Diplomă în nutriția ortomoleculară

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

  • Ediția față-în-față: din septembrie 2018 până în iunie 2019
  • Ediție online: din octombrie 2018 până în iulie 2019
  • Durata: 10 luni

În Spania avem două mari târguri ale sectorului terapiilor naturale, cum ar fi Expo EcoSalud și BioCultura; precum și de la Infarma din Madrid și Barcelona. An de an, numărul participanților în calitate de expozanți crește, datorită interesului crescut al tinerilor și familiilor pentru o dietă mai sănătoasă și o îngrijire medicală mai sănătoasă fără efecte secundare. Dovada acestui fapt este creșterea numărului de companii din sectoarele alimentar, nudist și farmaceutic care oferă produse de piață care coexistă cu această nouă filozofie a vieții sănătoase și sănătoase și, în același timp, rețelele de televiziune din Spania transmit programe care promovează o viață sănătos.

Terapia ortomoleculară nu este o terapie nouă. Cuvântul oromolecular a fost folosit pentru prima dată de Linus Pauling, dublul Premiu Nobel în chimie în 1954 și pacea în 1962. Pauling a fost unul dintre primii care descriu structura ADN-ului și a definit medicina ortomoleculară ca o modalitate de a "conserva sănătatea și trata bolile prin administrarea cantității optime de molecule care sunt necesare pentru organism. " Pe de altă parte, dr. Kousmine a început să lucreze la suplimentele nutritive în 1949 cu pacienți cu scleroză multiplă, cancer, poliartrita cronică ...

După două decenii, a fost creată asociația medicală Kousime International și apoi Fundația Kousmine, care integrează medici de prestigiu. Jean Seignalet, doctor în medicină, este autorul a peste două sute de publicații în reviste medicale majore în engleză și franceză și autor al cărții Food, al treilea medicament. El a dezvoltat o întreagă strategie aplicată cu succes mii de pacienți, bazată pe corecția alimentelor și pe furnizarea simultană de nutrienți esențiali. Dacă ne bazăm pe sondajul Enide realizat de Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară, putem vedea că populația spaniolă este suprasolicitată, dar în același timp subnutriată, cu deficiențe ale anumitor substanțe nutritive esențiale și, prin urmare, în funcție de cazuri, este necesar să se furnizeze suplimente nutritive specifice . Ori de câte ori se stabilesc recomandările nutriționale și suplimentele nutritive, acestea trebuie individualizate și ar trebui făcute, după cum explică Asociația Spaniolă de Nutriție Ortomoleculară (Aentoc) , printr-un diagnostic și o evaluare individuală a fiecărei persoane. Pe baza unor analize specifice, se determină deficiențe și deficiențe nutriționale, astfel încât profesionistul poate recomanda suplimentele nutriționale pe care fiecare persoană le are nevoie.

Prin urmare, acest program dorește ca oamenii să dezvolte aceeași dobândi unele cunoștințe despre terapia orthomolecular pentru a satisface efectele sale pozitive și contraindicații în funcție de persoana care se considera ca farmaciile din ce în ce și drogherii oferă aceste suplimente nutritive.

Puteți aplica pentru validarea creditelor pentru gradul de masterat în Naturopathy și Parapharmacy (60 ECTS), pentru gradul universitar de experți în terapia diuretică naturopatică și nutriție ortomoleculară (30 ECTS), sau pentru gradul universitar de experți în nutriția ortomoleculară ( 24 ECTS); atâta timp cât cerințele de admitere ale fiecărui titlu sunt îndeplinite.

cerinţe de acces

a) Studenții cu diplomă universitară (diplomă, licență sau diplomă în orice domeniu de cunoaștere): să furnizeze o fotocopie certificată a titlului sau, în lipsa acesteia, o fotocopie certificată sau originală a plății taxelor pentru eliberarea diplomei. Pentru studenții provenind dintr-o țară care nu este membră a Tratatului de la Bologna, trebuie să furnizeze titlul sau certificatul de absolvire a studiilor cu apostila fagului.

b) Studenții fără diplomă universitară: profilul candidatului va fi evaluat de un comitet academic pentru a decide dacă studentul este admis sau nu la program.

adresată

Acest program academic este destinat celor interesați să se alăture terapiilor naturale ca instrument de lucru într-o consultare.

Destinat absolvenților de facultăți în domeniul sănătății (medicină, farmacie, fizioterapie, asistență medicală, psihologie, nutriție și dietetică, printre altele); precum și a altor absolvenți de studii superioare care doresc să introducă cunoștințele despre plantele medicinale ca o completare a competențelor lor, cum ar fi cazul absolvenților de științe sportive. De asemenea, se adresează profesioniștilor din ciclurile de pregătire de nivel mediu și superior din domeniul dietetică și nutriție și al sănătății.

Direcționate și pentru acei oameni care nu pot acredita studii reglementate și oficiale și că, printr-un interviu anterior cu tutorele studiilor, evaluează posibilitatea de a dezvolta programul astfel încât, în final, universitatea să fie soluționată definitiv.

oportunităţi de carieră

Lucrări în centre de terapie naturală, policlinici cu personal medical, centre de wellness, centre de reabilitare, spații de relaxare, săli de sport, spa-uri, operatori de turism, cum ar fi nave de croazieră, hoteluri. În clinicile estetice, în reședințe sau centre de zi pentru persoanele în vârstă. Industrii de prelucrare a alimentelor și producători de laboratoare de suplimente nutritive. Consultanță consultanță în domeniul alimentar, alimentației și dietetică. Cantine colective, servicii de catering, hoteluri, centre de zi, școli, reședințe pentru persoanele în vârstă. Sălile și clinicile estetice și imaginea personală. Centrele pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor de alimentație (anorexia nervoasă, bulimia nervoasă, consumul de chef ...). În parafarmacie, farmacii și instituții dietetice, pe lângă suprafețe mari.

Obiective și competențe

Obiectivul general este obținerea de cunoștințe suficiente pentru a putea elabora din bază, care va fi o dietă corectă, sprijinul necesar cu suplimente nutritive în doze mari și, dacă este necesar, pentru a obține nivelurile nutriționale optime necesare unei persoane pentru prevenirea sau tratarea patologii. Pentru aceasta, va fi necesar să se identifice, pe de o parte, sindroamele obișnuite ale deficiențelor nutriționale și, pe de altă parte, să se cunoască funcția organismului uman al fiecăruia dintre nutrienții menționați mai sus, indicațiile potențiale ale utilizării sale ca supliment alimentar, de aport recomandat, interacțiuni, precauții și contraindicații, dacă este cazul.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela q ... Citeste mai mult

«Si te gusta el sector de la salud, asistir a personas para prevenir y tratar patologías, la investigación o cualquier actividad relacionada con las terapias naturales, debes formarte en una escuela que te ofrezca una sólida formación para tu futuro profesional.» Citește mai puţin
Barcelona , Spania Online + 1 Mai mult Mai Puțin