Licențiat în Medicină, profil Global Health

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

De ce este importantă etnia în studiul diabetului? Care este riscul de tuberculoză în aceste zile? Ce înseamnă „Dreptul la sănătate”? Care este efectul sărăciei asupra sănătății?

Cum aveți de-a face cu diversitatea culturală a pacienților și colegilor atunci când sunteți medic generalist în Amsterdam (160 de naționalități diferite)? Cum adaptați programele de tratament și prevenire la grupurile țintă specifice? Cum influențează epidemiile globale în activitatea ta?

În comunitatea globală de învățare a sănătății, ne concentrăm pe factorii majori care influențează sănătatea persoanelor și populațiilor din întreaga lume. Nevoile lor nu pot fi rezolvate doar prin Medicină. Prin urmare, programul include, de asemenea, o introducere în Finanțe, Drept, Științe Sociale, Științele Mediului, Geopolitica și activitatea Națiunilor Unite și altele.

Grupul de studenți va include multe naționalități. Limba din această comunitate este engleza. Va trebui să vă dovediți competența în limba olandeză în faza de licență și poate fi necesar să învățați limba olandeză înainte de a putea intra în programul de master în medicină. Cele mai multe rotații clinice în faza Master sunt în Olanda. Cu toate acestea, plasamentele de cercetare și unele rotații clinice pot fi efectuate în afara Olandei.

Pregătim studenții noștri de medicină pentru a lucra ca specialiști în medicină, cercetători sau factori de decizie în domeniul sănătății oriunde în lume.

Program

Anul 1

Sarcinile sunt legate de temele din programul de bază și pun cunoștințele clinice într-un context global. Sarcinile din cadrul LC Global Health constă într-un seminar de deschidere care prezintă subiectul, două sesiuni în grupuri mici, cu un facilitator experimentat și un seminar de închidere în care rezultatele muncii în grup sunt discutate și elaborate în continuare de specialiștii din zonă. În toate sarcinile, studenții dobândesc competențe relevante pentru performanțele ulterioare ca medic, oriunde în lume.

Exemplu sarcină Anemie: Studenții învață despre anemie (lipsa globulelor roșii) în programul de bază și studiază cauzele anemiei, precum și epidemiologia globală. Sunt analizate cauzele originii genetice, infecția, alimentația etc. În laboratoarele de calculator, studenții lucrează cu modele pentru a experimenta statistici și epidemiologie (care constituie baza medicamentelor bazate pe dovezi). Elevii învață cum să găsească și să interpreteze literatura medicală. Cu cunoștințele acumulate elevii sunt capabili să descrie într-o scurtă lucrare cât de grave sunt problemele de anemie în țări și care programe de sănătate pot fi întreprinse pentru a reduce problema.

Exemplu sarcină HIV / SIDA: Studenții analizează o serie de bloguri ale persoanelor care trăiesc cu HIV / SIDA. Acest lucru le oferă o perspectivă asupra modului în care oamenii au dobândit HIV și care sunt provocările medicale, mentale și sociale cu care au întâmpinat viața cu boala. În seminarii, experții în HIV cu experiență mondială împărtășesc experiențele lor în furnizarea de îngrijiri pentru pacienți și discută provocări pentru respectarea terapiei, efectele secundare ale tratamentului, sarcina sau relațiile personale. Pe baza abilităților de comunicare dobândite, studenții produc un mesaj video pentru o persoană care trăiește cu HIV / SIDA, care este prezentat specialiștilor în domeniul HIV și comunicării.

Curriculum

În timpul programului de licență, studenții se familiarizează mai întâi cu disciplinele medicale de bază, precum Anatomia; Biochimie; Fiziologie și Neuroștiințe. În al doilea și al treilea an, accentul este pus pe grupuri de boli sau afecțiuni conexe.

A studia in strainatate

  • Studiul în străinătate este opțional
  • Pentru o medie de 10 săptămâni

Cerințe de intrare

Cerințele de admitere

Cerințe specifice Mai multe informatii
educatie anterioara Pentru ca studenții internaționali să poată fi eligibili la program, trebuie să fi obținut calificările necesare pentru admiterea într-un program de licență în medicină din propria țară; învățământul dvs. secundar trebuie să fie comparabil cu diploma olandeză VWO și să includă calificări în biologie, chimie, fizică, matematică engleză.
alte cerințe de admitere Vă rugăm să rețineți: Studielink cunoaște doar geneeskunde (= olandeză pentru medicină). Vă rugăm să selectați Geneeskunde în Studielink ca gradul pe care doriți să îl solicitați. Vă vom întreba într-un stadion ulterior în care comunitatea de învățare doriți să participați.

Cerințe de limbă

Examen Scor minim
IELTS banda de ansamblu 6.5
Pe hârtie TOEFL 580
TOEFL bazat pe computer 237
TOEFL bazat pe internet 80

Numerus Fixus

Acest program are un numărus fixus cu maximum 120 de participanți pe an.

Termene de depunere a cererilor

Tipul de student Termen limita Începeți cursul
Studenți olandezi 15 ianuarie 2020 01 septembrie 2020
Studenți din UE / SEE 15 ianuarie 2020 01 septembrie 2020
studenți non-UE / SEE 15 ianuarie 2020 01 septembrie 2020

Taxe de școlarizare

Naţionalitate An taxă Formular de program
UE / SEE 2019-2020 2083 € cu normă întreagă
non-UE / SEE 2019-2020 32000 € cu normă întreagă
UE / SEE 2020-2021 2143 € cu normă întreagă

Guvernul olandez intenționează să reducă la jumătate taxele statutare pentru anumite grupuri de studenți de licență din primul an începând cu anul universitar 2018/19.

Perspective de locuri de muncă

După primirea diplomei de master, puteți urma o carieră în sănătate globală sau un alt domeniu în medicină. Puteți lucra într-un spital pentru a deveni medic specialist sau pentru a găsi un loc de muncă ca cercetător, profesor sau consilier politic.

Ultima actualizare Octombrie 2019

Despre facultate

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Citeste mai mult

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Citește mai puţin
Groningen , Leeuwarden + 1 Mai mult Mai Puțin