Certificat avansat în imagistica prin rezonanță magnetică

Generalități

Programul de descriere

Rezonanța magnetică (MR) sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) este o procedură care utilizează impulsuri ale energiei undelor radio împreună cu un câmp magnetic pentru a imagina o zonă specifică a corpului. Structura și funcția corpului sunt prezentate ca imagini anatomice transversale. MR are un contrast mai mare al țesuturilor moi decât CT, creând astfel imagini detaliate.

Tehnologii angajați în imagistica prin rezonanță magnetică pot lucra în spitale, centre de imagistică. În conformitate cu Manualul privind Perspectivele Ocupaționale, tehnologi cu certificare în mai mult de o zonă de diagnosticare a imaginii, cum ar fi MR, vor fi mai comercializați.

Admitere Condiție preliminară

Admiterea la programul MR urmează instrucțiunile ARRT pentru certificarea post-primară . Un solicitant poate fi în prezent înscris într-un program de educație imagistică aplicabil, cum ar fi radiologia. Cu toate acestea, solicitantul trebuie să fi obținut statutul de înregistrare prin ARRT în zona aplicabilă înainte de începerea Programului MR (mijlocul lunii august). O altă cale de admitere este organizarea unei înregistrări actuale în radiografie, radioterapie, sonografie sau medicină nucleară. Sonografia poate fi înregistrată fie prin ARRT sau ARDMS. Înregistrarea medicamentelor nucleare poate fi efectuată fie cu ARRT, fie cu NMTCB.

Dacă nu îndepliniți această condiție, finalizarea unui program radiologic (radiografia) va fi primul pas.


Cum se aplică pentru programul de imagistică prin rezonanță magnetică:

 1. Aplicați și acceptați la Washburn University , care nu este în prezent înscrisă la Washburn University .
  • Ca parte a aplicației online la Washburn University , studenții vor avea posibilitatea de a declara o diplomă majoră. Solicitanții pot declara diploma de licență în domeniul sănătății (BHS) cu o diplomă majoră în domeniul imaginii medicale, precum și un certificat pentru programul de rezonanță magnetică.
  • Aplicați pentru semestrul în care intenționați să începeți programul. (adică toamna 20__)
   Acceptarea în Washburn University nu garantează acceptarea în programul de rezonanță magnetică.
 2. Aplicați la programul RMN prin trimiterea aplicației MRI online, care va fi trimisă coordonatorului de programe RMN.
  • Trimiteți transcrieri oficiale direct la Oficiul de Admitere.
  • Trimiteți prin e-mail prin poștă sau prin e-mail documentele justificative ale înregistrării naționale (ARRT, etc.) și cardul CPR curent către:
   Jera Roberts
   Programul de rezonanță magnetică
   Washburn University
   1700 SW College Avenue
   Topeka, KS 66621


Curriculum-ul de bază include:

 • Anatomia secțională
 • Practica clinică și managementul pacientului
 • Fizica (principiile de instrumentație și imagistică)
 • Proceduri de imagistică
 • Patologie

Un absolvent al programului de certificate MR va avea cunoștințe la nivel de intrare și abilități clinice. Certificatul de rezonanță magnetică (MR) necesită finalizarea a minimum douăzeci și două de ore de credit, inclusiv experiența clinică. Toate cursurile de MR se înscriu la gradul Bachelor of Health Science (BHS).


Indicatori de calitate

Programul de rezonanță magnetică (MR) este administrat de către Departamentul de Allied Health care se află în cadrul Școlii de Studii Aplicate. Curriculum-ul programului de la Washburn University este acreditat de către Asociația Nord Central. Programul poate fi finalizat fie cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă și are ca rezultat un certificat de finalizare. După finalizarea cu succes a programului, absolvenții sunt eligibili să ia examenul post-primar cu Registrul American de tehnologi radiologi.


Misiunea noastră

Programul de Rezonanță Magnetică se axează pe dezvoltarea de tehnicieni calificați în domeniul imagisticii medicale, care asigură îngrijirea optimă a pacienților.


Obiectivul programului

 1. Pentru a absolvi studenții cu cunoștințe teoretice pentru a îndeplini rolul de tehnicieni MR la nivel de intrare competent.
 2. Pentru a absolvi studenții cu experiență profesională și comportamente.
 3. Pentru a absolvi studenții cu abilitatea de a lua decizii independente și de a gândi critic.
 4. Pentru a absolvi studenții cu abilitatea de a se îngriji cu pricepere pentru pacienții lor.


Ocuparea forței de muncă

Rata de plasare a locurilor de muncă 2017 - 2018: 100%

Această rată se bazează pe completarea programelor 2017-2018 care a răspuns la sondajul nostru și care au fost angajați în termen de 180 de zile de la finalizare.


