Doctorat Științe Medicale (Dr. scient. Med.)

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat part-time în științe medicale (Dr. scient. Med.) Promovează o înțelegere a metodelor și competențelor cooperării științifice, interdisciplinare între cercetarea clinică și cercetarea de bază, familiarizează studenții cu metodele și conceptele științei medicale și le pregătește pentru lucrul în domeniul cercetărilor predominant clinice, dar și al științelor naturale și / sau al științei sănătății.

Se adresează persoanelor care au finalizat cu succes un curs universitar relevant și care doresc să dobândească sau să dezvolte în continuare competența de cercetare în cadrul activităților curente sau viitoare. Se înțelege că subiecții relevanți sunt toate cursurile de studiu finalizate ale căror programe de studiu se concentrează pe oferirea de cunoștințe și abilități relevante pentru medicină, asistență medicală, sănătate sau științele naturii.

134804_pexels-photo-4149040.jpeg

Cerințe și admitere

Admiterea la studii de doctorat este deschisă celor care au absolvit cu succes (Diplomă, Master) de la o universitate sau colegiu recunoscut într-unul din următoarele domenii de studiu:

 • Medicină umană, stomatologie sau medicină veterinară,
 • Farmacologie, Științe de asistență medicală,
 • Biologie, biofizică, biochimie
 • Științele sportului și nutriției, Științe de nursing,
 • Psihologie,
 • Științe medicale,
 • Diplomă științifică sau masterat,
 • Diploma sau master cu relevanță în științele sănătății.

Trebuie dovedite un număr de cel puțin cinci ani sau 300 de credite ECTS.

În cazuri speciale, conducerea universității poate solicita solicitantului să prezinte dovada că va fi admis la un doctorat la universitatea de origine sau la o altă universitate recunoscută din țara sa natală.

Decizia de admitere este luată de conducerea universității și de gestionarea programului pe baza recomandărilor comitetului de selecție.

Nu există dreptul la admiterea la studii doctorale.

Procesul de selecție

Decizia de selecție va fi luată cu privire la adecvarea și motivația solicitantului pentru programul de studii ales. Aptitudinea se bazează pe pregătirea anterioară relevantă, experiența profesională, orice publicații și prezentări.

Conducerea universității, împreună cu șeful programului de studiu, vor face o preselecție inițială pe baza documentelor de cerere. Toți candidații incluși în această preselecție vor fi invitați de un comitet de selecție al Facultății de Științe Medicale la un interviu de selecție din Liechtenstein. Comitetul este format dintr-un reprezentant al conducerii universității, conducerea programului și cel puțin doi membri din cercul de lectori.

Comitetul de selecție face o recomandare cu privire la admiterea sau respingerea fiecărui solicitant.

Înregistrare

Trebuie depusă o cerere scrisă completă la UFL în termenul de cerere publicat. Aplicația include

 • Un formular de înregistrare completat,
 • Un CV cu o fotografie de pașaport,
 • Dovada gradului (original sau copie certificată),
 • O copie a pașaportului sau a cărții de identitate,
 • O scrisoare de motivație

Înregistrare pentru 2020

 • Începutul studiilor: 15 octombrie 2020
 • Data limită de înregistrare: 30 iunie 2020
 • Eveniment informativ: 15 mai 2020, ora 17.30

Taxe de școlarizare

Taxa de studii pentru doctorat în științe medicale (Dr. scient. Med.) La UFL este de 27.750 CHF - (1.250 CHF - taxa de înregistrare și 26.500 CHF - pentru opt semestre). Facturile sunt emise semestrial pe semestru, vă rugăm să consultați formularul de înregistrare pentru detalii.

Durata și sfera de aplicare

Durata programului de doctorat în științe medicale (Dr. scient. Med.) Este de patru ani (8 semestre) și corespunde la 180 de credite ECTS. Cu excepția câtorva module, care sunt predate și joi, cursurile au loc vineri și sâmbătă o dată pe lună la UFL. Acordăm o importanță deosebită participării periodice la cursuri. Pentru a absolvi cu succes, trebuie să participe minimum 80 la sută din cursuri.

Structura și modulele

Programul de doctorat constă în execuția și redactarea unei lucrări de cercetare independente, precum și părți curriculare în valoare de 38 de credite ECTS (ECTS-KP). Dovada realizării pentru părțile curriculare este furnizată sub formă de examene scrise semestrial.

module ECTS-KP
Modulul 1: Bazele muncii științifice 8
Modulul 2: Fundații specifice Lucrări științifice 7
Modulul 3: Domeniul specific subiectului 5
Modulul 4: Extensie de specialitate 3
Modulul 5: Comunicare și prezentare 5
Modulul 6: Biometrie și statistici 5
Modulul 7: Forumul științific 5
Total ECTS-KP (inclusiv înregistrări de performanță) 38

Colocviul de doctorat

Modulul „Forumul științific” prevede patru colocvii de doctorat - „Raport științific”, „Raport de progres”, „Leistungsschau / Rehearsal I” și „Leistungsschau / Rehearsal II” - care servesc pentru discuții între studenți și lectori. Fiecare student este obligat să participe la colocviul de doctorat. În primul colocviu de doctorat, trebuie prezentată o expunere a disertației planificate. Colocviul ulterior se va concentra pe aspecte de conținut.

Examenul de doctorat

Examenul de doctorat este deschis publicului. Examenul de doctorat constă dintr-o prelegere a doctorandului pe tema disertației și un sondaj în care doctorandul trebuie să demonstreze cunoștințe aprofundate în domeniul disertației, precum și conținut didactic.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The UFL is a non-profit foundation (Art. 552ff of the Liechtenstein Persons and Companies Act) and has its headquarters in the municipality of Triesen. The Private University in the Principality of Li ... Citeste mai mult

The UFL is a non-profit foundation (Art. 552ff of the Liechtenstein Persons and Companies Act) and has its headquarters in the municipality of Triesen. The Private University in the Principality of Liechtenstein (UFL) sees itself as a modern university educational institution and sees its task in independent teaching and research. With its accredited part-time doctoral programs in medical science and law, it is unique in the region. The UFL is committed to the concept of lifelong learning and organizes its courses exclusively on a part-time basis. Citește mai puţin