Doctor în Biochimie și Pathobiochemie

Generalități

Programul de descriere

Biochimia și pathobihimia se ocupă în principal de problemele biochimice și moleculare biologice ale biomacromoleculelor, adică de proteinele și enzimele, lipidele și acizii nucleici, precum și de substanțele lor structurale și alte substanțe moleculare importante în sistemele nutritive.

Scopul studiului clarifică, de asemenea, metabolismul reciproc al substanțelor și rolul lor în reglarea proceselor de viață, cum ar fi hormonii, neurotransmițătorii, factorii de creștere, receptorii, anticorpi, moleculele de semnal etc. Un domeniu foarte important este și cercetarea membranelor biologice, , componentele sub-celulare, transformările energetice, matricea extracelulară și rolul celorlalți mesageri în reglarea celulelor. Cercetarea sa axat pe rolul radicalilor liberi în ceea ce privește acțiunea lor ca mutageni, pe cercetarea altor agenți toxici pentru acizi nucleici și biomemembre și pe cercetarea carcinogenezei și aterogenesisului. Domeniul metodologic necesită cunoașterea tehnicilor fundamentale și caracterizarea funcțională a separării și funcționale a biomacromoleculelor, precum și a componentelor biochimice moleculare mici ale celulelor și fluidele corporale sau tehnicile de biologie moleculară sau cultivarea culturilor de celule și țesuturi.

Acest program de studiu se concentrează pe monitorizarea și determinarea substraturilor și produselor metabolismului normal și patologic, a tulburărilor metabolice ereditare și dobândite și asupra menținerii unui mediu intern constant al organismului. Biochimia și patobiochemia formează tranziții ușoare la biologia moleculară, precum și la o serie de discipline de bază și clinice, în special pentru biochimie clinică, cu care coincide în mare măsură.

Programul de studiu se desfășoară în colaborare cu Institutul de Genetică Moleculară, Institutul de Fiziologie și Institutul de Chimie Organică și Biochimie al Academiei de Științe din Republica Cehă.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

  • Programul de studii masterat completat, adică depunerea unei copii certificate a diplomei universitare sau a nostrificării învățământului universitar, până la 30 septembrie 2019.
  • Prezentarea formularului de candidatură, inclusiv toate exemplarele relevante, adică CV-ul, referința profesională, primirea plății taxei de admitere până la 30 aprilie 2019
  • Prezentarea proiectului de disertație până la data de 30 aprilie 2019
  • Finalizarea cu succes a examenului, care se bazează pe cunoștințe adecvate în domeniul științific ales.

Examenele de admitere iau forma unui interviu pe tema doctoratului. Teză, care demonstrează aptitudinile tehnice ale solicitantului pentru un program de doctorat și abilitatea de a lucra cu literatura de specialitate străină. Proiectul este evaluat de comitetul de experți.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Lecturile sunt recomandate de supervizorii potențiali individuali și se bazează pe aspectele profesionale ale tezei de doctorat și ale disciplinei specifice alese. În special, monografii și reviste respectate IF. Literatura și resursele sugerate pot fi văzute în profilurile supraveghetorilor specifici.


Informații suplimentare pe site-ul Academiei de Științe a Republicii Cehe: http://dspb.avcr.cz


Perspectiva de carieră

Doctorat (doctorat) Biochimie și pathobihimie se ocupă de caracterizarea moleculară biologică a biomacromoleculelor și blocurile lor de bază în domeniul sănătății și bolilor, elucidarea metabolismului lor reciproc, rolul în reglarea proceselor fiziologice și a tulburărilor lor. O arie importantă este și cercetarea membranelor biologice, a compartimentelor subcelulare (organele), a fluxului energetic, a matricei extracelulare și a rolului celorlalți mesageri în reglementările celulare. Programul este, de asemenea, preocupat de rolul radicalilor liberi în legătură cu cancerogeneza și aterogeneza. Este strâns legată de biologie moleculară și genetică și de multe ramuri de bază și clinice ale biomedicinei, esp. la biochimia clinică. Durata standard de studiu este de patru (4) ani.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Citeste mai mult

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Citește mai puţin