Experiența clinică

Ca parte a cerințelor pentru programul RMN, 24 de ore de învățământ clinic prin rezonanță magnetică se efectuează săptămânal în timpul semestrelor de toamnă și de primăvară. Acestea pot fi aranjate fie în trei zile de 8 ore, fie în două zile de 12 ore, în așteptarea preferării site-ului clinic MR.

Sunteți responsabil pentru găsirea unei unități MR pentru educația clinică, deoarece cunoașteți instituțiile medicale din zona dvs. geografică. Oferiți pachetul de informații afiliat tuturor site-uri potențiale clinice. Site-urile ar trebui să contacteze coordonatorul programului, Jera Roberts, cu alte întrebări.

Trebuie încheiat un acord de afiliere între instituția MR și Washburn University , astfel încât să vă acoperiți de asigurarea de răspundere civilă.


Învățământul clinic va include următoarele domenii:

 • Proceduri de imagistică în categoriile capului și gâtului, coloanei vertebrale, toracelui, abdomenului și pelvisului, precum și a procedurilor speciale de imagistică.
 • Abilitatea de a transfera cunoștințe în aplicații clinice.
 • Dezvoltarea competenței în scanările de rutină.
 • Proceduri speciale de imagistică disponibile.
 • Experiența în controlul calității.
 • Siguranța pacientului, istoric, îngrijire și evaluare, precum și informații privind educația pacientului.
 • Posibilitatea de a evalua imaginile MR rezultate.


Curriculum

Puteți urma fie certificatul cu normă parțială sau cu normă întreagă sau un număr limitat de cursuri. Programul MR necesită două semestre de experiență clinică.


Sequence full-time pentru tehnologii înregistrate

Semestrul de cădere I

 • AL341 Anatomie secțională și aplicații imagistice - 4 credite
 • AL347 Fizica magnetică prin rezonanță I - 3 credite
 • AL348 MR Imaging I - 3 credite
 • AL349 MR Clinical Experience I - 3 credite

Semestrul de primăvară I

 • AL350 Fizica magnetică prin rezonanță II - 3 credite
 • AL351 MR Imaging II - 3 credite
 • AL352 Experiența clinică MR II - 3 credite


Secvență de timp parțial pentru tehnologii înregistrați

Semestrul de cădere I

 • AL341 Anatomie secțională și aplicații imagistice - 4 credite
 • AL347 Fizica magnetică prin rezonanță I - 3 credite

Semestrul de primăvară I

 • AL350 Fizica magnetică prin rezonanță II - 3 credite

Semestrul de cădere II

 • AL348 MR Imaging I - 3 credite
 • AL349 MR Clinical Experience I - 3 credite

Semestrul de primăvară II

 • AL351 MR Imaging II - 3 credite
 • AL352 Experiența clinică MR II - 3 credite


Declarația de recunoaștere a admiterilor în afara statului

Admiterea studenților într-o diplomă Washburn University sau certificat de la Washburn University , oferită online sau în afara site-urilor din Kansas, depinde de respectarea de către universitate a oricăror reglementări sau legi aplicabile de acele state în care locuiesc studenții. Universitatea revizuiește reglementările impuse de alte state în care locuiesc studenții noștri actuali pentru a determina aplicabilitatea acestora și fezabilitatea de a se conforma acestor reglementări în viitor.

Notă: nu toate statele permit o afiliere la Washburn University , inclusiv California, New York și Carolina de Nord.


Termen limita

Cererile prioritare trebuie primite până la data de 1 februarie pentru următorul semestru de toamnă. Aplicațiile continuă să fie acceptate până la 31 mai pentru înscrierea la jumătate de normă sau cu normă întreagă. Deoarece educația clinică este o componentă a acestui program, timpul trebuie alocat pentru procesul de afiliere cu o facilitate de MR pentru semestrele de toamnă și de primăvară.

Acceptarea de la program și de acceptare la un sit clinic este necesară înainte ca un student să înceapă programul ca student cu normă întreagă. Persoanele fizice vor fi notificate prin e-mail de acceptare sau de neacceptare de către Coordonatorul programului. Informațiile despre înscriere vor fi trimise la jumătatea lunii aprilie, împreună cu un pachet de informații care conține formularele corespunzătoare.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Washburn University is a public institution with more than 7,500 students and 1,000 faculty and staff involved in more than 200 academic programs. Our programs lead to certification, associate's, bach ... Citeste mai mult

Washburn University is a public institution with more than 7,500 students and 1,000 faculty and staff involved in more than 200 academic programs. Our programs lead to certification, associate's, bachelor's, master's, doctor of nursing practice and juris doctor degrees. Citește mai puţin