dietetics01.jpg

Recrutarea

Timpul de recrutare Durata este de la 16 martie până la 15 septembrie 2020.

Documentele necesare:

 1. cerere completată generată de la e.wsz.pl - este necesară înregistrarea în sistem și completarea datelor
 2. Certificatul de învățământ secundar recunoscut în Polonia în virtutea legii sau în baza unui acord internațional sau prin procedura administrativă (nostrificare) efectuată de autoritățile educaționale locale
 3. toate documentele prezentate într-o limbă străină trebuie traduse în poloneză prin:
  a) un traducător jurat polonez (al cărui nume apare pe lista traducătorilor jurați deținute de Ministerul Justiției din Polonia);
  b) un consul polonez în țara în care a fost emis documentul
 4. o fotografie curentă (format pașaport) + CD cu fotografie digitală ((* .jpg, 368 × 456 [lățime x înălțime. px], 300 dpi ”)
 5. confirmarea taxei de intrare (85 PLN) și cardul de student electronic (22 PLN) - o singură dată nerambursabilă
  ALIOR BANK SA
  19 2490 0005 0000 4530 3202 1283 * zapytać Basię, czy number będzie wygenerowany w systemie *
  (titlu de plată: nume și prenume, dietetică)
 6. un certificat medical care să ateste absența unor contraindicații pentru a studia dietetică (care urmează să fie făcute în Polonia, pot fi furnizate mai târziu , dar nu mai târziu de 15 septembrie)

Dacă aveți nevoie de viză, vă rugăm să luați în considerare timpul de procesare - aplicați pentru studii mai devreme.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați!

A lua legatura:
Oficiul de Promovare și Recrutare
telefon .: 58 769 08 00/03
e-mail: recrutiment@wsz.pl

Ore de deschidere:
Luni - vineri 8:00 am - 17:00 (sau prin aranjament telefonic sau prin poștă)

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and on ... Citeste mai mult

Gdansk College of Health is a school with over 20 years of experience, which educates specialists in the fields of dietetics, cosmetology and physiotherapy, at the level of bachelor’s, master’s and one-cycle five-year master’s degree. Citește mai puţin