Doctor în Medicină și Chirurgie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

APLICAți-vă la UniTo pentru anul 2020-2021 la adresa href = "https://apply.unito.it

Faceți clic aici pentru informații despre procedura și termenele de depunere a cererii.

-------------------------------------------------- --------------------

Viața universității în medicină și chirurgie are loc într-un mediu asemănător campusului, cu o integrare puternică a sprijinului, educației și cercetării. O rețea largă de structuri (care include structurile universitare, spitalele, departamentele de urgență, districtele ASL, medicii generaliști și, într-o mai mică măsură, pediatrii) face parte din clerkships o parte foarte importantă și instructivă a curriculumului. Aproape o șesime din ECTS dedicată clerului trebuie să fie obținută prin activități profesionale pe teritoriu; un clerk interprofesional este programat pentru studenții de anul întâi.

Apropierea facilităților educaționale și spitalicești simplifică contactele dintre elevi și personalul didactic, punerea în aplicare a cursurilor integrate și dezvoltarea timpurie a relației pacient-medic prin intermediul clerkelor interprofesionale în primul an. În cadrul acestor clerkships, studenții care alăptează în al treilea an vor îndruma studenții medicali care promovează dezvoltarea colaborării interprofesionale și a muncii în echipă. Unele dintre ECTS clinice sunt anticipate în primii ani, în timp ce unele dintre ECTS preclinice sunt amânate până în anii III-IV-V. "Dorsale Clinica" este un set de lecții concepute pentru a discuta cazurile clinice cu coordonatorii de curs; în fiecare an de la II până la V include o "Dorsale Clinica", care va fi axată pe subiectele cursurilor organizate în anul respectiv. Prezența și accesibilitatea diferitelor grupuri de cercetători calificați permit o mare integrare între didactică și cercetare. Serviciile destinate studenților, printre care se numără programul Erasmus, programul de plasare Erasmus și plasarea locului de muncă, extind oportunitățile de discuție, dobândirea de noi competențe și metode și pentru un prim contact direct cu piața muncii.

132091_ScreenShot2020-03-01at9.44.14PM.pngfotografie amabilitate a University of Turin

Aprobarea acestor inovații este confirmată de raportul ALMALAUREA 2014: 80,2% dintre studenții noștri s-ar reînscrie la același grad de masterat, confirmând tendința din ultimii opt ani, care arată că MD se află pe primul loc în al doilea loc clasament național al preferințelor absolvenților.

Scopul specific al Masterului în Medicină și Chirurgie al University of Turin este de a instrui medicii să-și desfășoare activitățile în contexte naționale și internaționale.

Internaționalizarea se face prin contacte cu profesori din universități străine, care au diferite experiențe profesionale și abordări didactice și prin integrarea noilor abilități medicale, care sunt necesare pentru medici în lumea noastră globalizată.

Cursul de diplomă oferă o viziune multidisciplinară și integrată a problemelor comune ale sănătății și a bolilor, precum și o educație orientată spre prevenirea bolilor și promovarea sănătății. Curriculum-ul se concentrează asupra ființei umane în ansamblu și asupra comunicării în diferite contexte culturale și sociale.

În cei șase ani, cursul este organizat după cum urmează:

 1. Științe de bază, cu o introducere în medicină și participare timpurie la unul dintre programele de stagiu clinic
 2. Morpho-funcționalitatea cunoașterii organismului uman, interacțiunile om-mediu și metodologiile clinice și semiotice
 3. Cunoștințe teoretice și practice legate de sistemele mari din medicina internă
 4. Abordări diagnostice și terapeutice, științe psihiatrice, neurologice și ale simțurilor legate de organe
 5. Medicină maternă-copil și reproducere, medicină internă, oncologie, laborator de diagnosticare și radiologie
 6. Medicină generală și de urgență și chirurgie, sănătate publică, medicină criminalistică și etică profesională

Primii ani de instruire se caracterizează prin numeroase cursuri care integrează disciplinele de bază și clinice și sunt susținute de predare situațională și de instruire, instrumente de simulare avansată și o rețea vastă de programe de stagiu certificat, pentru a asigura contactul timpuriu cu diferite tipuri de studii de caz, patologii , și pacienți.

În anii următori, pentru a oferi o gamă largă de programe profesionale de stagiu, cursul se bazează pe mai multe spitale de predare, instituții de sănătate și cercetare, rețele de urgență, medicii generaliști și pediatri și organizații medicale și umanitare angajate în educație și asistență medicală în Italia și în străinătate.

Acordurile cu ONG-uri internaționale și italiene și organizații non-profit oferă studenților posibilitatea de a efectua programe de internship în domeniul asistenței clinice și sociale pe toate continentele.

Din al doilea an al cursului, în paralel cu planul de studiu, merită studenții interesați de cercetarea științifică să poată accesa programul MD-PhD, care oferă activități suplimentare de formare în cercetare și numeroase beneficii financiare, inclusiv o bursă. (Vezi http://www.medicina-mdphd.unito.it.)

