Bachelor podologie

Generalități

Programul de descriere

Podiatrist este un profesionist din domeniul sanitar , care se ocupă cu probleme ale pielii și unghiilor , precum și toate condițiile legate de structura piciorului și mersul pe jos (sau de funcționare). Managementul acestui paramedic specialist poate fi educativ, preventiv și curativ.

Cu sau fără prescripție medicală, el a realizat după un examen fizic complet, îngrijire, sfătuiește pe portbagaj, proiectează și produce echipamente de protecție sau de corecție și tălpi.

Podiatrist are ca scop prevenirea, restabilirea și să compenseze patologiile și / sau evenimente locale, și nu sistemic legate de piciorul lui pacienți (copii, adulți, sportivi și persoanele în vârstă).

Recunoscut de INAMI, este, de asemenea, necesară pentru a avea grijă de pacienții cu diabet zaharat.

El poate exercita singur sau într-o echipă multidisciplinară, în practica privata, in spitale, in asistenta medicala si case, centre medicale, cluburi sportive de îngrijire, ...

O formare profesională

Formarea de trei ani de exercitare deplină, în timpul zilei, este format din:

• 1/3 din științele de bază,

• 1/3 din arta pedichiură (inclusiv laboratoare)

• 1/3 cursuri clinice și seminarii

O mobilizare educație, științifică și umană

Echipa de predare este formată din profesioniști de teren și profesori specializați în domeniul pedichiura.

În timp ce de îndrumare și de însoțire, în formare susține autonomia, responsabilitatea și participarea studentului. Echipa favorizează metode active de predare care promovează reflexivitate, interdisciplinaritate, cercetare și inovare.

Obiectivele de formare:

Formarea podiatru are două obiective principale:

• metode de învățare investigații și tratamente consecutive tulburări structurale și funcționale ale anomaliilor, biometrice dinamice statice și perturbările legate de tulburări neurologice și vasculare podiatric,

• în al doilea rând, studentul trebuie să dobândească competențe în tratamentul preventiv și terapeutic de boli epidermice și unghiilor picior.

Ca un paramedic, una dintre prioritățile Podiatru este să se uite la toate patologia sau cauza (e) de un (e) CI. Această abordare profesională competentă îi permite să ancoreze podiatru sale de intervenție într-o abordare globală a persoanei.

Care sunt oportunitățile?

Podiatrist in practica privata sau domiciliul pacientului, în spitale, în casele de bătrâni, instituții geriatrie, diabetologie, servicii de ortopedie, centre sportive ... Rolul său este de a preveni bolile picior, să fie tratate prin tehnologie sfat, pentru a participa la cercetarea privind dinamica statica si mersul pe jos.

Podiatrist exercită în diverse domenii de asistență medicală preventivă și curativă în instituții astfel de spitale generale și de specialitate.

El este dorit de către serviciile specializate în decizia de a nu încărca picior diabetic pentru expertiza sa specială în îngrijirea și tălpi.

  • practică privată sau centru medical sau paramedical,
  • Spitalul Practica (diabet zaharat, ortopedie, geriatrie ...)
  • Practica îngrijire medicală la domiciliu
  • Acasă Practica
  • Activități în cercurile sportive ...
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou ... Citeste mai mult

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou de nature à faciliter la réalisation de celui-ci. Citește mai puţin