Școala MedTec

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Un program de 6 ani în Medicină și Chirurgie, susținut în limba engleză, este condus de Humanitas University în parteneriat cu Politecnico di Milano.

Medicină de precizie, date mari, AI, nanotehnologii, roboți chirurgicali, imprimare 3D și bio-proteză: acest program va permite unui medic să trateze pacienții prin gestionarea dezvoltărilor tehnologice din medicină și sectoarele conexe, inclusiv prevenirea și tratamentul bolilor, la pacient. reabilitarea și dezvoltarea de soluții inovatoare de diagnostic și terapeutice.

Programul de licență își propune să instruiască profesioniști care vor putea aplica cunoștințe medicale și tehnologice ca mijloc de furnizare a unui medicament inovator și de calitate. Într-un context global de complexitate tot mai mare, inovația tehnologică permite îmbunătățirea calității vieții într-un mod durabil, inovând îngrijirea și umanizând relația medic-pacient.

Programul de șase ani în Medicină și Chirurgie predat în limba engleză, este organizat de Humanitas University în parteneriat cu Politecnico di Milano. Programul se concentrează puternic pe îmbunătățirea abilităților medicale ale unui medic prin integrarea și dobândirea competențelor de bază și a abordărilor relevante pentru Ingineria Biomedicală.

Programul integrat de șase ani de formare vă va permite să obțineți ECTS suplimentare și să primiți o diplomă de licență în Inginerie Biomedicală de la Politecnico di Milano, pe lângă un doctorat în Medicină.

Programul de grad va oferi:

 1. o abordare de inginerie biomedicală la disciplinele științelor de bază (de exemplu chimie, fizică, statistici, informatică).
 2. dobândirea de competențe pentru tratarea medicinei de precizie și a medicamentului regenerativ .
 3. competențe de abordare a problemelor complexe referitoare la aplicarea tehnologiei și a analiticii informaționale în medicină prin integrarea educației pre-clinice și clinice cu subiecți de inginerie de bază (cum ar fi analiza matematică, informatică, inginerie electrică, mecanică etc.).
 4. o abordare multi-disciplinară prin introducerea metodologiilor și tehnologiilor de bază ale ingineriei biomedicale în formarea medicală pentru a favoriza integrarea între cele două discipline.
 5. o abordare inovatoare a interacțiunii medic-pacient care maximizează potențialul tehnologiilor și sistemelor inteligente pentru optimizarea interacțiunii mașină-pacient și pentru personalizarea terapiilor și continuitatea îngrijirii.

La finalizarea cu succes a programului de licență veți :

 • au dobândit cunoștințe aprofundate despre tehnologiile medicale avansate și pot fi în măsură să proiecteze terapii personalizate prin utilizarea unor sisteme tehnologice complexe pentru evaluare clinică, diagnostic și tratament.
 • să fie capabil să optimizeze rezultatele terapeutice pe baza potențialului de analiză a datelor și tehnici de învățare automată , utilizarea de noi materiale și dispozitive terapeutice avansate, cum ar fi roboți chirurgicali, endo-proteze, bio-imprimante și imprimare 3D.
 • au oportunități de a lucra în numeroase domenii medicale, de exemplu, proiectarea dispozitivelor biomedicale, tehnologiile biomedicale sau în industria farmaceutică.

128325_NEW.jpg

Cursul se bazează pe abordarea didactică a Humanitas University și Politecnico di Milano adoptă o abordare educațională care promovează metodologii interactive.

Clasele își propun să încurajeze implicarea și interacțiunea elevilor, cu un accent puternic pe munca de grup prin colectarea de date, gestionarea datelor și discuțiile de urmărire cu cadrele didactice, ca în cazul abordării în clasă flipped.

Cursul

Humanitas University și Politecnico di Milano adoptă o abordare educațională care promovează metodologii interactive; acestea includ învățarea bazată pe cercetare, învățarea bazată pe probleme, rezolvarea problemelor, metode de caz și portofolii bazate pe abilități pentru a garanta o integrare solidă între concepte teoretice dobândite în timpul activităților de predare și sesiuni de formare practică, precum și promovarea gândirii critice.

Organizare și evaluare

Anii 1-3 Includeți oportunități de experiență practică, stagii, laboratoare specializate și dobândirea de abilități soft, cheia dezvoltării relațiilor medic-pacient.
Semestrul I Cursul va avea loc la Politecnico di Milano.
Semestrul II Cursul va avea loc la Humanitas University pentru a facilita integrarea studenților între domeniile Medicină și Inginerie.
Anii 4-6 Programul de diplomă va include atât un singur subiect, cât și module de curs integrate, unde cadrele didactice de la Humanitas University și Politecnico di Milano vor fi co-prezente în clasă pentru a asigura integrarea completă a abilităților de inginerie în pregătirea clinică. Aceeași abordare a co-tutoratului va fi adoptată în continuare în cadrul mai multor activități de profesionalizare medicală. Componenta clinică va juca întotdeauna un rol central datorită legăturii strânse cu spitalul Humanitas.
Semestri I

ECTS

După finalizarea studiilor în Medicină cu un număr total de 360 ECTS, dacă ați achiziționat și cele 30 de ECTS suplimentare în timpul programului de șase ani, veți putea solicita Politecnico di Milano pentru eliberarea premiului de trei ani în Inginerie Biomedicală.

teză

Pentru a vă finaliza diploma, vi se va cere să scrieți o teză de diplomă, supravegheată de profesori din cele două universități. Teza va implica dezvoltarea unui proiect, bazat pe aplicarea abilităților multidisciplinare dobândite.