Elevii care nu intră în programul MD-PhD, dar care demonstrează un interes în cercetarea științifică sau clinică vor primi îndrumări dedicate pentru accesul ulterior la doctorat. program, chiar și după al doilea an.

Învățarea metodelor de laborator științifice de bază și a modelelor de expunere în comunitate și în echipă, precede o perioadă de stagiu destinată pregătirii unei teze într-o manieră interdisciplinară și internațională. Totul este orientat spre dezvoltarea și consolidarea competențelor clinice și de cercetare și contribuie la realizarea unui set de competențe așteptat la finalizarea formării.

Competența în limba engleză și în limbile engleză și științifică și alte limbi ale Comunității Europene, precum și oportunitatea de a lucra în străinătate are scopul de a facilita plasarea în mediile internaționale de cercetare și cooperare, precum și în programele de rezidență din afara Italiei.

La finalizarea programului educațional, rezultatele așteptate sunt cele ale unui medic absolvent pregătit în fiecare aspect fundamental al științei medicale, capabil să înceapă pregătirea specializată în orice ramură a medicinei și chirurgiei, să practice medicina într-o varietate de sisteme de sănătate, să să cunoască noi scenarii generate de globalizare și să se ocupe de procesele permanente de învățare și dezvoltare profesională.

132090_ScreenShot2020-03-01at9.44.25PM.pngfotografie amabilitate a University of Turin

Programul de finanțare

Admiterea la ciclul italian de prim ciclu este de obicei supusă cel puțin 12 ani de învățământ secundar.

Studenții care au obținut diploma de școală secundară după o perioadă mai scurtă de 12 ani se pot alătura Programului Fundației: un curs online de un an care oferă 60 de credite constând în principal în limba și cultura italiană și alte subiecte de interes. Studenții internaționali sunt autorizați să participe la întregul program online în țările lor, cu excepția testului final care va avea loc la University of Turin .

Programul Fundației este, de asemenea, deschis pentru o sumă maximă de 30 de credite în limba și cultura italiană pentru studenții al căror an școlar se termină cu șase luni înainte de anul școlar italian și nu sunt obligați să obțină alte credite universitare.

Informații la https://foundationprogramme.unito.it/

Cunoștințe și înțelegere: Rezumat

La sfârșitul antrenamentului, absolventul de Medicină și Chirurgie a dobândit:

 • Cunoașterea aprofundată a bazelor celulare, moleculare și genetice ale patologiilor și terapiilor
 • Înțelegerea și abilitatea de a interpreta anomaliile morfologice și funcționale care se regăsesc în diferite boli
 • Abilitatea de a înțelege mecanismele biologice de bază ale apărării; relația dintre microorganisme și gazdă în infecțiile umane și mecanismele de apărare asociate
 • Cunoașterea ciclului vieții umane și efectele creșterii, dezvoltării și îmbătrânirii asupra individului, familiei și comunității de referință;
 • Interpretarea epidemiologiei, a economiei de sănătate și a bazelor de gestionare a sănătății, în special în lumina globalizării
 • Un studiu aprofundat privind starea sănătății internaționale și a tendințelor globale în materie de morbiditate și mortalitate a bolilor cronice majore din punct de vedere social, având în vedere impactul migrației, comerțului. și factorii de mediu asupra sănătății și rolul organizațiilor internaționale în domeniul sănătății

Absolvent al Facultății de Medicină și Chirurgie:

 • Identifică principalii factori de risc pentru sănătate și boală și interacțiunea dintre oameni și mediul lor fizic, social și cultural
 • Execută corect strategiile adecvate de diagnosticare și terapeutică, pentru a proteja viața și știe cum să aplice principiile medicinei bazate pe dovezi
 • Gestionează pacienții într-un mod eficient, eficient și etic, prin promovarea sănătății și prevenirea bolilor
 • Recunoaște necesitatea unei responsabilități colective în intervențiile de promovare a sănătății, care necesită o cooperare strânsă cu populația, precum și necesitatea unei abordări multidisciplinare, inclusiv a cadrelor medicale și a colaborării intersectoriale și internaționale
 • Folosește în mod corespunzător datele de supraveghere locală și demografia regională și națională și epidemiologia în deciziile de sănătate
 • Implementează, deja la începutul activității profesionale, intervenții biochimice majore, activități farmacologice, chirurgicale, psihologice, sociale și orice altă activitate necesară, în boli acute și cronice, reabilitare și tratamente de tip final
 • Dezvoltă și aplică idei originale, în contextul cercetării biomedicale și translaționale
Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all discipline ... Citeste mai mult

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all disciplines. It is an integral part of the community, acting for reviving urban and suburban areas, promoting cultural interaction, social integration and development, encouraging dialogue and insight into current realities. Citește mai puţin