Diplomă de optician

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Programul Optician are o durată de doi ani și îi antrenează pe studenți să fie în fruntea practicii de îngrijire a ochilor, lucrând ca parte a unei echipe multidisciplinare de îngrijire a vederii. Studenții vor studia patologia oculară, refractarea și farmacologia, precum și aspectele de afaceri și de vânzare cu amănuntul ale profesiei. Aplicarea teoriei va fi demonstrată prin competențe clinice care se concentrează pe refracție, umplerea ochelarilor și prescripțiile lentilelor de contact, asigurând o potrivire adecvată și determinând nevoile ochelarilor clienților. Aceste abilități, împreună cu abilitățile comerciale și de vânzare cu amănuntul, vor fi exersate și demonstrate într-un mediu dinamic, centrat pe pacient.

visual, visual test, vision

Cariera ta

Absolvenții acestui program pot găsi munca ca opticieni în magazinele de vânzare cu amănuntul optic sau într-o varietate de alte setări medicale conexe.

Succesul studenților

 • Studenții cu note secundare sau post-secundare superioare au de obicei un succes mai mare în programele SAIT.
 • Studenții care au succes în acest program au abilități eficiente de comunicare în engleză.
 • Practicienii din domeniul sănătății sunt orientați în detaliu în îngrijirile pe care le oferă și le place să lucreze într-un mediu de echipă.
 • Interesul pentru știință, sănătate și tehnologie este esențial pentru succesul acestui program.

Credențe și acreditare

După finalizarea cu succes a acestui program, absolvenții li se va acorda o diplomă de optician SAIT.

În plus, absolvenții vor fi pregătiți să conteste examenul Asociației Naționale a Regulatorilor Opticieni din Canada (NACOR) și să obțină o licență dublă, atât ca optician dispensator, cât și ca montator pentru lentile de contact.

Acreditare

Programul Optician oferit de SAIT este aliniat competențelor evidențiate de Asociația Națională a Regulatorilor Opticieni din Canada (NACOR) și va căuta acreditarea cu Acreditare Canada începând cu 2020/21.

134690_rr2592-1101_FLT0204.jpgSAIT / SAIT

Admitere și selecție

 • Începutul toamnei 2020: cererile sunt acceptate începând cu 8 februarie 2020.

Informatie cheie

 • Date de început: 8 septembrie 2020
 • Durata: 2 ani
 • Pregătire și taxe pe an:
  • Anul 1: 10.722 dolari (intern) / 24.605 dolari (internațional)
  • Anul 2: 10.722 USD (intern) / 23.930 USD (internațional)
   * Pregătirea, taxele, cărțile și costurile de aprovizionare pot fi modificate
Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 20 ... Citeste mai mult

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 200 companies annually. SAIT students study within eight academic schools — Business, Construction, Energy, Health and Public Safety, Hospitality and Tourism, Information and Communications Technologies, Manufacturing and Automation and Transportation. Hands-on learning in unique labs and classrooms, solution-focused research and enterprising collaborations with industry partners ensure SAIT students are career-ready when they graduate. Citește mai puţin