Diplomă în terapia dietei Naturopatice

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere


  • Ediția față-în-față: din ianuarie 2019 până în iulie 2019
  • Ediție online: din ianuarie 2019 până în iulie 2019
  • Durata: 7 luni

prezentare

Terapia cu dietă este terapia bazată pe prevenirea și ameliorarea bolilor sau eliminarea simptomelor lor, prin alimentele pe care le consumăm sau pe cele pe care le eliminăm din dietă. Nu numai că trebuie să țineți cont de proprietățile nutriționale, trebuie să luăm în considerare și manipulările și procesele la care se supune alimentele, precum și metodele de cultivare sau îmbătrânire a plantelor sau animalelor pe care le ingerăm.

De la preistorie, animalele au fost în măsură să reglementeze consumul de alimente pentru corectarea dezechilibrelor în sănătate sau pentru atenuarea simptomelor, un exemplu în acest sens îl găsim în animalele noastre de companie, care prin "instinct" sunt curățate prin mănâncarea anumitor plante sau făcând post, când se simt prost. Oamenii nu au pierdut deloc acest instinct, problema este că noi nu ascultăm organismul nostru, care nu a simțit la un moment dat respingerea pentru un aliment, a luat-o și, ulterior, a fost greșit sau în anumite ocazii aveți trebuie să bei, ceva dulce sau sărat. Terapia cu dietă este folosită foarte frecvent de medicina alopată, și aproape întotdeauna, în medicina holistică, deși nu întotdeauna cu aceleași criterii.

Dieteoterapia în medicina alopată folosește terapia dietei întotdeauna sub fundația și cunoștințele științifice ale momentului. Aceste fundații științifice sunt dinamice și variază în funcție de noile cunoștințe pe care le aduce știința. Exemplele utilizării terapiei dieta prin medicina alopată sunt cunoscute de toată lumea, din dieta "moale", care se pronunță în cazul problemelor gastro-intestinale, prin dieta pentru diabet, eliminarea glutenului pentru celiaci sau pur și simplu diete bogate în fier pentru anemie. Exemplele de aplicare a regimului dietetic prin medicina alopată sunt foarte numeroase, cu o bază și rezultate pe care nimeni nu le poate judeca. Ea tinde spre o abordare "mecanică" bazată pe ingestia de droguri, cu conceptul; că pentru aceleași simptome, același tratament, vindecarea părții individului bolnav.

Terapia prin terapie în terapiile holistice , spre deosebire de medicina alopată, terapiile holistice nu numai că iau în considerare cunoștințele științifice, ci și experiența, legile naturii și energiile subtile pe care organismele vii Ei au în sine. Terapeuții terapeutici nu numai că iau în considerare proprietățile fizice ale alimentelor, pe lângă componentele nutriționale pe care le oferă, proprietățile terapeutice, manipularea, cultura și procesele de creștere și prepararea alimentelor care urmează a fi consumate sunt, de asemenea, evaluate . Pentru aceste terapii holistice se ia în considerare denaturarea care apare în anumite forme de preparare sau conservare a alimentelor, cum ar fi, de exemplu, utilizarea de microunde, prăjite sau afumate. Terapiile holistice iau în considerare, de asemenea, procesele care se desfășoară pentru recoltă, folosind produsele obținute în mod natural fără utilizarea produselor chimice, produse care nu contribuie cu nimic pozitiv când sunt ingerate lângă alimente. Majoritatea acestor principii sunt recunoscute din ce în ce mai mult de știința oficială aprobată de oamenii de știință. Un exemplu în acest sens îl reprezintă studiile privind proteinele produse în manipularea și prepararea alimentelor și modul în care acestea pot fi cauzele multor boli cronice, boli care în prezent par să crească exponențial.

Pe scurt, atât medicina alopatică, cât și cea holistică, se bazează pe alimente sănătoase și recurg la alimente ca o formă de prevenire, vindecare sau eliminare a simptomelor bolilor.

cerinţe de acces

a) Studenții cu diplomă universitară (diplomă, licență sau diplomă în orice domeniu de cunoaștere): să furnizeze o fotocopie certificată a titlului sau, în lipsa acesteia, o fotocopie certificată sau originală a plății taxelor pentru eliberarea diplomei. Pentru studenții provenind dintr-o țară care nu este membră a Tratatului de la Bologna, trebuie să furnizeze titlul sau certificatul de absolvire a studiilor cu apostila fagului.

b) Studenții fără diplomă universitară: profilul candidatului va fi evaluat de un comitet academic pentru a decide dacă studentul este admis sau nu la program.

adresată

Acest program academic este destinat celor interesați să se alăture terapiilor naturale ca instrument de lucru într-o consultare. Destinat absolvenților de facultăți în domeniul sănătății (medicină, farmacie, fizioterapie, asistență medicală, psihologie, nutriție și dietetică, printre altele); precum și a altor absolvenți de studii superioare care doresc să introducă cunoștințele despre plantele medicinale ca o completare a competențelor lor, cum ar fi cazul absolvenților de științe sportive. De asemenea, se adresează profesioniștilor din ciclurile de pregătire de nivel mediu și superior din domeniul dietetică și nutriție și al sănătății. Direcționate și pentru acei oameni care nu pot acredita studii reglementate și oficiale și că, printr-un interviu anterior cu tutorele studiilor, evaluează posibilitatea de a dezvolta programul astfel încât, în final, universitatea să fie soluționată definitiv.

oportunităţi de carieră

Lucrări în centre de terapie naturală, policlinici cu personal medical, centre de wellness, centre de reabilitare, spații de relaxare, săli de sport, spa-uri, operatori de turism, cum ar fi nave de croazieră, hoteluri. În clinicile estetice, în reședințe sau centre de zi pentru persoanele în vârstă. Industria prelucrării alimentelor. Consultanta-consultanta in domeniul alimentar, nutritional si dietetica. Cantine colective, servicii de catering, hoteluri, centre de zi, școli, reședințe pentru persoanele în vârstă. Sălile și clinicile estetice și imaginea personală. Centrele pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor de alimentație (anorexia nervoasă, bulimia nervoasă, consumul de chef ...). În parafarmacie, farmacii și instituții dietetice, pe lângă suprafețe mari.

Obiective și competențe

Acest program academic este destinat celor interesați să se alăture terapiilor naturale ca instrument de lucru într-o consultare. Direcționate la absolvenți de studii superioare în domeniul științelor medicale (medicină, fizioterapie, asistență medicală, psihologie, nutriție și dietetică), precum și alți absolvenți de studii universitare, cum ar fi absolvenții de științe sportive care doresc să aibă o bază de tratament dieta naturist, și pentru profesioniștii din domeniul formării profesionale medii și superioare din domeniul dietetic, care vizează și acei oameni care nu pot acredita studii reglementate și oficiale și care, printr-un interviu anterior cu tutorele studiului, evaluează posibilitatea să dezvolte programul pentru o experiență profesională minimă de doi ani, chiar dacă nu este în acest domeniu profesional.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela q ... Citeste mai mult

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela que te ofrezca una sólida formación para tu futuro profesional.» Citește mai puţin
Barcelona , Spania Online + 1 Mai mult Mai Puțin