Diploma de fitoterapie

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

  • Ediția față-în-față: din septembrie 2018 până în iunie 2019
  • Ediție online: din octombrie 2018 până în iulie 2019
  • Durata: 10 luni

În Spania avem două mari târguri ale sectorului terapiilor naturale, cum ar fi Expo EcoSalud și BioCultura; precum și de la Infarma din Madrid și Barcelona. An de an numărul participanților în calitate de expozanți crește, datorită interesului crescut al tinerilor și al familiilor pentru o dietă mai sănătoasă și o îngrijire medicală mai sănătoasă cu mai puține medicamente. Dovada acestui fapt este creșterea numărului de companii din sectoarele alimentar, nudist și farmaceutic care oferă produse de piață care coexistă cu această nouă filozofie a vieții sănătoase și sănătoase și, în același timp, rețelele de televiziune din Spania transmit programe care promovează o viață sănătos.

În Spania vedem tot mai multe farmacii, medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății și parasanitarios promovează utilizarea plantelor medicinale ca o completare sau, în unele cazuri, substituturile medicamentelor convenționale prin studii empirice care demonstrează în multe cazuri reducerea efectelor colaterale care pot provoca alte probleme complementare. Este deja foarte frecvent să găsim în farmacii și centrele comerciale centre cum ar fi valerian, ciulin de lapte, menta, turmeric, păpădie etc. că prin capsule, perfuzii sau ca mirodenii pot fi folosite pentru uz zilnic. Este tot mai frecventă găsirea de programe universitare oferite de universități spaniole, cum ar fi Universitatea din Barcelona, ​​printre altele.

Plantele medicinale constituie o piață de o actualitate enormă, deoarece consumul lor este ridicat, iar vânzările produse sunt atât de mari încât necesită o piață a forței de muncă a specialiștilor care își dirijează eforturile spre o mai bună cunoaștere a plantelor medicinale și, bineînțeles, beneficiile și riscurile care pot rezulta din consumul lor. Conform datelor din anul 2002 în Spania, Farmacia reprezintă aproximativ 40% din vânzările de produse fitoterapeutice. Aceste vânzări cresc de la 8% la 10% față de anul precedent, în timp ce cele care corespund herbalistului / magazinelor mari scad sau rămân stabile, potrivit datelor privind creșterea IMS din Europa.

În restul Europei, unde piața plantelor medicinale este mult mai dezvoltată, creșterea vânzărilor este estimată la aproximativ 3% pe an. Germania este țara cu cel mai mare număr de vânzări de produse fitoterapeutice (33% din totalul vânzărilor OTC), iar cel mai mic procent (14%) corespunde Belgiei. (Sursa: Consiliul General al Asociațiilor Oficiale ale Farmacistului).

Puteți aplica pentru validarea creditelor pentru Masterat în Naturopatie și Parafarmacie (60 ECTS) sau pentru gradul universitar de experți în dieteoterapie naturopatică și medicină pe bază de plante (30 ECTS), și pentru gradul universitar de experți în fitoterapie (24). ECTS); atâta timp cât cerințele de admitere ale fiecărui titlu sunt îndeplinite.

cerinţe de acces

a) Studenții cu diplomă universitară (diplomă, licență sau diplomă în orice domeniu de cunoaștere): să furnizeze o fotocopie certificată a titlului sau, în lipsa acesteia, o fotocopie certificată sau originală a plății taxelor pentru eliberarea diplomei. Pentru studenții provenind dintr-o țară care nu este membră a Tratatului de la Bologna, trebuie să furnizeze titlul sau certificatul de absolvire a studiilor cu apostila fagului.

b) Studenții fără diplomă universitară: profilul candidatului va fi evaluat de un comitet academic pentru a decide dacă studentul este admis sau nu la program.

adresată

Acest program academic este destinat celor interesați să se alăture terapiilor naturale ca instrument de lucru într-o consultare.

Destinat absolvenților de facultăți în domeniul sănătății (medicină, farmacie, fizioterapie, asistență medicală, psihologie, nutriție și dietetică, printre altele); precum și a altor absolvenți de studii superioare care doresc să introducă cunoștințele despre plantele medicinale ca o completare a competențelor lor, cum ar fi cazul absolvenților de științe sportive.

De asemenea, se adresează profesioniștilor din ciclurile de pregătire de nivel mediu și superior din domeniul dietetică și nutriție și al sănătății. Direcționate și pentru acei oameni care nu pot acredita studii reglementate și oficiale și că, printr-un interviu anterior cu tutorele studiilor, evaluează posibilitatea de a dezvolta programul astfel încât, în final, universitatea să fie soluționată definitiv.

oportunităţi de carieră

Lucrări în centre de terapie naturală, policlinici cu personal medical, centre de wellness, centre de reabilitare, spații de relaxare, săli de sport, spa-uri, operatori de turism, cum ar fi nave de croazieră, hoteluri. În clinicile estetice, în reședințe sau centre de zi pentru persoanele în vârstă. Industria prelucrării alimentelor. Consultanta-consultanta in domeniul alimentar, nutritional si dietetica. Cantine colective, servicii de catering, hoteluri, centre de zi, școli, reședințe pentru persoanele în vârstă. Sălile și clinicile estetice și imaginea personală. Centrele pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor de alimentație (anorexia nervoasă, bulimia nervoasă, consumul de chef ...). În parafarmacie, farmacii și instituții dietetice, pe lângă suprafețe mari.

Obiective și competențe

Introduceți lumea minunată a botanicii pentru a afla utilitatea terapeutică a plantelor și pentru a distinge cele de natură toxică, precum și forma lor de aplicare într-un program corect de sănătate, adaptat fiecărei modificări organice și individualității persoanei.

Pregătiți elevul cu cunoștințe profunde și specifice despre plantele medicinale, pe baza celor mai recente validări științifice și a utilizării terapeutice empirice.

Studiați aplicația, gradul de toxicitate și sinergiile pozitive și negative dintre aceleași plante și alte tehnici pentru a putea utiliza drogul din plante în mod adecvat pentru a stimula, sprijini și reglementa calitatea vieții dintr-o abordare holistică naturopatică.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela q ... Citeste mai mult

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela que te ofrezca una sólida formación para tu futuro profesional.» Citește mai puţin
Barcelona , Spania Online + 1 Mai mult Mai Puțin