Metode de predare și învățare

Humanitas University și Politecnico di Milano adoptă o abordare educațională care promovează metodologii interactive; acestea includ învățarea bazată pe cercetare, învățarea bazată pe probleme, rezolvarea problemelor, metode de caz și portofolii bazate pe abilități pentru a garanta o integrare solidă între concepte teoretice dobândite în timpul activităților de predare și sesiuni de formare practică, precum și promovarea gândirii critice. Clasele își propun să încurajeze implicarea și interacțiunea elevilor, cu un accent puternic pe munca de grup prin colectarea de date, gestionarea datelor și discuțiile de urmărire cu cadrele didactice, ca în cazul abordării în clasă flipped.

Admitere

Programul de 6 ani în Medicină și Chirurgie, susținut în limba engleză, este condus de Humanitas University în parteneriat cu Politecnico di Milano. Testul 2020 va avea loc atât pentru studenții europeni, cât și pentru cei care nu sunt europeni.

Anual, 60 de locuri sunt disponibile *: 50 de locuri pentru studenții UE și 10 pentru studenții non-UE.

* Numărul de locuri disponibile se poate modifica în conformitate cu un Decret ulterior al Ministerului Educației, Universității și Cercetării (MIUR), în conformitate cu prevederile Legii nr. 264, 2 august 1999. Decretul MIUR ar putea confirma, crește sau reduce numărul de locuri disponibile.

Testul de admitere

Testul de admitere va avea loc pe 20 martie 2020 și va dura 100 de minute. Este format dintr-un test cu alegere multiplă, complet în limba engleză.

Testul va include întrebări despre matematică, logică verbală, fizică, chimie, biologie, cultură tehnico-științifică. Testul este conceput pentru a capta aptitudinea și înclinația candidaților de a studia atât științele dure pentru inginerie, cât și științele vieții pentru medicină.

128339_NEWtabellaeng.png

Cerințele de admitere

 • O diplomă de liceu sau alte calificări recunoscute obținute în străinătate
 • Trecerea testului de admitere

Cerințe specifice se aplică diplomelor din Marea Britanie, SUA, IB și alte diplome.

Recomandări în limba engleză

Toate activitățile la clasă de la Humanitas Medical School se desfășoară în limba engleză. Pentru a înțelege pe deplin și a beneficia de cursul dvs. de licență, este necesar un nivel bun de engleză în toate abilitățile. Prin urmare, este recomandat cu tărie ca solicitanții la Humanitas Medical School să fi atins un nivel adecvat de competență în limba engleză: Cadrul european comun de referință (CEFR) B2.

Recomandări în limba italiană

Universitatea oferă cursuri de italiană gratuite în cursul anului universitar pentru a sprijini studenții internaționali.

Până la începutul celui de-al treilea an, când încep activitățile clinice, studenții trebuie să fi atins un nivel bun de italiană pentru a putea interacționa cu pacienții.

Taxe de școlarizare

Taxele pentru școala MEDTEC pot varia în funcție de veniturile familiei tale. Bursele pe bază de merit sunt disponibile anual pentru studenții europeni și non-europeni.

Pentru studenții europeni, taxele de școlarizare la Humanitas University sunt calculate în funcție de situația economică a familiei studentului. Există patru categorii diferite de venituri, calculate în funcție de situația economică a familiei studentului pe baza Indexului ISEP.

Suma taxelor de școlarizare este stabilită anual de către Universitate.

Categorie Index ISEP (în mii de euro) Taxe (în euro)
Categoria I Mai puțin de 30 10.156
Categoria a II-a De la 30 la 55 13.156
Categoria a III-a De la 55 la 80 17.156
Categoria a 4-a Peste 80 20.156

Taxele indicate sunt anual și acoperă costul cursului. Nu includ cazare, mâncare, cărți sau alte servicii.

În anii diferiți, desigur, taxa din aceeași categorie de venituri nu va varia într-o asemenea măsură încât să afecteze în mod semnificativ situația economică a studentului.

burse de studiu

 • Regulamentul privind bursele Humanitas University
 • Regulamentul privind bursa Paola Einaudi
 • Regulamentul privind bursa Rotomail

Studenții din afara UE

Taxele indicate sunt anual și acoperă costul cursului. Nu includ cazare, mâncare, cărți sau alte servicii.

Anul universitar 2020-21 Studenți non-UE (în euro)
Taxe de școlarizare 20.000

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Humanitas University is an international University dedicated to the Life Sciences in Milan. Education and training fully integrated with Humanitas Hospital and Scientific Research.

Humanitas University is an international University dedicated to the Life Sciences in Milan. Education and training fully integrated with Humanitas Hospital and Scientific Research. Citește mai puţin