Curs postuniversitar în anatomie și disecția extremității inferioare

Generalități

Programul de descriere

Motive pentru a face cursul

 • Este un curs postuniversitar cu o proporție mare de ore practice care va fi dezvoltat în laboratorul de anatomie. Va funcționa în grupuri mici.
 • Toți studenții vor avea exemplare pentru practicarea disecției prin planuri în fiecare dintre regiunile de studiu.
 • Studenții vor avea preparate anatomice care servesc ca ghid pentru disecție, precum și sprijinul tutorilor specializați în anatomia umană.Ankle and Ligaments Nino Liverani / Unsplash

Cine este pentru asta?

 • Locuitorii medicali interni (din primul an) de specialități chirurgicale interesate de aprofundarea cunoștințelor anatomice aplicate chirurgiei membrelor inferioare și dezvoltării abilităților de disecție: chirurgie ortopedică și traumatologie, chirurgie plastică și reconstructivă, chirurgie vasculară.
 • Specialiștii medicali ai acestor specialități chirurgicale care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele anatomice și tehnica de disecție.
 • Alte discipline ale științelor sănătății cu interes în îmbunătățirea cunoștințelor anatomice și tehnicii de disecție a membrului inferior.

cerinţele de admitere

 • Absolvenți sau absolvenți în Medicină.
 • Locuitori și specialiști în: chirurgie ortopedică și traumatologie, chirurgie plastică și de restaurare și chirurgie vasculară.
 • Alte grade în științele sănătății cu interes profesional în anatomia și disecția membrului inferior: fizioterapie, osteopatie, chiropractică.

prezentare

Cursul postuniversitar în anatomie și disecția extremității inferioare este destinat unei pregătiri complementare și specifice, utile atât pentru practica profesională a anumitor specialități chirurgicale, cât și pentru îmbunătățirea practicii și pregătirea tehnică necesară în anumite profesii de științe ale sănătate în care sunt necesare cunoștințe profunde și o înțelegere a anatomiei și a relațiilor topografice.

Cursul își propune să îmbunătățească și să accelereze curba de învățare a specialităților chirurgicale care necesită o cunoaștere aprofundată a anatomiei umane a membrului inferior, cum ar fi chirurgia ortopedică și traumatologia, chirurgia plastică și reconstructivă și chirurgia vasculară. De asemenea, se urmărește oferirea unei posibilități de formare continuă în anatomie profesiilor în care, pe de o parte, aceste cunoștințe sunt esențiale în practica profesională și, pe de altă parte, nu au acest tip de pregătire practică și aplicată, cum ar fi fizioterapie, osteopatie sau chiropractică.

Cursul, eminamente practic, este predat sub abordarea anatomoclinică a cadrelor didactice de specialitate în anatomia umană. Sunt încorporate ședințe teoretice care să ghideze elevul în recunoașterea și localizarea structurilor anatomice care ar trebui să funcționeze pe parcursul ședințelor. Se dorește să răspundă cererii de formare continuă care, în domeniul anatomiei chirurgicale și anatomiei aplicate, continuă să solicite atât specialități medicale și chirurgicale, cât și alte profesii ale științelor sănătății, atât din domeniul nostru de asistență medicală, cât și din alte țări din jurul nostru. .

obiective

 • Îmbunătățirea cunoașterii anatomiei regionale și topografice a membrului inferior.
 • Aprofundarea cunoașterii precise a anatomiei topografice și a relațiilor vasculonervioase în diferitele regiuni topografice ale membrului inferior folosind tehnica de disecție anatomică.
 • Dezvolta abilități utile și abilități practice pentru tehnici de chirurgie la nivelul membrului inferior.
 • Dezvoltați abilități în tehnica disecției anatomice a membrului inferior.

oportunităţi de carieră

 • Majoritatea studenților care urmează acest antrenament vor avea acces la o activitate de formare care ar trebui să îmbunătățească curba de învățare a tehnicilor chirurgicale pe care ulterior le aplică în practica profesională. Acest curs va completa pregătirea lor de specialitate și va permite studenților să se confrunte cu diferitele intervenții chirurgicale și tehnici care trebuie aplicate zilnic în sala de operație.
 • Studenții altor specialități nechirurgicale vor dobândi cunoștințe foarte utile pentru înțelegerea patologiilor membrului inferior și pentru dezvoltarea abilităților și abilităților practice care vor îmbunătăți rezultatele practicii profesionale.
 • În cazul studenților din afara statului, acest tip de pregătire în anatomie aplicată se bucură de o mare recunoaștere în sistemele lor de sănătate.

Curriculum

 • Sesiunea 1: 16.01.2020: Disecția plexului lombar, peretele abdominal posterior, fosa iliacă, articulația sacroiliacă și axa vasculară iliacă externă.
 • Sesiunea 2: 23.01.2020: Disecția regiunii gluteale, a spațiilor suprapiriforme și a infrapiriformului, a pachetului vasculonerviosus gluteal superior și inferior; nervul sciatic Disecția spatelui coapsei.
 • Sesiunea 3: 30/01/2020: Disecția regiunii inguinocrurale și a triunghiului femural. Compartimentele anterioare și medii ale coapsei. Nervul femural și obturator. Axa vasculară femurală
 • Sesiunea 4: 06/02/2020: Disecția articulației șoldului.
 • Sesiunea 5: 13/02/2020: Regiunea Popliteală. Axa vasculară popliteală. Nervul tibial Nervul peroneal comun
 • Sesiunea 6: 20.02.2020: Articulația genunchiului.
 • Sesiunea 7: 27/02/2020: Aspectul anterior și lateral al piciorului. Retinaculum și peroneu extensor. Axa vasculară tibială anterioară. Nervul peroneal profund
 • Sesiunea 8: 03/05/2020: Partea din spate a piciorului. Retinacul flexor Axa vasculară tibială posterioară. Nervul tibial
 • Sesiunea 9: 03/12/2020: Latura dorsală a piciorului, articulației gleznei și articulației subastragaline.
 • Sesiunea 10: 19/03/2020: Fața plantară a piciorului. Celulele plantare. Axele vasculonerviale laterală și medială plantară.

titrare

Curs postuniversitar în anatomie și disecția extremității inferioare de către Universitatea din Girona

Nu include taxa de emitere a titlului UdG

metodologie

Activitățile de învățare vor fi dezvoltate în proporție de 85% din activități practice de disecție anatomică pe exemplare umane.

15% din sesiuni vor fi teoretice și vor fi aplicate studiului fiecăreia dintre regiunile anatomice pe care, ulterior, studentul va lucra în partea practică. În aceste sesiuni, cadrele didactice vor evidenția relațiile și structurile anatomice pe care studentul trebuie să le recunoască și să le localizeze în fiecare regiune pentru a obține un grad adecvat de cunoștințe anatomo-chirurgicale.

Sistemul de evaluare

Personalul didactic va evalua munca depusă în timpul sesiunilor practice, urmărirea cursului, precum și participarea la acesta, care ar trebui să fie de cel puțin 80%.

Ultima actualizare Noiembrie 2019

Despre facultate

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbito ... Citeste mai mult

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbitos de la Universitat de Girona, y estar al servicio de la sociedad de la que forma parte. Citește mai puţin