Doctor în neuroștiințe

Generalități

Programul de descriere

Neuroștiința ocupă o poziție specială în sistemul de domenii științifice datorită specificității ridicate a țesutului neuronal funcțional care diferă semnificativ de alte țesuturi în aproape toți parametrii observați la toate nivelurile. La aceasta se adaugă enorma eterogenitate a populației neuronale funcționale și faptul că una dintre manifestările cardinale funcționale ale lumii exterioare este o reflectare a activității mentale. Neuroștiința reunește o serie de sub-discipline ca neuroanatomie, neurofiziologie, neurochimie, neurologie, neurochirurgie și psihiatrie.

Programul de studiu se desfășoară în colaborare cu Institutul de Medicină Experimentală și Institutul de Fiziologie al Academiei de Științe din Republica Cehă.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examenele de admitere iau forma unui interviu pe tema doctoratului. Teză, care demonstrează aptitudinile tehnice ale solicitantului pentru un program de doctorat și abilitatea de a lucra cu literatura de specialitate străină. Proiectul este evaluat de comitetul de experți.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Lecturile sunt recomandate de supervizorii potențiali individuali și se bazează pe aspectele profesionale ale tezei de doctorat și ale disciplinei specifice alese. În special, monografii și reviste respectate IF. Literatura și resursele sugerate pot fi văzute în profilurile supraveghetorilor specifici.


Perspectiva de carieră

Programul de doctorat (doctorat) în neuroștiințe este conceput pentru studiul structurii, funcțiilor și tulburărilor sistemului nervos. Programul Neurosciences acoperă în special neuroanatomia, neurofiziologia, neurogenetica, neuropatologia și neuropathofiziologia, metodele utilizate în aceste discipline, cunoștințele clinice esențiale ale neurologiei, neurochirurgiei și psihiatriei, precum și metodele de diagnostic utilizate în aceste discipline. Absolventa a cursului de studiu in Neurosciences are cunostintele de baza ale tuturor partilor de mai sus ale disciplinei, este capabila de o munca stiintifica independenta si bine-versat in stadiul actual al cunostintelor in domeniul disertatiei sale. Absolvent al cursului de studiu în Neuroștiințe este menționat ca autor în bazele de date de bază de referință ale domeniului său de studiu.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as ... Citeste mai mult

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as the primary hospital for citizens of Královské Vinohrady and Žižkov districts. Citește mai puţin