Doctor în Medicină și Chirurgie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Cursul de medicină și chirurgie va avea un profil experimental, axat, pe de o parte, pe utilizarea instrumentelor și conținutului didactic al disciplinelor de bază, caracterizate printr-o valoare științifică puternică; pe de altă parte, la o interacțiune timpurie cu clinica, de asemenea prin lecții și activități comune, pentru a realiza rapid conceptele de bază în contextul binomului bolii de sănătate. O atenție specială acordată formării studenților, de asemenea, în domeniile comunicativ-comportamental și bioetic, precum și în principiile managementului sănătății și sănătății globale, va permite realizarea unei pregătiri educaționale îmbogățite, esențială pentru noul profil profesional al personalului medical care ar putea fi utile în Europa și în străinătate, precum și în Italia, de exemplu în contextul intervențiilor asupra populațiilor multiculturale sau în contextul unor interacțiuni frecvente cu alte țări.

Structura cursului

Cursul are o durată de 6 ani, timp în care studentul trebuie să obțină un total de 360 ECTS, dintre care 60 sunt stagii profesionale care sunt deja acordate din primul an al cursului.
Elevii își pot personaliza planul de studiu cu activități educaționale elective de interes special pentru un total de 8 ECTS.

Oportunități de carieră

Principalele oportunități de angajare pentru medici sunt reprezentate de posibilitatea de a-și desfășura activitatea în domeniul medicinii generale, în spitale și în centre publice și private specializate, naționale și internaționale, precum și posibilitatea de a efectua activități de sănătate activități de cercetare sau cercetare în centre universitare, institute de cercetare publice și private.

Cerințe de intrare

Gradul de ciclu unic prevede un număr programat de studenți, programat la nivel național, iar accesul acestuia este guvernat de decretul ministerial.

Numărul de posturi atribuite, data testului de admitere, conținutul și procedurile de selecție sunt definite anual prin decret ministerial și sunt indicate în anunțul de admitere.

De asemenea, anunțul de admitere raportează cunoștințele și aptitudinile definite anual prin decret ministerial și nivelul de competență în limba engleză.

Pentru a fi admis, este necesară o diplomă de liceu secundar sau altă calificare recunoscută.

Candidații trebuie să treacă un examen de admitere în limba engleză (IMAT) și pot proceda la înregistrarea în funcție de pozițiile disponibile, clasarea și realizarea unui scor minim definit de testul de admitere.

Cerințe de limbă

Competența engleză este recunoscută automat pentru vorbitorii nativi. Pentru studenții non-nativi din engleză, nu este necesară nicio certificare deoarece termenii științifici și tehnici utilizați în testul de acces al cursului (IMAT) sunt considerați mai mari decât nivelul de competență B2 necesar pentru studenții care doresc să urmeze cursul de Medicină și Chirurgie.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Padova is one of Europe’s oldest and most prestigious seats of learning; it is a multi-disciplinary university that aims to provide its students with both professional training and a ... Citeste mai mult

The University of Padova is one of Europe’s oldest and most prestigious seats of learning; it is a multi-disciplinary university that aims to provide its students with both professional training and a solid cultural background. A qualification from the University of Padova is a symbol of having achieved an ambitious objective, one that is recognised and coveted by both students and employers alike. Citește mai puţin