Doctor în medicină (MD)

Generalități

Programul de descriere

Cursul de 4 ani de studiu care conduce la gradul de doctor în medicină (MD) folosește o varietate de strategii educaționale, inclusiv învățare bazată pe probleme și experiențe clinice pentru a permite studenților să dobândească competențele așteptate de toți medicii. În plus, programul oferă un accent pus pe furnizarea de asistență medicală îmbunătățită în tehnologie în serviciul comunității. Programul pregătește studenții pentru studiile postuniversitare în orice specialitate, pentru licență și pentru practica medicală viitoare. Incorporează un design curricular inovator care promovează ancheta științifică, gândirea critică și expertiza clinică cuprinzătoare. În general, programul evoluează educația medicală în așa fel încât să pregătească medicii pentru următorii 20 de ani și nu numai

Scopul Programului MD este de a absolvi medicii cu cunoștințele, abilitățile și atributele necesare pentru a avansa asistența medicală în Emiratele Arabe Unite. Criteriile de admitere se bazează pe îndeplinirea acestui obiectiv. Procesul de admitere este holistic. Factorii folosiți pentru evaluarea solicitanților includ performanța academică, experiențe non-academice (de exemplu, conducere, serviciu, cercetare, muncă clinică), un interes demonstrabil pentru asistența medicală și atribute personale, cum ar fi maturitatea, conducerea și rezistența. Preferința este acordată resortisanților Emiratelor și Emiratelor Unite, cu toate acestea, solicitanții internaționali sunt, de asemenea, eligibili pentru admitere. Programul MD este co-educativ, iar participanții trebuie să fie pregătiți să lucreze împreună în grupuri mici, ateliere și sesiuni de pregătire clinică cu membrii de gen opus.

134257_photo-1505751172876-fa1923c5c528.jpg

Cerințele de admitere

1. Absolvent al unui colegiu sau universitate acreditat

2. Diplomă de licență sau superioară (disciplina științifică este preferată)

3. GPA: GPA cumulativ ≥ 3,0; GPA științific ≥ 3.0

4. MCAT: punctajul oficial trebuie să fie furnizat. Sunt preferate scorurile ≥ 500

5. Competență în limba engleză, după cum demonstrează: (oricare dintre cele de mai jos îndeplinește cerința de competență engleză)

 • scorul iBT TOEFL (test bazat pe internet) de 91 sau mai mare sau
 • Punctajul general IELTS academic de 6,5 sau mai mare sau
 • 1550 sau mai mare scor EmSAT în limba engleză
 • Scutire pentru vorbitorii nativi de limba engleză care au absolvit un bacalaureat, un master sau un doctorat la o universitate de limbă engleză

6. Cursuri obligatorii necesare (grad de C (sau echivalent) sau mai mare pentru fiecare)

 1. Biologie generală cu laborator - 2 semestre
 2. Chimie generală cu laborator - 2 semestre
 3. Chimie organică cu laborator - 2 semestre sau Chimie organică cu laborator 1 semestru plus Biochimie - 1 semestru
 4. Fizică cu laborator - 2 semestre
 5. Matematică (Algebră universitară sau superioară) - 2 semestre

7. Cursuri recomandate Pre-cerințe (minimum 2 semestre într-una sau mai multe dintre aceste domenii)

 1. Bioetica
 2. Afaceri
 3. Economie
 4. Epidemiologie / statistici
 5. Biologie celulara
 6. Limba străină / suplimentară
 7. genetică
 8. umanistică
 9. Imunologie
 10. Microbiologie
 11. Fiziologie
 12. Psihologie
 13. Stiinte Sociale
 14. Sociologie

8. Experiențe non-academice (preferate)

 1. Sănătate
 2. Cercetare
 3. Conducere organizațională
 4. Serviciu comunitar / voluntariat
 5. Experiență de proiectare, inovație demonstrată / antreprenoriat

9. Studenții pot îndeplini standardele tehnice cu sau fără cazare rezonabilă

Procesul de aplicare

Următoarele documente necesare trebuie scanate într-o formă clară și lizibilă și încărcate în aplicația online:

 1. Copie certificată a certificatelor de licență / master (după caz).
 2. Certificat de echivalență eliberat de Ministerul Educației din Emiratele Arabe Unite pentru solicitanții care au absolvit instituții din afara EAU.
 3. O transcriere oficială care arată scala de clasificare.
 4. Certificat de scor de competență în limba engleză (IELTS, TOEFL sau EmSAT). Rapoartele oficiale de scor TOEFL pot fi trimise direct de către instituția dumneavoastră la Khalifa University de Științe și Tehnologie din Khalifa University folosind codul TOEFL instituțional 0960.
 5. Scorul de admitere la Colegiul Medical (MCAT).
 6. Curriculumul detaliat (CV).
 7. Fotografie în stil pașaport pe un fundal alb.
 8. Pasaport valid. Solicitanții internaționali care au reședința în Emiratele Arabe Unite ar trebui, de asemenea, să încarce o copie clară a vizei EAU valabile.
 9. Cartea de familie (Khulasat Al Qaid - numai pentru solicitanții naționali din Emiratele Arabe Unite).
 10. Cartea de identitate națională valabilă pentru Emiratele Arabe Unite (pentru solicitanții naționali și internaționali care locuiesc în prezent în Emiratele Arabe Unite).
 11. Declarație personală (de la 1000 la 2000 de cuvinte) care descrie:
  1. De ce doriți să urmați o carieră de medic (500 - 1000 Cuvinte) și
  2. De ce doriți să participați la Khalifa University College of Medicine and Health Sciences (500 - 1000 Words).

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.

Solicitanții acceptați trebuie să depună toate documentele lor oficiale înainte de a se înscrie la cursuri. Toate documentele primite de Universitate sunt proprietatea Khalifa University și nu vor fi returnate.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challen ... Citeste mai mult

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challenges facing the UAE’s knowledge economy transformation and our rapidly evolving world. Its world-class faculty and state-of-the-art research facilities provide an unparalleled learning experience to students from the UAE and abroad. The university brings together the best in science, engineering and medicine in the UAE, to offer specialized degrees that can take promising high school graduates all the way to top-rated doctorate degree holders. Citește mai puţin