Licență în Inginerie Tehnologică pentru Sănătate (predată în italiană)

Generalități

Programul de descriere

Obiective

Obiectivul cursului este de a instrui ingineri care vor lucra cu personalul medical pentru a oferi pacienților tratamente mai eficiente, bazate pe utilizarea tehnologiilor inovatoare. Acest profesionist este de asemenea capabil să organizeze și să utilizeze eficient instrumentele tehnologice pentru îngrijirea și asistența pacientului. Pregătirea în științe de bază și inginerie este integrată cu cursuri în inginerie biomedicală, fiziopatologie și psihologie, precum și cursuri în probleme sociale legate de utilizarea noilor tehnologii în medicină. În faza finală a cursului se desfășoară un stagiu la spitale și la centre de cercetare din zona Bergamo, care colaborează deja cu University Of Bergamo și care participă la gestionarea obiectivelor de formare ale cursului.

Absolvenții acestui curs vor putea aborda problemele legate de procesele de sănătate, organizarea și gestionarea tehnologiilor biomedicale. De asemenea, vor cunoaște principiile biologice, problemele datorate condițiilor patologice și principalele instrumente de diagnostic utilizate în cadrul clinic. Vor ști să evalueze impactul noilor tehnologii în medicină și să gestioneze procesul de inovație aferent. De asemenea, aceștia vor putea verifica respectarea reglementărilor privind fabricarea și utilizarea dispozitivelor medicale și a organelor artificiale.

Oportunități de carieră

Licența în Inginerie Tehnologică pentru Sănătate își propune să ofere abilitățile necesare pentru o gamă largă de roluri în industria biomedicală, în domeniul cercetării biomedicale și clinice, în sisteme dedicate îngrijirii și asistenței pacienților. Oportunități de angajare pentru acești absolvenți vor fi posibile în industria biomedicală, în laboratoarele de cercetare, în spitale și clinici, în centre de reabilitare, precum și în profesioniști gratuit.

Cursul pregătește elevii pentru următoarele abilități:

  • zona dispozitivului medical
  • tehnologie pentru proceduri de diagnostic
  • managementul tehnic și procesarea datelor clinice
  • expert în senzori și în procesarea semnalului
  • expert în cercetare biomedicală
  • expert în cercetare clinică.

Teste de intrare

Nu există un test de selecție pentru înscrierea la curs, dar există un test pentru a stabili nivelul inițial al competențelor elevului.

Studenții înscriși în primul an al cursului trebuie să fi atins un nivel de competență în Matematică, Fizică și Chimie.

În fiecare an, testele de intrare sunt organizate în septembrie.

Servicii pentru cursul de grad

Cursuri de legare

În fiecare an înainte de începerea lecțiilor, cursurile pregătitoare intensive sunt organizate la următoarele materii pentru acei studenți care nu sunt la standarde:

  • Matematică
  • Abilități de bază pentru computer
  • Fizică
  • Chimie

Cursuri online

Materialul diferitelor cursuri este disponibil pe site-ul web al Universității. Aceasta poate fi utilizată ca parte a învățării și colaborării în rețea și reprezintă un backup pentru acei studenți care nu pot participa la lecții în mod regulat.

meditaţii

Este disponibil un serviciu de îndrumare care vizează consilierea și asistența studenților pe parcursul studiilor și rezolvarea dificultăților care să le permită să obțină rezultate maxime în urma participării la cursuri. Acest serviciu este oferit de tutori a căror sarcină este de a consilia și de a ajuta studenții din fiecare an al cursului, în colaborare cu personalul didactic.

Testele de limbi străine

Nivelul cerut de Școala de Inginerie este nivelul pragului stabilit de Consiliul Europei, care corespunde nivelului B1 din cadrul de referință. Abilitățile lingvistice sunt testate pentru a verifica nivelul elevului la intrare. Pentru limba engleză, studenții sunt testați în cadrul Universității; mai multe informații despre Certificazioni riconosciute disponibile în italiană.

Autotestele

Studenții pot, de asemenea, să efectueze autotestul on-line relevant.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Citește mai puţin