Doctor în neuroștiințe

Generalități

Programul de descriere

Neuroștiința ocupă o poziție specială în sistemul de domenii științifice datorită specificității ridicate a țesutului neuronal funcțional care diferă semnificativ de alte țesuturi în aproape toți parametrii observați la toate nivelurile. La aceasta se adaugă enorma eterogenitate a populației neuronale funcționale și faptul că una dintre manifestările cardinale funcționale ale lumii exterioare este o reflectare a activității mentale. Neuroștiința reunește o serie de sub-discipline ca neuroanatomie, neurofiziologie, neurochimie, neurologie, neurochirurgie și psihiatrie.

Programul de studiu se desfășoară în colaborare cu Institutul de Medicină Experimentală și Institutul de Fiziologie al Academiei de Științe din Republica Cehă.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

  • Programul de studii masterat completat, adică depunerea unei copii certificate a diplomei universitare sau a nostrificării învățământului universitar, până la 30 septembrie 2019.
  • Prezentarea formularului de candidatură, inclusiv toate exemplarele relevante, adică CV-ul, referința profesională, primirea plății taxei de admitere până la 30 aprilie 2019
  • Prezentarea proiectului de disertație până la data de 30 aprilie 2019
  • Finalizarea cu succes a examenului, care se bazează pe cunoștințe adecvate în domeniul științific ales.

Examenele de admitere iau forma unui interviu pe tema doctoratului. Teză, care demonstrează aptitudinile tehnice ale solicitantului pentru programul de studii doctorale și capacitatea de a lucra cu literatura de specialitate străină. Proiectul este evaluat de comitetul de experți.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Lecturile sunt recomandate de supervizorii potențiali individuali și se bazează pe aspectele profesionale ale tezei de doctorat și ale disciplinei specifice alese. În special, monografii și reviste respectate IF. Literatura și resursele sugerate pot fi văzute în profilurile supraveghetorilor specifici.

Informații suplimentare pe site-ul Academiei de Științe a Republicii Cehe: http://dspb.avcr.cz


Carieră Pathway

Programul de doctorat (doctorat) în neuroștiințe este conceput pentru studiul structurii, funcțiilor și tulburărilor sistemului nervos. Programul Neurosciences acoperă în special neuroanatomia, neurofiziologia, neurogenetica, neuropatologia și neuropathofyziologia, metodele utilizate în aceste discipline, cunoștințele clinice esențiale ale neurologiei, neurochirurgiei și psihiatriei, precum și metodele de diagnostic utilizate în aceste discipline.

Absolventa a cursului de studiu in Neurosciences are cunostintele de baza ale tuturor partilor de mai sus ale disciplinei, este capabila de o munca stiintifica independenta si bine-versat in stadiul actual al cunostintelor in domeniul disertatiei sale. Absolvent al cursului de studiu în Neuroștiințe este menționat ca autor în bazele de date de bază de referință ale domeniului său de studiu.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Citeste mai mult

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Citește mai puţin